Zobacz wątek - Suzuki GSX600f - grzeje się podczas jazdy problemy ze światł
NAS Analytics TAG

Suzuki GSX600f - grzeje się podczas jazdy problemy ze światł

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Suzuki GSX600f - grzeje się podczas jazdy problemy ze światł

Postprzez maÅ‚y » 4/8/2006, 10:43

Witam !

Jeżdząc Suzuki GSX 600F r.95 zauważyłem, że strtasznie się grzeje....przy odległości 20 km ma ciepłe owiewki i bak. Czy to jest normalne ? Czy zawodzi chłodnica...prosze o pomoc i ewent. napisanie na co mam zwrócic uwagę...(tłumiki mam dobre).

Druga sprawa to światła mijania, mam długie, mam pozycyjne, nie mam mijania...ani przy lampie z przodu ani z tyłu. Wiecie może co może być powodem, że nie mam tej jednej opcji ? Jak mogę to sprawdzić ewent. naprawic.

Wiem, że możecie mi pomóc 8)

POZDR !
mały
Świeżak

Postprzez mar111cin » 4/8/2006, 11:45

no to rozkręcaj przełącznik z lewej strony, pewnie coś się kabelki urwały i nie działa Ci ten czerwony guzik długie/krótkie,

grzanie się, hmm mój też sie dość mocno grzeje tak że faktycznie po małej przejażdżce owiewki w pewnych miejscach są ciepłe, co do baku to nie zwracałem na to uwagi. Ale po przejażdżce nawet jak postoi 2-3 godzinki w zimnej betonowej szopie, to i tak silnik jest jeszcze bardzo ciepły. Podobno ten model tak ma. (według mnie dużą wadą jest ze nie ma wskaźnika temperatury silnika:/ )
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PTB_PL » 5/8/2006, 17:24

Jesli chodzi o grzanie sie owiewek to narmalna sprawa i z pewnoscia nic ci sie nie przegrzeje poniewaz jest to motocykl chodzony ciecza i na chlodnicy jest wiatraczek ktory ewentualnie sie zalacza i chlodzi sprzeta. Napewno tak ma byc jak jest, a czesci sie grzeja no bo silnik emituje cieplo.

Moj kumpel ma CBR 900RR i w momencie silnik staje sie goracy niemilosiernie i z reszta tak samo jest w CBR 600 wiec luz.

A co do tej zarowki to mozliwe ze masz spalone wlokno poprostu i wystarczy wymienic zarowke. Czesto tak sie zdarza ze tylko dlogie chodza, a swiatlo postojowe to juz oddzielna mala zaroweczka.

Pozdrawiam.
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez maÅ‚y » 5/8/2006, 19:39

Ale wszystkie światła mam oprócz mijania, nie dziala mi nawet tylne światło, chociaż stop jest jak powinien.
Wczoraj troche pogrzebałem i po prawej stronie motocykla przy akumulatorze znalazłem czerwony kabelek, który sie od czegos odczepił...ale nie moge dojść...

Co do chłodzenia, pomyliłeś modele...mowa tu o Suzuki GSX 600f 95r. w tym modelu nie ma chłodzenia cieczą, tylko powietrzo- olejówka.
mały
Świeżak

Postprzez Pat » 6/8/2006, 13:10

ja tez mam GSX 600F z 94r on jest chłodzony olejem a sprawdz bezpieczniki sa pod siedzeniem przy zbiorniczku wyrownawczym od hamulca przy owiewce obok akumulatora a co do tego kabla to sciagnij jeden bok to moze isc od tej skrzynki bewzpiecznikowej moze sie odlutowal i to moze byc od tych swiatel
Pat
Świeżak

Postprzez PajÄ…k » 6/8/2006, 22:21

no w olejakach jest to normalna sprawa ale o przegżanie bym się nie martwił jest to raczej niewykonalne (ludzie kiedy przyszło wam do głowy że jest to chłodzone cieczą przecież ten silnik w prostej lini od gsx-r 750 i różnych mutacji pojemnościowych pochodzi)
PajÄ…k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PTB_PL » 7/8/2006, 16:43

fak pomylilem sorry, ale ja mam Bandita 600 i tez olejak i rama i bak sa cholernie gorace pojezdzie, olejaki maja temperature znacznie wyzsza niz motocykle chlodzone ciecza wiec to jest luz. A co do swiatel to nie wiem, sprawdz bezpieczniki a ten kabelek wez podlacz pod akumulator i zobaczymy co sie stanie :shock: :idea:
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez MIK » 8/8/2006, 09:12

grzanie sie olejaków jest normalną sprawą. Mój po przejechaniu 100 km ma gorące owiewki w okolicach cylindrów, ale bak raczej nie jest gorący.

Uwierz mi, że jeszcze podziekujesz swojej suzi, że sie tak grzeje jak trafisz na deszcz na trasie to chociaż silnik Cie ogrzeje... :)

ale dla świetego spokoju sprawdź przewody olejowe moze tam coś sie przytkało.

_________
GSX 600 F
MIK
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê