Pytanie odnośnie Kawe GPZ 500
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Gandalf napisał(a):Tak mnie się zdaję, ze w Polsce ogólnie nie smiga duzo Kaw, prawda??
jezdzac po zlotach, festivalach i innych tego typu imprezach mimo powszechnie panujacej opinii widzi sie tych maszyn sporo. Niedawno czytalem gdzies o rankingu sprzedazy nowych motocykli w Polsce i okazuje sie, ze Kawasaki klasyfikuje sie zaraz po Yamasze.
Musze przyznac icidowi racje. Mity i fakty o pekajacych ramach, obracaniu sie panewek na wale sa skutkiem niewlasciwej eksploatacji. Kawasaki nie nadaje sie do wyglupow i innych tego typu rzeczy. Kazdy ekspolatowany w miare normalnie motocykl, zadbany i regularnie serwisowany jest w stanie sluzyc dlugie lata. Fakt, ze niektore modele kawasaki potrzebuja poswiecenia im troche wiecej uwagi, ale sa tez modele ktore przeszly juz do legendy jako dobre pod kazdym wzgledem m.in ZZR i GPZ600 (model, ktory jak juz gdzies wczesniej pisalem moze naprawde poszczycic sie rozwiazaniami technicznymi z kolejnej epoki)
Ostatnio edytowano 14/1/2008, 16:44 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Kawasaki jest dosyć popularnym moto w Polsce, ja na swoją nie narzekam, powiem ze dla mnie kawa jest idealna
silnik hamulce
ci co maja to wiedza. Dam jeszcze do porownania ze w USA zx12r było drozsze od suzuki gsxr1300
Dobrze by było się zapytać jakiegoś kolegi z za odry co sadzi o kawasaki
Mysle ze rozwiał by wasze watpliwosci.

Dobrze by było się zapytać jakiegoś kolegi z za odry co sadzi o kawasaki

<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Åšcigacz.pl
Ja również miałem dylemat co wybrać i od niedzieli jestem posiadaczem GPZ500. To wszystko co przeczytałem teraz strasznie mnie zaskakuje. Zła pozycja???? mam nadzieję że to żart. Moto jest bardzo wygodny i do tego zaje... ciagnie (jak na 500). Ja dokonałem wybory teraz czas na Ciebie.
- glen10
- Świeżak
spazz napisał(a):na ranking sprzedazy to chyba cena z750 wplywa. naprawde jest tania jako nowy motocykl. tylko te podnozki co sie urywaja.. nie dobrze to swiadczy
chyba nie tylko z750, ale znaczaca wiekszosc nowych motocykli kawasaki jest tansza niz maszyny konkurencji w tej samej klasie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
ja mialem gpx600 silnik jest podobno na bazie gpz500 , bardzo wygodne moto polecam, co do psucia sie to juz zalezy od stanu jaki kupisz radze po zakupie udac sie jak najszybciej do mechanika zeby oblukal , wyczyscil gazniki itd pzdr
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
- qbas118
- Świeżak
gpz kupiłem z przebiegiem 45 tys km z '94 roku smignełem nia 10 tys w sezon bez najmniejszych problemow. Jezdziłem tym motorem w słowackich tatrach z plecaczkiemn i sakwami i spalanie nie przekroczyło 6 l . silnik jest rewelacyjny 2 cylindry super pracuja i zbieraja sie od samego dołu. moto jest duzo dynamiczniejsze od cb choc faktem jest ze nie jest lekkie. sprzedałem go kumplowi i on całty czas smiga bez rzadnnych problemow. jak bys potrzebował jeszcze jakichs info to zapraszam na prv
pozrawiam
pozrawiam
suzuki ale dlaczego biało-niebieskie
-
slow69 - Świeżak
Posiadam gpz 500 i nie mam zadnych problemow.Robie przy nim tylko to co jest konieczne (wymiana olejow, filtrow, opon itp.) a pozatym nic mi sie nie psuje.Dodam ze moja kawka jest z 99r.Zycze trawnego wyboru...
Tez mam 170cm wzrostu i pozycja jest OK
Tez mam 170cm wzrostu i pozycja jest OK
Motorynka>Skuter>Simson>Suzuki rg80>obecnie GPZ 500s
-
Urbud - Świeżak
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na temat. Ciężko o temat w którym idzie bez off topa
Podjełem decyzje i wasze opinie mi pomogły. Ostatnio miałem się okazje przejechac na GSie z 2003 roku i wiem że to nie jest fajne moto
Siedziałem za to na kawasaki w salonie używek. Bardzo mi się wygodnie siedziało. Juz wiem czego chce, GPZta, a że kasy bedzie na ostatni rok produkcji to nie ma co się zastanawiać. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi i opinie w nich zawarte.
Temat do zamknięcia że tak powiem.
Szerokości

Temat do zamknięcia że tak powiem.
Szerokości
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
ja mam kawę gpz500s dość nie długo .. ale muszę powiedzieć ze buja sie jak mało która 500ka i bije na glowe GSa500 z palcem w du....
a jeśli chodzi o pozycje kierowcy to fakt ze dla wysokiego jest zła;/ ale na szczęście ja nie jestem aż taki wielki i fajnie mi sie na niej lata;D
polecam!!
żeby być motocyklista nie wystarczy mieć benzynę we krwi...Ale tez olej w Głowie!!!
a jeśli chodzi o pozycje kierowcy to fakt ze dla wysokiego jest zła;/ ale na szczęście ja nie jestem aż taki wielki i fajnie mi sie na niej lata;D
polecam!!
żeby być motocyklista nie wystarczy mieć benzynę we krwi...Ale tez olej w Głowie!!!
- matt_85
- Świeżak
spazz napisał(a):na ranking sprzedazy to chyba cena z750 wplywa. naprawde jest tania jako nowy motocykl. tylko te podnozki co sie urywaja.. nie dobrze to swiadczy
pierwsze słysze o tych podnózkach

