Rekawiczki. Dlugie czy krotkie? Jakie maja wady i zalety?
• Strona 1 z 1
Rekawiczki. Dlugie czy krotkie? Jakie maja wady i zalety?
Witam.
Nie moge sie zdecydowac co do rekawiczek. Wczesniej myslalem ze dluzsze beda lepsze, ale teraz nie jestem pewien.
Podobaja mi sie te (dlugie):
Alpinestars SP1
klik (otwórz link)
i te (krotkie)
Alpinestars Octane S-moto
klik (otwórz link)
Ktore powinny sie lepiej sprawowac do jazdy codziennej i ktore lepiej chronia w razie wypadku?
Pozdrawiam
T.
Nie moge sie zdecydowac co do rekawiczek. Wczesniej myslalem ze dluzsze beda lepsze, ale teraz nie jestem pewien.
Podobaja mi sie te (dlugie):
Alpinestars SP1
klik (otwórz link)
i te (krotkie)
Alpinestars Octane S-moto
klik (otwórz link)
Ktore powinny sie lepiej sprawowac do jazdy codziennej i ktore lepiej chronia w razie wypadku?
Pozdrawiam
T.
- Someone
- Świeżak
Przede wszystkim wez pod uwage w jakich warunkach jezdzisz. Chodzi mi glownie o to czy jest to miasto czy poza.
moim zdaniem dlugie rekawice sa bardziej wszechstronne. Fakt, faktem w gorace dni beda troche mniej przyjemne, ale w zamian za to masz lepsza ochrone na nadgarstki, zaciagajac je na kurtke, woda nie bedzie ci sie lala po lokciach.
moim zdaniem dlugie rekawice sa bardziej wszechstronne. Fakt, faktem w gorace dni beda troche mniej przyjemne, ale w zamian za to masz lepsza ochrone na nadgarstki, zaciagajac je na kurtke, woda nie bedzie ci sie lala po lokciach.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Jestem tego samego zdania co elcommendante i mysle, ze powinienes jednak brac te dlugie. Maja doskonale zastosowanie w kazdych mniej przychylnych warunkach pogodowych ze wzgledu na dluzszy rekaw. Zapewnione przez nie bezpieczenstwo jest troche wieksze niz krotkich (lepsza ochrona nadgarstka). W lecie nie jest az tak zle, ja dysponuje dlugimi, grubymi skorzanymi rekawicami i nie odczulam zadnych nieprzyjemnych doznan w cieple dni 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
gg
Oczywiście najlepszą opcją byłoby kupno jednych i drugich , ale poprzednicy mają racje, zleży gdzie jezdzisz. Ja osobiście wybieram te krótkie i myśle że po dostaniu wypłaty ściągne je z USA przez Ebay , tam są sporo tańsze. Wybrałem je ponieważ jeżdże głównie w mieście , poza tym wydają sie cieńsze. Osobiście wole jak rękawiczki są cienki bo moge lepiej wyczuć manetke i klamki.ale Wybierzesz oczywiście sam .
- fan99
- Świeżak
Ja osobiście stałem przed tym samym wyborem i zamówiłem sobie jednak długie Beriki
http://www.moto-abc.pl/r%C3%AAkawice-be ... rers_id=58
w poniedziałek mają być już w sklepie jak je odbiorę to napiszę jakie wrażenia
http://www.moto-abc.pl/r%C3%AAkawice-be ... rers_id=58
w poniedziałek mają być już w sklepie jak je odbiorę to napiszę jakie wrażenia

www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości