Zobacz wÄ…tek - Ogranicznik skretu ...
NAS Analytics TAG

Ogranicznik skretu ...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Ogranicznik skretu ...

Postprzez Valentino-Rossi-46 » 25/1/2008, 19:38

Mam pytanie-cze da sie naprawic ogranicznik skretu w moto? Wiecie o co chodz:jak skrecam kierownica na np.prawo to w pewnym momencie jest blokada ze nie moge dotknac manetka ramy-i tak jest OK. A zle jest gdy moge manetka dotknac ramy,wtedy ta blokada... no wlasnie? Rozwalilas sie czy jak? Mozna to naprawic?
Valentino-Rossi-46
Bywalec

Postprzez suley » 25/1/2008, 20:03

ogranicznik nie sypie się sam z siebie-śmiem podejrzewać mały wypadek. Mam nadzieję, że moto nie trafi później na allegro itp.

Jeśli natomiast jest inaczej to musisz zobaczyć gdzie jest umieszczony, jak nie widać od razu to musisz wyjąć lagi i pospawać, naprostować lub dospawać ogranicznik
suley
Świeżak

Postprzez dambandit » 25/1/2008, 20:09

Nie da sie tego dorobic to jest odlew . Zawsze jak kupuje moto lub komuś oglądam to jedną z pierwszych rzeczy na które zwracam uwage to własnie ograniczniki . Podczas dzwonu to jedne z pierwszych elementów co sie łamia i są raczej nie do naprawienia chyba że trafisz cały odlew ale dość czesto przegladam np allegro i jeszcze tam czegoś takiego nie widziałem .

Wiec kupiłes napewno moto po szlifie lub dzwonie , bo z racji tego że to odlew takie elementy same nie odpadaja .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maatiaas » 25/1/2008, 21:21

dambandit napisał(a):Nie da sie tego dorobic to jest odlew . Zawsze jak kupuje moto lub komuś oglądam to jedną z pierwszych rzeczy na które zwracam uwage to własnie ograniczniki . Podczas dzwonu to jedne z pierwszych elementów co sie łamia i są raczej nie do naprawienia chyba że trafisz cały odlew ale dość czesto przegladam np allegro i jeszcze tam czegoś takiego nie widziałem .

Wiec kupiłes napewno moto po szlifie lub dzwonie , bo z racji tego że to odlew takie elementy same nie odpadaja .

...wszystko da się zrobić, może nie będzie to wyglądać jak oryginał,ale napewno będzie pełniło swoją funkcje. Wystarczy kawałek grubszej blachy, spawarka, troche srebrnej lub czarnej farby i ogranicznik pełni taką samą rolę jak kiedyś...
maatiaas
Świeżak

Postprzez Valentino-Rossi-46 » 25/1/2008, 21:35

Dobrze wiedziec,ale jak czytalem w artykule ,,Co zrobic zeby nie trafic na mine,, to tam nic nie bylo zeby patrzec na ograniczniki... Ale nie moge sobie wyobrazic jak to wyglada,moze macie jakies fotki ;D
Valentino-Rossi-46
Bywalec

Postprzez suley » 25/1/2008, 22:15

dwa bolce na półce. Ograniczniki są koszmarnie przydatne w stwierdzeniu czy moto było po poważnej glebie. Powinny być odlane, jak są spawane albo powyginane to wiadomo co się stało, lepiej takim czymś nie jeździć.
Pzdr.
suley
Świeżak

Postprzez Valentino-Rossi-46 » 25/1/2008, 22:53

Dalej nie wiem ;/ prosze o fotke......
Valentino-Rossi-46
Bywalec

Postprzez dambandit » 25/1/2008, 22:58

matias ja wiem że wszystko da sie zrobic ale potem któryś z nas kupi to na allegro czy gdzieś . Chociaż odlew to odlew a spaw napewno bedzie widać .

Co do moto co to wogole za motocykl . Jak kupowałeś sprzet to podpisywałeś umowe jak masz w niej wpisane bezwypadkowy ja bym sie kłócił . Jak połamało ograniczniki to to musiał być niezły dzwon strach tym jezdzić .

Jutro moge ci zrobić fotke tej cześci z mojego bandita bo dzisiaj już mi sie nie chce do garażu latać .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maatiaas » 26/1/2008, 00:49

dambandit napisał(a): Jak połamało ograniczniki to to musiał być niezły dzwon strach tym jezdzić .

...to prawda mógł być potężny dzown, ale także mogło go nie być. Motocykl mógł ulec wyłamaniu ograniczników poprzez większego ślizga, gdu moto z dużą siłą uderza kierownicą o asfalt...aa popatrzmy tylko ile osób na tym forum jeździ motocyklem po mniejszym czy większym ślizgu.. :wink: :wink: :wink:
maatiaas
Świeżak

Postprzez Valentino-Rossi-46 » 26/1/2008, 12:33

No jasne! Przeciez moj brat sie wywalil,ale nie byl to dzwon tylko polozyl sie na zakrecie. Lagi rama i wszystko OK tylko ten ogranicznik chyba jebnal.
Valentino-Rossi-46
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê