raptor 660 a 700??
• Strona 1 z 1
raptor 660 a 700??
Czy to prawda ze raptor 660-tka jest bardziej psujny chodzi mi tu o silnik ktory w 700 jest ulepszony. Jakie jest wasze zdanie nie wiem czy mam sie porywac na 660 czy 700 lepsza??
pozdrawiam
pozdrawiam
- giozmo
- Świeżak
To normalna ewolucja. Pamiętajcie, ze 700 to tylko oznaczenie modelu, zaś pojemność oscyluje w okolicach 680/690ccm. Zaś, co do samych quadów, to 700 jest po prostu nowszym modelem, po liftingu. To tak samo jak w przypadku Grizzly 660 i 700 - niby to samo, a tak naprawdę to całkiem inne quady. Jednak amatorowi nie zrobi to większej różnicy - sam nie jestem pewien, co do dokładnych zmian w technice Raptora 700 względem 660.
-
Beavis - Moderator
Wydaje mi się że to jest takowy "lifting: 660-tki, bo należy zauważyć ze 700-a ma już wtrysk, i gazowe amory.
Beavis: własnie dodano wtrysk paliwa, chyba wi ekszą chłodnice, gazowe amory z przodu, i drobne zmiany w stronę sportu jak masa itp, i oczywiście rozwiercenie do 686cm3.
Beavis: własnie dodano wtrysk paliwa, chyba wi ekszą chłodnice, gazowe amory z przodu, i drobne zmiany w stronę sportu jak masa itp, i oczywiście rozwiercenie do 686cm3.
......::::Tuning::::......
- Arek-R
- Świeżak
wiadomo ze jeśli coś wprowadzają nowego,a usuwają stare to musi być ulepszona wersja starego 

Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
ja nie chcialbym miec moto na wtrysku!bo mimo ze nie psuje sie tak jak np regulacja zwyklego gaznika,ale jak padnie to wybulisz ladnie kasy!
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
-
mastero33 - Bywalec
napewno troche drozej:)
tylko jesli chodzi o porownanie orginalnego gaznika z wtryskiem,to wtrys da rowniejsza prace,inna kultura silnika i moc!ale przy o wiele wiekszym gazniku to calkiem inaczej juz bedzie!
ale kultura pracy silnika zawsze bedzie lepsza na wtrysku,bo tam jest wszystko w idealnych proporcjach podawane,jak ustawio porzadnia,a w gazniku jak ustawisz najlepiej jak potrafisz to nie ebdzie teog samgo!
tylko jesli chodzi o porownanie orginalnego gaznika z wtryskiem,to wtrys da rowniejsza prace,inna kultura silnika i moc!ale przy o wiele wiekszym gazniku to calkiem inaczej juz bedzie!
ale kultura pracy silnika zawsze bedzie lepsza na wtrysku,bo tam jest wszystko w idealnych proporcjach podawane,jak ustawio porzadnia,a w gazniku jak ustawisz najlepiej jak potrafisz to nie ebdzie teog samgo!
-
mastero33 - Bywalec
wiadoma rzecz:)tylko kazdy w garazu nie ma takich bajerow:)a wiec tylko na wyczucie:)
-
mastero33 - Bywalec
• Strona 1 z 1