[skutery] Solex – elektryczny motorower
• Strona 1 z 1
[skutery] Solex – elektryczny motorower
Dyskusja na temat: Solex – elektryczny motorower
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Solex – elektryczny motorower
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Solex – elektryczny motorower
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wole spalinowy solex i mam taki chiński solex ! Nazywa się hongdu i rozwija prędkość maksymalna 43m/h i ma moc 0,8km zasięg to ok 80km przy prędkości 30km/h Pojemność zbiornika paliwa to 1,4litra kupiłem go w sklepie rowerowym we Wrocławiu świetnie że sprowadzają spalinowe silniki do rowerów, z elektrycznymi mogliby dać sobie spokój<br><hr>Piotr Siemko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szkoda że tylko nikt nie kupuje elektrycznych rowerów chyba dlatego że przyjemność jazdy z silnikiem spalinowym niemożna z niczym porównywać !<br><hr>Piotr S
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A może podasz namiary na ten sklep <br><hr>ciapaty3Komentatorzy napisał(a):Wole spalinowy solex i mam taki chiński solex ! Nazywa się hongdu i rozwija prędkość maksymalna 43m/h i ma moc 0,8km zasięg to ok 80km przy prędkości 30km/h Pojemność zbiornika paliwa to 1,4litra kupiłem go w sklepie rowerowym we Wrocławiu świetnie że sprowadzają spalinowe silniki do rowerów, z elektrycznymi mogliby dać sobie spokój<br><hr>Piotr Siemko<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Już ci mówie jeśli mieszkasz we wrocławiu to masz szczęście bo tam jest serwis i 3 sklepy ale w innych miastach też są sprawdź czy w twoim mieście jest siedziba mirex jak tak to fajne przez internet też można kupić i wysyłać do serwisu silnik i przysyłają si naprawiony We wrocławiu adres to Ul.Stanisława Dubois 3/1a i Ul.Piękna 5 tam jest serwis isklep na pięknej na dubois są dwa sklepy. I nieoczekuj od silnika na dotarciu zbyt wiele i niemięcz go ale stosuj gwałtowne otwarcia i zamknięcia gazu podczas jazdy tylko niewjedź w kogoś lol stosuj przez pierwsze 30 godzin pracy mieszanke e95z dobrymi olejami najlepiej shell pierwsze 2 miesiące 1do20 po 2 miesiącach 1do25 a po 4 miesiącach 1do30 i mniej oleju niemożna lać na dotarciu rozwinie tak 35-38km/h później się zapiepsza ok 40km/h albo więcej (43km/h)<br><hr>Piotr GesKomentatorzy napisał(a):Wole spalinowy solex i mam taki chiński solex ! Nazywa się hongdu i rozwija prędkość maksymalna 43m/h i ma moc 0,8km zasięg to ok 80km przy prędkości 30km/h Pojemność zbiornika paliwa to 1,4litra kupiłem go w sklepie rowerowym we Wrocławiu świetnie że sprowadzają spalinowe silniki do rowerów, z elektrycznymi mogliby dać sobie spokój<br><hr>Piotr Siemko<br>Komentatorzy napisał(a):A może podasz namiary na ten sklep <br><hr>ciapaty3<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ten elektryczny solex to ja niewierze że ma 60 km zasięg najwięcej ma ze 45km albo 50km chyba że ma te 60km zasięg ale z pedałowaniem jeśli wogóle ma pedały ale chyba jednak niema No a spalinowe nasze silniki maja tak ze 80-100km te na opone a te na łańcuch tak ze 140-200km Aż! bo zbiornik paliwa ma (2,5litra na łańcuch silnik), silnik na opone ma 1,4litra To samo było z elektrycznymi rowerami mówią że jadą do 35km/h i zasięg do 60km a użytkownicy skarżą się że jadą maksymalnie 25km/h i zasięg mają tylko 40km maks. Spalinowych sprzedali w moim mieście ok. 80 a elektrycznych rowerów tylko 15 sztuk rozmawiałem ze sprzedawca nasprowadzali chińskich rowerów elektrycznych i teraz chcą to sprzedać jak najszybciej mają pecha bo ludzie wolą mieć te śmierdzące spalinowe silniczki do roweru a nie elektryczne<br><hr>Marcin S
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim spalinowcem rowerowym solex (ie39f) maksymalnie z ekonomiczną prędkością 30km/h udało mi się przejechać ok 90km na jednym tankowaniu pojemność zbiornika paliwa to 1,4 litra pojemność skokowa silnika to 49,8 moc 0,82km spalania waha się tak 1,3-1.6 litra na 100km
Coraz bardziej popularne stają się silniczki rowerowe w naszym kraju i coraz więcej ich jeździ no i właśnie o to chodzi jak jest benzyna to będą mówią że zapasy ropy naftowej wyczerpią się ale nie wszystko za 50-60 lat albo wcale zobaczymy ....<br><hr>Piotr G
Coraz bardziej popularne stają się silniczki rowerowe w naszym kraju i coraz więcej ich jeździ no i właśnie o to chodzi jak jest benzyna to będą mówią że zapasy ropy naftowej wyczerpią się ale nie wszystko za 50-60 lat albo wcale zobaczymy ....<br><hr>Piotr G
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyli zasięg maksymalny spalinowego Solexa hongdu chińskiego wyniósł mi maks 100 km a taki elektryczny ten E solex to góra 35 km ma maksymalny a nie 60 km ? Jakis zart ?<br><hr>Lukasz Kinc
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W internecie na allegro szukajcie silników spalinowych do rowerów moi drodzy serwis wysyłkowy jest wszystkie części są i co najważniejsze gwarancja rok są na łańcuch silniki i na oponę<br><hr>Meteros
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.masz może jakies namiary gdzie mozna nabyć ten solex spalinowy.Nigdzie go nie moge znaleź. <br><hr>zbyszekKomentatorzy napisał(a):Moim spalinowcem rowerowym solex (ie39f) maksymalnie z ekonomiczną prędkością 30km/h udało mi się przejechać ok 90km na jednym tankowaniu pojemność zbiornika paliwa to 1,4 litra pojemność skokowa silnika to 49,8 moc 0,82km spalania waha się tak 1,3-1.6 litra na 100km
Coraz bardziej popularne stają się silniczki rowerowe w naszym kraju i coraz więcej ich jeździ no i właśnie o to chodzi jak jest benzyna to będą mówią że zapasy ropy naftowej wyczerpią się ale nie wszystko za 50-60 lat albo wcale zobaczymy ....<br><hr>Piotr G<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
silniki elektryczne wytwarzają szkodliwe pole elektrostatyczne nawet taki mały silnik elektryczny psuje nasze zdrowie więc niewarto ich kupuwać<br><hr>marszal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sinliki elektryczne wytwarzają szkodliwe pole elektrostatyczne czy jakie tam nie obchodzi mnie to i tez szkodzą zdrowiu a po za tym wyją i sa nudne przyszłośc to silniki spalinowe na bio paliwa i wodór<br><hr>michal r
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam , ja mam do sprzedania. Moje gg 4412265<br><hr>solexKomentatorzy napisał(a):Moim spalinowcem rowerowym solex (ie39f) maksymalnie z ekonomiczną prędkością 30km/h udało mi się przejechać ok 90km na jednym tankowaniu pojemność zbiornika paliwa to 1,4 litra pojemność skokowa silnika to 49,8 moc 0,82km spalania waha się tak 1,3-1.6 litra na 100km
Coraz bardziej popularne stają się silniczki rowerowe w naszym kraju i coraz więcej ich jeździ no i właśnie o to chodzi jak jest benzyna to będą mówią że zapasy ropy naftowej wyczerpią się ale nie wszystko za 50-60 lat albo wcale zobaczymy ....<br><hr>Piotr G<br>Komentatorzy napisał(a):Witam.masz może jakies namiary gdzie mozna nabyć ten solex spalinowy.Nigdzie go nie moge znaleź. <br><hr>zbyszek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moge Panstwu zaproponowac PRAWDZIWE TERMICZNE SOLEX-y FRANCUSKIE!!!!!! a nigdy w zyciu CHINSKIE????? po generalnym remoncie z orginalnymi czesciami. Propozycja Powazna Kontakt: rozanskpaul@gmail.comi<br><hr>ROZANSKIKomentatorzy napisał(a):Moim spalinowcem rowerowym solex (ie39f) maksymalnie z ekonomiczną prędkością 30km/h udało mi się przejechać ok 90km na jednym tankowaniu pojemność zbiornika paliwa to 1,4 litra pojemność skokowa silnika to 49,8 moc 0,82km spalania waha się tak 1,3-1.6 litra na 100km
Coraz bardziej popularne stają się silniczki rowerowe w naszym kraju i coraz więcej ich jeździ no i właśnie o to chodzi jak jest benzyna to będą mówią że zapasy ropy naftowej wyczerpią się ale nie wszystko za 50-60 lat albo wcale zobaczymy ....<br><hr>Piotr G<br>Komentatorzy napisał(a):Witam.masz może jakies namiary gdzie mozna nabyć ten solex spalinowy.Nigdzie go nie moge znaleź. <br><hr>zbyszek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moge Panstwu zaproponowac PRAWDZIWE TERMICZNE SOLEX-y FRANCUSKIE!!!!!! a nigdy w zyciu CHINSKIE????? po generalnym remoncie z orginalnymi czesciami. Propozycja Powazna Kontakt: rozanskpaul@gmail.comi<br><hr>ROZANSKIKomentatorzy napisał(a):Moim spalinowcem rowerowym solex (ie39f) maksymalnie z ekonomiczną prędkością 30km/h udało mi się przejechać ok 90km na jednym tankowaniu pojemność zbiornika paliwa to 1,4 litra pojemność skokowa silnika to 49,8 moc 0,82km spalania waha się tak 1,3-1.6 litra na 100km
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bzdury. Pole elektrostatyczne przy napięciu 36V? Chodząc w butach (a nie na boso) możemy się naładować do napięcia miliona woltów. Jaki tam jest silniczek 250W? Elektrowozy mają moc 2,5MW tj. 10000 razy większa i jakoś konduktorzy mają się dobrze.<br><hr>MadralaKomentatorzy napisał(a):sinliki elektryczne wytwarzają szkodliwe pole elektrostatyczne czy jakie tam nie obchodzi mnie to i tez szkodzą zdrowiu a po za tym wyją i sa nudne przyszłośc to silniki spalinowe na bio paliwa i wodór<br><hr>michal r<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A w samochodach spalinowych nie ma świecy zapłonowej (wysokie napięcie i silne pole elektromagnetyczne - dawniej zmora radiosłuchaczy na falach długich i średnich) akumulatora, rozrusznika, alternatora, całej rozbudowanej instalacji elektrycznej - poczynając od świateł, skończywszy na komputerze...<br><hr>MadralaKomentatorzy napisał(a):silniki elektryczne wytwarzają szkodliwe pole elektrostatyczne nawet taki mały silnik elektryczny psuje nasze zdrowie więc niewarto ich kupuwać<br><hr>marszal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość