SHOEI CZY ARAI, KTORY WYBRAC-HELP
• Strona 1 z 1
SHOEI CZY ARAI, KTORY WYBRAC-HELP
Witam mam dylemat.Szukam kasku, ktory spelnilby wiekszosc moich oczekiwan(zeby nie parowal przy chlodniejszych temp, powolnej jezdzie przy zamknietym wizjerze, zeby byl wygodny, cichy i nieprzewiewny, wentylacja)Jezdze po miecie i w trasy.Wybralem 2 -shoei x-spirit i arai rx7.Wiem ze to kaski do sportu ale biorac to pod uwage mniemam , ze posiada przeze mnie wymagane zalozenia.Slyszalem ze sa glosne i do turystyki nie bardzo sa dobre-poprostu glosne.Tak naprawde to najwazniejsze jest dla mnie to parowanie wizjera i szczelnosc, zeby nie przewiewal.To parowanie ma duzae znaczenie-ciagle jestem chory.Latam przy niskich temp, nawet przy 5st na minusie i wtedy albo unosze szybe bo paruje i cale zimne powietrze w twarz, albo wizjer zamkniety, a szyba zaparowana i nic nie widac.Oczywiscie po przejechaniu kilkudziesieciu metrach ona odparuje ale takie rozwiazanie mnie nie interesuje.Ma nie parowac i juz.Jezdzilem w roznuch kaskach:tych do klikaset zl i tyvh za ponad 1000-lipa ogolnie.Postanowilem isc polke wyzej i kupic kask za ponad 2tys, nawet za 3.Wybralem rx7 i x-spirit, te z najwyzszej polki.PROSZE O RADE I POMOC.Dzieki z gory
-
piwek - Świeżak
x-spirit jak sam zauważyłeś jest do sportu, jest za głośny jako turystyk i tyle. Co z tego że będziesz wszystko widział jak po godzinie będzie Ci w uszach piszczeć.
XR-1000, RAID II brałeś pod uwagę? Mają te same szybki.
Co do parowania ciężko trafić i tak naprawdę do końca tego nie unikniesz.
viewtopic.php?t=9310
XR-1000, RAID II brałeś pod uwagę? Mają te same szybki.
Co do parowania ciężko trafić i tak naprawdę do końca tego nie unikniesz.
viewtopic.php?t=9310
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Ja kupił bym arai to bardzo mało popularny kask w polsce . Wyrózniał byś sie , no a to kaski napewno z najwyzszej półki kierowcy formuły 1 w nich jezdżą . I arai ma chyba najlepsze malowanie z wszystkich producentów kasków .
Tu oferujÄ… kaski arai sa tylko 3 modele
www.polo-motorrad.de
Tu oferujÄ… kaski arai sa tylko 3 modele
www.polo-motorrad.de
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
jak nie zamierzasz jedzic po torze to wogole sobie odpusc X-spirita to typowy kask wyścigowy głośny jak **** fakt wentylacja jest zajebista ale podobna ma XR1000. Ja na towim miejscy kupil bym XR1000 sorawdzony polecany przez wszystkich z parowaniem nie ma żadnych problemów, jeżdzie sie ciagle z antifogiem:) pozdrawiam co do arai to niewiem nie miałem na głowie nie czytałem nic na ich temat ale wiem że to sa również dobre kaski wada w arai szybk sie otwiera na maxa albo zamkneta masz nie ma stopniowania w otwartości szybko shoei to ma
- tra
- Świeżak
Witam,
Posiadam Arai Astro-R (Tattoo Red), zrobiłem w nim 10 000 km.
To co mogÄ™ powiedziec:
- wykonanie perfekcyjne, nadal jestem pod wrażeniem np: dokładności zamykania wywietrzników, czy systemu wymiany szybki,
- wymiana szybki (jak się powiczy) trwa moment, mam 2 szybki: bezbarwna i przyciemniana + dodatkowy antyfog który można przekładac pomiedzy szybkami, w przyciemnianej nie można jeździc w nocy - nic nie widac,
- pinlock do dodatkowej szybki antyfog, dziś przy 5 stopniach i słońcu przepiąłem antyfog z bezbarwnej do przyciemnianej szybki i było super
nie parowało i nie oślepaiło słońce, tylko zmarzłem
,
- wymienne boczne poduszki (policzkowe), jak się wygniotą i kask zaczyna latac na głowie wystarczy wymienic wkładki,
- wyjmowany środek do prania,
- według mnie trochę głośno ale nie mam porównania od czasów kasu Bella i motocykla WSK, sprawdziły się słuchawki douszne, robią za zatyczki, jest muza i super cicho
Jak coÅ› to pytaj: kroll@zabki.net.pl
Pzdr
kroll
Posiadam Arai Astro-R (Tattoo Red), zrobiłem w nim 10 000 km.
To co mogÄ™ powiedziec:
- wykonanie perfekcyjne, nadal jestem pod wrażeniem np: dokładności zamykania wywietrzników, czy systemu wymiany szybki,
- wymiana szybki (jak się powiczy) trwa moment, mam 2 szybki: bezbarwna i przyciemniana + dodatkowy antyfog który można przekładac pomiedzy szybkami, w przyciemnianej nie można jeździc w nocy - nic nie widac,
- pinlock do dodatkowej szybki antyfog, dziś przy 5 stopniach i słońcu przepiąłem antyfog z bezbarwnej do przyciemnianej szybki i było super

- wymienne boczne poduszki (policzkowe), jak się wygniotą i kask zaczyna latac na głowie wystarczy wymienic wkładki,
- wyjmowany środek do prania,
- według mnie trochę głośno ale nie mam porównania od czasów kasu Bella i motocykla WSK, sprawdziły się słuchawki douszne, robią za zatyczki, jest muza i super cicho

Jak coÅ› to pytaj: kroll@zabki.net.pl
Pzdr
kroll
- kroll
- Świeżak
Dla mnie oba kaski to najwyższa półka. ARAI (np. TOUR-X) to prawdziwa bomba!
ZaÅ› SHOEI XR-1000 ma rewelacyjne malowania!
Napewno coś dla siebie wybierzesz. Przy tej klasie garnków, myślę, że wybór to kwestia gustu - oba są wyśmienicie wykonane.
ZaÅ› SHOEI XR-1000 ma rewelacyjne malowania!
Napewno coś dla siebie wybierzesz. Przy tej klasie garnków, myślę, że wybór to kwestia gustu - oba są wyśmienicie wykonane.
...let's ride...
-
Slesz - Świeżak
xr-1000 mają własnie te malowania wyrabne, ale arai- też swietne są.
hmm... warto zainwestowac w dobry kask. a przed zakupem, kazdy sie powinien zastanowic ile jest warta jego głowa. i czy lepiej kupic mu kask za 200 czy za 2000 zł
hmm... warto zainwestowac w dobry kask. a przed zakupem, kazdy sie powinien zastanowic ile jest warta jego głowa. i czy lepiej kupic mu kask za 200 czy za 2000 zł
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości