Różny promen skętu??
• Strona 1 z 1
Różny promen skętu??
czy to normalne chodz mi sie nie zbyt wydaje zeby promien skretu w prawo a promien skretu w lewo byl inny??? jak zawracam w lewo w garazu zakret robie na raz na styk a jak w prawo to musze na conajmniej 2 razy zawracac... czyzby cos walniete??? i czy ZX9R ma taki duzy promien skretu???czy to "zaleta" sportowych maszyn???
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Powiem Ci kolego ,że mam identycznie w swojej yamaszce...kiedyś myślałem że to jakiś wielki problem,miałem jakieś lęki ale teraz przejechałem już troche km i narazie jest ok...niewiem jak sprawa ma się u ciebie ale u mnie kiera w lewo idzie o jakiś 1cm dalej....
-
FZR600R - Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Albo ogranicznik urwany?
Może linki gdzieś blokują?
Może linki gdzieś blokują?
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
no u mnie bardziej tzn lepiej skreca w prawo mysle ze moze to bycten ogranicznik co cichy pisze bo kiera w lewo miedzy bakiem ma ok 5cm do baku a w prawo jakies 3cm wiec bede musial polookac koles mial wywrotke na ten bok wiec ogranicznik to dosc racjonalne wytlumaczenie bo rama prosta!! dzieki!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
mar111cin a mozesz jasnije powiedzic opisac co masz na mysli???? bo patrzalem dzis i ograniczniki wygladaja na ok aroznica miedzy odleglosciami miedzy bakiem a kiera jest ok ponad 5 cm;/ co to moze byc??? chyba ze podczas gleby koles podgiol manetke bo sa na niej lekkie rysy -przypilowanie a z tego coe wiem nie mial dzwona tylkonie kontrolowane "stoppy" przez auto i g;eba na bok.... wiec slucham propozycji bo nie chce mi sie wierzyc ze kawy 9-tki maja rozny skret!!!! ps czy ninje maja taki maly skret seryjnie (tzn robia duze kolko)???? pozdrow 4 ALL
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
ja nie wnikam, jako osoba leworeczna robie zakret w lewo z mniejszym promieniem niz ten w prawo i nie szukam aspektu technicznego
tak samo jest z rowerem.
A inna sprawa ze np mi linka od sprzegla lekko przyhacza na max prawo

tak samo jest z rowerem.
A inna sprawa ze np mi linka od sprzegla lekko przyhacza na max prawo

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Może kierownica jest zgięta, albo źle przykręcona.
Generalnie promień skrętu w sportowym motocyklu będzie szeroki, ale powinien być taki sam w obie strony.
Generalnie promień skrętu w sportowym motocyklu będzie szeroki, ale powinien być taki sam w obie strony.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Chodzi mi o to czy przypadkiem nie jest tak, że kiedy trzymasz kierownice prosto (w stosunku do całej lini motocykla) to koło jest choćby minimalnie skręcone. Albo podczas jazdy przy puszczeniu kierownicy widzisz że mimo jazdy prosto jest ona troche przechylona w którąś strone.
Jak gość się na nim wyłożył to mógł właśnie przekrzywić to na półkach. Trzeba by było wszystko porozkręcać ustawić prosto i skręcić.
Jak gość się na nim wyłożył to mógł właśnie przekrzywić to na półkach. Trzeba by było wszystko porozkręcać ustawić prosto i skręcić.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
moim zdaniem jedynym wytłumaczeniem różnego promienia skrętu sa ograniczniki....przypatrz się temu jeszcze raz bardzo dobrze...ogranicznik nie musi być urwany, może być ugięty... weź suwmiarkę i zmierz odległość jednego i drugiego ogranicznika od jakiegoś punktu zaczepienia np. od ramy
-
maatiaas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości