Enduro, Turystyk, Sportowy, a może Chopper ??
• Strona 1 z 1
Enduro, Turystyk, Sportowy, a może Chopper ??
Witam,
mam nadzieję, że nie dostane po bani za to, że może w złym dziale piszę (podobnego tematu nie znalazłem, chyba, że mam to umieścić w temacie "co na pierwsze moto").
A mianowicie mam dylemat taki jak napisałem w temacie. Za parę miesięcy lecę do Anglii tam zrobię prawko i prawdopodobnie po zrobieniu prawka będe chciał kupić jakiś motocykl
. I tu właśnie jest problem, nie wiem co wybrać. Ale nie jest to problem typu czy brać "rower" o pojemności 500 czy nawet "er jedynke" bo nie fiem czy nie becie za slaba. Z moim krótkim przebiegiem WSK po polnych drogach wiem doskonale, że nic nie potrafie i wiem, że muszę kupić coś o małej pojemności. Ale oto jest pytanie motocykl ale z jakiej klasy, muszę nadmienić, że nie mogę się zdecydować ponieważ każda klasa mi siępodoba. Może enduro troche mniej ale pozostają 3 do wyboru i cała masa modeli. Od paru ładnych lat (właściwie to jeszcze wtedy na g**no mówiłem papu
) podobają mi się motocykle Hondy seria CBR, CB, bardzo zaciekawiła mnie wyglądem Honda Africa Twin. Myślę że mój zakup będę ograniczał do motocykli Hondy. Może ktoś doradzi mi jak mam się zdecydować co kupić (rozwiązanie z zakupem 4 moto odpada
). Napiszcie co umocniło wasze zdanie, że to TEN i na nim będę śmigać.
Pozdrawiam
mam nadzieję, że nie dostane po bani za to, że może w złym dziale piszę (podobnego tematu nie znalazłem, chyba, że mam to umieścić w temacie "co na pierwsze moto").
A mianowicie mam dylemat taki jak napisałem w temacie. Za parę miesięcy lecę do Anglii tam zrobię prawko i prawdopodobnie po zrobieniu prawka będe chciał kupić jakiś motocykl

Pozdrawiam
-
Quatre88 - Świeżak
U mnie zadecydował przypadek
miałem wypadek, po wypadku miałem honde vtr 250 pojeździłem 2 sezony i rozpadł sie silnik potem miałem małą przerwę i zadzwoniłem do znajomego który sprowadza moto sprecyzowałem mu że jakaś 600 w dobrym stanie sam nie wiem do końca co tak żeby nie było szkoda jakbym miał jakąś wpadkę po sezonie przerwy, wysłałem mu kase i po ok 2 tygodniach przyjechało Kawasaki ZZR 600 nawet nie widziałem wcześniej za co zapłaciłem, poprostu nie miałem czasu jechać do polski (mam 1200 km) i czegoś szukać. Motorek był faktycznie w bardzo ładnym stanie okazało sie że od kilku latek był w rodzinie mojego znajomego kuzyn sprzedawał kuzynowi. Odkąd go odebrałem oprócz normalnych czynności serwisowych i regulacji nie robiłem nic. Narazie chodzi idealnie 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
ja kupilem GSa, czyli nakeda zeby zobaczyc jak to jest na prawdziwym moto, bo wczesniej byly pierdopedy. A po wizycie na torze wiedzialem ze chce cos scigaczowatego. A traf chcial ze w sumie przypadkiem padlo na 929RR, bo w sumie nie bralem tego moto pod uwage.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
A u mnie przedstawia się to tak, że kręci mnie jazda na każdym typie motocykli. Chyba żeby się przekonać co mi najbardziej podpasuje będe musiał stosować metodę prób i błędów. A mianowicie: Suzuki Gn 250>>Honda CB 400 Super Four (bądź CB 500)>>Honda CBR 600. Tak więc przez conajmniej 4 sezony jakiekolwiek oszczędności mam z głowy
.

-
Quatre88 - Świeżak
ja powiem tak byla i motortynka i S51 i komar i WSK ( to juz do stuntu) potem HONDA V 250 F a terz jest Yamaha FZS 600 Fazer!! ja bym polecał po wiejskich sprzetach typu WSK komar itp np jakąś 500 ( GS , CB ,ER-5 ) bo jednak jazda na Japoncach a nawet tylko czterosuwie to inna bajka i trzdeba sie troche wprawić zeby przęsiaść na wściekła szóstke albo piekielnego Lytra
A I PODZIWIAM CIE ZE PRAWIE WSZYSTKIE MOTO CI SIE PODOBAJA JA TAK NIEMAM !

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Motocykle to dla mnie coś pięknego. Jako dziecko lubiłem oglądać filmy z udziałem (nie wiem jak to inaczej nazwac
) motocykli i motocykle na żywo, potem była motorynka, WSK, dziadek sprzedał WSK a ja poszedłem do szkoły średniej
(zaznaczam że jeździłem tylko po polnych drogach ponieważ nie miałem uprawnień). Teraz mam okazję, żeby to zmienić i dorobić się własnego sprzęta. Podoba mi się wszystko lecz szczególnie motocykle Hondy CB, CBR, Africa Twin
:D. Był już taki topic ale dawno nie odświeżany co sądzicie o Hondzie CB 400 Super Four o nowszych modelach tak około roku 2005. Mnie osobiście bardzo się podoba, jednak w Polsce to żadkość a za granicą trzeba troche za nią położyć jak na taki "mały" motocykl. Słyszałem również, że Hondy CB 500 nawet dobrze się spisują, a jak to jest z nowymi modelami CBF 500 z 2006-2007 roku? Ma ktoś może takie wiadomości (suche dane fabryczne (otwórz link) mnie nie interesują, najlepiej jak by ktoś był posiadaczem motocyklu i opowiedział coś z własnego doświadczenia).
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Quatre88 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości