Zobacz wątek - CB500 - wydech
NAS Analytics TAG

CB500 - wydech

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

CB500 - wydech

Postprzez melvin » 3/1/2008, 19:16

ostatnio miałem nieprzyjemną sytuację w której ucierpiała moja CB500, mam pognieciony wydech i chciałbym go wymienić na jakiś powiedzmy "głośniejszy" ale w rozsądnych granicach cenowych, super markowe wydechy raczej nie wchodzą w grę...
jaki byście polecali? myślałem nad wypruciem z mojego wydechu wnętrza, wyprostowaniu go pospawaniu,niklowaniu itd... ale boję się dekompresji (czy czegoś takiego).
nie wiem co sądzić o wydechach z innych moto, bo dość negatywnie określaliście takie przekładki...
poradźcie co zrobić, bo mnie krew zalewa jak widzę ten pognieciony wydech!!!
ps. niedługo bajzel w łodzi więc tam mógłbym ewentualnie czegoś poszukać dlatego proszę o poważne odpowiedzi.
z góry dzięki...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Kris2k » 3/1/2008, 19:39

no jak zmieniac to na uzywany firmy akcesoryjnej (czasem na allegro sie da spotkac takie czesci) ale dedykowany do cb500, zaden inny moim zdaniem nie wchodzi w gre... bo chyba nie myslisz o wpakowaniu tam tlumika z jakiesj 600tki?
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 3/1/2008, 19:41

pomysłu z wydechem z 600ccm pozbyłem się tak szybko jak mi on przyszedł do głowy, myślałem o tej klasie co CB500 raczej...
a o przelotowym wydechu co sądzisz???
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez krydka » 6/1/2008, 14:19

Słyszałem Cebulke jak chodzi na przelotowym wydechu i naprawdę robi wrażenie:) Ale gdzieś mi się obiło o uszy że wtedy spalanie jest większe. Prawda ci to?
Czasami są porozbijane motorki na Allegro i może jakaś by miała dobry wydech, jak byś pogadał ze sprzedającym to może by go wymontował.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
krydka
Świeżak

Postprzez melvin » 6/1/2008, 16:40

myślisz że nie próbowałem?
poza tym jak mi gość przysłał zdjęcia wydechu do którego dołączył opis "wystarczy pomalować i będzie igła"
to się prawie przewróciłem...
melvin
PierwszyOkrutny

Powrót do Akcesoria motocyklowe