cena serwisu przed sezonem
• Strona 1 z 1
cena serwisu przed sezonem
Witam!
chcialbym sie zapytac jak wyglada cena serwisu/przygotowania motocykla do sezonu w waszych miastach (chodzi o wyczyszczenie i synchronizacje gaźników ustawienie zaworów wymiane oleju itp.). w zielonej górze szczerze mówiąc kiepsko jest z jakimikolwiek serwisami motocykli. jest tylko jeden typowo ustawiony pod cross. (pomijam to pseudo przedstawicielstwo yamahy). w tym serwisie crossowym powiedzieli mi około 150-300 zł za przeczyszczenie gaźników i wyregulowanie zaworów. myśle że to troche drogo. jak jest u was? a moze ktoś zna jakis porządny warsztat w okolicy zielonej góry?
dzięki za wszystkie odpowiedzi.
chcialbym sie zapytac jak wyglada cena serwisu/przygotowania motocykla do sezonu w waszych miastach (chodzi o wyczyszczenie i synchronizacje gaźników ustawienie zaworów wymiane oleju itp.). w zielonej górze szczerze mówiąc kiepsko jest z jakimikolwiek serwisami motocykli. jest tylko jeden typowo ustawiony pod cross. (pomijam to pseudo przedstawicielstwo yamahy). w tym serwisie crossowym powiedzieli mi około 150-300 zł za przeczyszczenie gaźników i wyregulowanie zaworów. myśle że to troche drogo. jak jest u was? a moze ktoś zna jakis porządny warsztat w okolicy zielonej góry?
dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Suzuki GS500E '94
-
luucan - Świeżak
Rozumiem Cie kolego. Ja w Płońsku tez nie mam zadnego serwisu a w Płocku ceny kształtują sie następująco:
Gazniki - 120zł
Zawory - ok 200zł z płytkami
Olej wymieniam sam
Ceny dla GS500
Pozdro
Gazniki - 120zł
Zawory - ok 200zł z płytkami
Olej wymieniam sam

Ceny dla GS500
Pozdro
GS 500E, 91r -> CBR 600 F2 | http://bikepics.com/members/blatomasz/93cbr600/
-
blatomasz - Świeżak
Ja zwykle jezeli juz oddaje motocykl w czyjes rece to pilnuje tego co jest tam robione. Chce zawsze, zeby wszystko zostalo zrobione jak nalezy. To znaczy jezeli chodzi np. o regulacje luzow zaworowych to nie chce, zeby plytki byly przypadkiem szlifowane, a zakladajac pokrywe powinno sie zwykle wkladac nowa uszczelke.
150-300zl troche drogo
hmm.... to raczej normalna cena, a nawet powiedzialbym troche niska. Poprawnie wykonany serwis (wliczajac w to koszty oleju, flitru, plytek zaworowych, uszczelki pokrywy zaworowej) to koszt okolo 500-700 zl i niestety trzeba sie z tym liczyc.
150-300zl troche drogo

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Ja tak samo uważam że to normalna cena.
Jak kupisz u niego olej to może za wymianę nic nie weźmie ?
Ja tak robiÄ™.
Jak kupisz u niego olej to może za wymianę nic nie weźmie ?
Ja tak robiÄ™.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
luucan napisał(a):tak ale te 150-300 zl chca za przeczyszczenie gaźników i regulacje luów zaworowych. to wszystko. nie mówiąc o oleju.
koszty robocizny przy czyszczeniu i synchronizacji gaznikow oraz regulacja luzow zaworowych (tym bardziej jezeli zawory reguluje sie plytkami) zwykle tyle wynosza. W ASO wolaja sobie okolo 500zl.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
nie chce zakladac nowego tematu wiec sie przykleje bo juz wyczytale mze jesli GS500 jak jest zimny i przy zbieraniu szarpie i strzela to znaczy ze trzeba wyregulowac gazniki. i tu pytanie czy rzeczywiscie tylko to wystarczy i czy przy synchronizacji gaznikow trzeba cos jeszcze zrobic (jedno pociaga cos za soba) czy da sie tylko je wyregulowac i tyle ?
- MIG
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 104 gości