Słuchanie muzyki pod kaskiem:P Co na to policja??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Słuchanie muzyki pod kaskiem:P Co na to policja??
Co grozi za słuchanie i czy w ogóle jest to karane. NP. słuchafony w uszy i na to kask... śmigamy motorkiem i leci muzyka... wszystko ok. moto i tak pierdzi(nie obraźliwie po prostu ten piękny dźwięk robi dużo szumu) i nic poza tym nie słychać a wiec muza. Łapią nas niebiescy i co robią?
- Kuba005
- Świeżak
Zbyt głośnie słuchanie muzyki podczas jazdy motorem może spowodować zagrożenie bezpieczeństwa Twojego jak i innych uczestników ruchu drogowego np nie usłyszysz samochodu uprzywilejowanego. Dlatego Policja ma możliwość nałożenia na Ciebie mandatu, grzywny, kary...
jedż szybciej, zmierzasz tam gdzie rodzą sie marzenia
- chili
- Świeżak
jesli cie zatrzymają to mogą sie przyczepic za stanowienie zagrozenia na drodze, co jest w sumie logiczne. nie slyszysz ani pojazdow uprzywilejowanych, ani klaksonu innych kierowcow. ja slyszalem, ze za to leci jakis lekki mandacik.
Kawasaki ZX-6R
-
harry89 - Bywalec
chlopaki co wy. o takie pierdoly mandat?? wedlug mnie to tylko max upomnienie i pouczenie slowne:)
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
spoyler92 napisał(a):chlopaki co wy. o takie pierdoly mandat?? wedlug mnie to tylko max upomnienie i pouczenie slowne:)
Chyba dzieciaku w duchy wierzysz... . Ja czekam na wypowiedź kilodow'a. Jak na moje jednak coś jest z tymi słuchawkami... .
A tak szczerze... chili ma sporo racji... . Mimo wszystko syreny naszych kochanych służb w większości są takie jakby ich nie było... . Ledo to wyje i ledwo to słychać... . Jak masz jeszcze słuchawki na uszach czy też muzykę w gablocie odpaloną (nawet cicho) nie usłyszysz ich... .
Ps. Mój kumpel śmiga z MP3 na moto i jeszcze nie miał problemów z tym związanych... .
-
Kilowat - Świeżak
Kilowat napisał(a):Ps. Mój kumpel śmiga z MP3 na moto i jeszcze nie miał problemów z tym związanych... .
i nie bedzie mial:)
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
spoyler92 napisał(a):Kilowat napisał(a):Ps. Mój kumpel śmiga z MP3 na moto i jeszcze nie miał problemów z tym związanych... .
...do czasu az wyjedzie mu z podporządkowanej ambulans na sygnale...
-
harry89 - Bywalec
harry89 napisał(a):spoyler92 napisał(a):Kilowat napisał(a):Ps. Mój kumpel śmiga z MP3 na moto i jeszcze nie miał problemów z tym związanych... .
...do czasu az wyjedzie mu z podporządkowanej ambulans na sygnale...
to dzwon:)
-
spoyler92 - Świeżak
Co za pier... , jeszcze nie słyszałem żeby ktoś dostał mandat za głośne słuchanie muzyki, a czasami mają taki sprzęt, że szyby w oknach lecą.
Ciekawe czy słyszą karetkę.
Ja lubię sobie posłuchać muzyki.
Stopery do uszu też są dobrym pomysłem, pomagają się skoncentrować.
Podczas jazdy szum powietrza, potrafi zagłuszyć nawet silnik.
Ciekawe czy słyszą karetkę.
Ja lubię sobie posłuchać muzyki.
Stopery do uszu też są dobrym pomysłem, pomagają się skoncentrować.
Podczas jazdy szum powietrza, potrafi zagłuszyć nawet silnik.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
Wiewiór81 napisał(a):Prawo o ruchu drogowym nie zabrania bezpośrednio słuchania muzyki w słuchawkach, niezależnie od pojazdu, którym się kieruje.
a nie mowielm ze to na legalu?
i mam racje:D
-
spoyler92 - Świeżak
harry89 napisał(a):Prawo o ruchu drogowym nie zabrania bezpośrednio słuchania muzyki w słuchawkach, niezależnie od pojazdu, którym się kieruje.
bezpośrednio nie. ale chodzi o to "pośrednio". policjant moze podciagnac to pod jakiś tam paragraf pt. "nierozważne zachowanie kierującego pojazdem" czy cos w tym stylu.
kildow napisał(a):Tylko pod to ewentualnie:
Art. 86. § 1. Kto, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, podlega karze grzywny.
no wlasnie, jak widac istnieje taki artykul, ma nr 86. a wiec ryzyk-fizyk, zaleznie na jakiego policmajstra sie trafi.
Ostatnio edytowano 29/1/2008, 21:21 przez harry89, łącznie edytowano 1 raz
-
harry89 - Bywalec
Jak przewody od sluchawek nie placza sie po rekach a MP3 nie dynda na wszystkie strony to nie maja sie o co przyczepic...ile razy mnie zatrzymywali ze sluchawkami i jakos slowem sie nie odezwali...(kto wam udowodni ze glosno sluchasz...) ale serio ani ja ani kumple nie mieli z tym problemow czesciej za predkosc... 

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
jak nie zabraniaja sluchac muzy w aucie to czemmu na mp3 na motocyklu? wedlug mnie mozna sluchac ale nie na maxa i nie z powodu ze mozan dostac mandat ale dla wlasnego bepzieczenstwa bo ono jest cenniejsze niz kazada kasa.
-
spoyler92 - Świeżak
spoyler92 napisał(a):jak nie zabraniaja sluchac muzy w aucie to czemmu na mp3 na motocyklu? wedlug mnie mozna sluchac ale nie na maxa i nie z powodu ze mozan dostac mandat ale dla wlasnego bepzieczenstwa bo ono jest cenniejsze niz kazada kasa.
i teraz Siekson wkroczy na białym koniu i usunie Twojego posta jako niezgodnego z tematem.
Czekamy
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Marcinie nie wkroczę bo w przeciwienstwie do niektórych osób mam życie osobiste i forum nie jest całym moim światem. Osobiście lubie to nazywać rzeczywistością. Powinienneś sam kiedyś tego spróbować. Wiesz... wyjść z domu, spotkać prawdziwych ludzi itd. Na pewno kiedyś o tym słyszałeś.
Innymi słowy: Nie mam czasu się z wami użerać bo są na tym świecie ważniejsze sprawy niż siedzenie na forum i sprzątanie waszego gówna.
Pozdrawiam Cie serdecznie i może jeśli zastosujesz się do mojej rady to spotkamy się na jakiejś motocyklowej imprezie i pogadamy sobie przy piwku np o najnowszych modelach Hondy.
Innymi słowy: Nie mam czasu się z wami użerać bo są na tym świecie ważniejsze sprawy niż siedzenie na forum i sprzątanie waszego gówna.
Pozdrawiam Cie serdecznie i może jeśli zastosujesz się do mojej rady to spotkamy się na jakiejś motocyklowej imprezie i pogadamy sobie przy piwku np o najnowszych modelach Hondy.
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
O moje życie osobiste się nie martw, akurat na to nie narzekam. Bez popadania w skrajność, bo zaraz też Ci odpisze że lepiej byś wyszedł z dziewczyną niż bez przerwy coś usuwać i komentować.
Również pozdrawiam, może kiedyś będzie okazja.
Również pozdrawiam, może kiedyś będzie okazja.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2