[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
To już chyba mocno zassane z palcajaree007 napisał(a):słyszałem coś o poduszkach alternatora w gpz 500 ze puchną a nowe kosztują 1500 zł,
ale to info zasłyszane pomiedzy mechanikiem a gościem od gpz nie wiem ile w tym prawdy.
jare

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Icid:Naprawde kawy są tak samo dobre jak wszystkie japońce i tylko w polsce utarło sie że są gorsze
Icid, podobajÄ… mi siÄ™ Twoje opinie
Razem z Eneaszem możecie stworzyć Team obrońców Kawasaki. Nie mówię, że Kawasaki to gówno, nie ma sensu uogólniać. Ale starsze Kawy miały problem: z pękającą ramą, zacierającą się 3 panewką i zbyt miękimi zaworami. I udowadnianie całemu światu, coś takiego nie miało miejsca to fanatyzm. Ale współczesne Kawasaki chyba ma niewiele wspólnego z tymi poprzednimi.
Może mały przykład co prawda nie jest związany z motocyklami. Ojciec miał Forda z silnikiem 1,8D. Te silniki miały wadę konstrukcyjną, głównie słyszy sie o Mondeo 1,8 TD- przegrzewał się 3 cylinder. On nie miał najmniejszego problemu ze swoim co nie znaczy, że ów problem nie występował. I analogicznie z Twoim moto czy z inną Kawą. Zresztą ocenianie marki na podstawie jednego modelu jest jakby to powiedzieć, całkowicie niemiarodajne. Tak samo pytanie o markę, kompletnie bezsensowne.
Icid, podobajÄ… mi siÄ™ Twoje opinie

Może mały przykład co prawda nie jest związany z motocyklami. Ojciec miał Forda z silnikiem 1,8D. Te silniki miały wadę konstrukcyjną, głównie słyszy sie o Mondeo 1,8 TD- przegrzewał się 3 cylinder. On nie miał najmniejszego problemu ze swoim co nie znaczy, że ów problem nie występował. I analogicznie z Twoim moto czy z inną Kawą. Zresztą ocenianie marki na podstawie jednego modelu jest jakby to powiedzieć, całkowicie niemiarodajne. Tak samo pytanie o markę, kompletnie bezsensowne.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Najbardziej stękają właściciele suzuki, hondy, yamahy w sumie ci których doświadczenia z kawasaki są niewielkie lub żadne. Mój jest z 1992 i wszystko chodzi jak w zegarku ale znam sporo starszych egzemplarzy z przebiegami do których dobjie niewiele hond czy suzuki. Mam nadzieje że puste opinie ludzi którzy potrafili by zajechać nawet traktor skończą sie tak jak opinie które słyszało sie jeszcze 10 lat temu na temat japońskich samochodów, że gówno że jednorazówka, że blacha leci itd. Sory ale kupując np 20 letnie kawasaki za 4 tys nie oczekujcie że będzie super śmigało a jak ktoś kupi złoma to tylko jego problem.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
No ja czytałem/słyszałem stękanie właścicieli kawasaki. Nieważne. Proszę Cię, nie podawaj takich haseł bez pokrycia "niewiele hond dobije do takiego przebiegu". W przeszłości te motocykle chyba były silnikowo najlepiej dopracowane. Proste przykłady: Wejdź na forum motocyklistów: XX przebiegi rzędu 100tys.km, Africa ponad 100tys.km, GS500 kurier z FM ma w nim przebieg 140 tys.km. CB500 - duża bezobsługowość silnika, sprzęt używany przez kurierów także to o czymś świadczy.
Ocenianie motocykla na podstawie używanego egzemplarza to mocno ryzykowne posunięcie. Nigdy nie wiesz jak dany motocykl był używany, jaki miał serwis, czy ktoś nie chciał pozbyć się problemu itd... A już narzekanie na podstawie 20 letniego grata, przez 10 właściciela jest nieobiektywne.
Ocenianie motocykla na podstawie używanego egzemplarza to mocno ryzykowne posunięcie. Nigdy nie wiesz jak dany motocykl był używany, jaki miał serwis, czy ktoś nie chciał pozbyć się problemu itd... A już narzekanie na podstawie 20 letniego grata, przez 10 właściciela jest nieobiektywne.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Uwierz mi że tylko w polsce znalezienie motocykla który ma 100 tys przebiegu jest prawie niemożliwe, ja mieszkam w holandii, znajomy u którego robie motor ma wystawioną w salonie zzr 1100 z przebiegiem 160 tys i wszystko działa bez zarzutu. Wiele opinii bierze sie od ludzi takich jak mój kumpel który kupił sobie gpx 750 z 1990 roku, całego lakierowanego, chyba ani jednej orginalnej śrubki, oczywiście rozsypał sie silnik a jak pojechał do serwisu to mieli niezły ubaw bo dorabiali tam zawory i panewki chwile przed tym jak ją kupił z jakiegoś gówna bo właściciel stwierdził że moto i tak idzie do żyda
gdybyś go posłuchał jakie kawasaki to gówno
szkoda gadać.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
ja od 4 dni testuje gpz 89rok 56 tys przebiegu i jest super i pozycja jest też git 178cm , kumpel ma suzuki 600 gsx-f i nie daje rady mi uciec, mam wrażenie ,że nawet ta 500 gpz lepiej ciągnie i super chodzi 2 tłumiki i ten spec dźwiek, polecam na początek
gdy na motor wsiadam... troski odjeżdżają w siną dal.....
- kawabodzio
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości