pomocy!!! YAMAHA XT 600- dmucha spod glowicy
• Strona 1 z 1
pomocy!!! YAMAHA XT 600- dmucha spod glowicy
witam! mam duzy problem ze swoim sprzetem. w moim XT zaczelo dmuchac spod glowicy. przyjzalem sie sprawie i okazalo sie, ze gdy odkrecam manetka gazu to miedzy glowica a cylindrem robi sie przerwa i widac plomien. kupilem uszczelki, splantowalem glowice i cylinder zeby bylo równo, w zakladzie tez dorobili mi nowa szpilke bo stara juz ledwo zyla, poskreclem wszyskto przu uzyciu klucza dynamometrycznego. motocykl odpalil od 2 kopa. poustawailem wszystko i chcialem sie przejechac zeby zobaczyc jak chodzi. wrzucialem jedynke dalem gazu i tylko bylo slychac "pruuut" i znowu dmucha spod glowicy...
co to moze byc? czego to jest przyczyna, przeciez glowica i cylinder byly splantowane i byla nowa uszczelka??? moze ktos juz mial taki problem i wie o co chodzi... z goru dziekuje za odpowiedzi!!! pozdr artur XT 600
co to moze byc? czego to jest przyczyna, przeciez glowica i cylinder byly splantowane i byla nowa uszczelka??? moze ktos juz mial taki problem i wie o co chodzi... z goru dziekuje za odpowiedzi!!! pozdr artur XT 600
- startbasss
- Świeżak
No to ci muszę przyznać, że masz konkretny problem rozbierałem już nie jeden raz głowice z cylindrem w XTkach ale z takim czymś sie nie spotkalem. Przedewszystkim podpada mi sprawa z splanowaniem glowicy i cylindra w jednocylidrowych jednostkach sie za bardzo tego typu rzeczy nie robi tam nie ma zbytnio od czego sie wykrzywic glowica, a po drugie zmieniasz tym samym troche kompresje. Może nie dokręciłeś odpowidnio śrub na glowicy (29Nm te 4 z góry i 22Nm te dwie co przychodzą od dołu). Wejdź jeszcze na www.yamaha.xt.pl moze tam na forum coś znajdziesz:) A ja pomyśle co jeszcze może być nie tak:)
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
- marekjasiok
- Świeżak
no wlanie cos jest osrto nie tak... juz normalnie nie mam na nia sily:( na forum patrzylem i nie ma takiego przypadku:( a czemu sie tak stalo znowu to do tej pory sie glowie i nic nie moge wymyslec... bede wdzieczny za wskazowki. pozdr
- startbasss
- Świeżak
A mi przychodzi coś do głowy... Do tych yamaszek są dwa rodzaje uszczelek pod głowice Czarne i srebrne one są różne może poprostu masz tą nieodpowiednią?? W moje mam czarną u kolegi wymieniałem to była srebrna i lekko inne kształty miała może to w tym tkrwi problem?
- marekjasiok
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości