Co to jest gazBox??
• Strona 1 z 1
Co to jest gazBox??
Witam moze mnie ktoś uświadomić co to jest GazBoX i gdzie to sie montuje, co daje i jak to cenowo wychodzi (linki podajcie) pozdrawiam
- maczo1232
- Świeżak
Takie gówniuszczko co poprawia moment obrotowy przy wyższych rejestrach obrotów silnika 2T.
ale widząc co jest w sprzedaży to wątpię w działanie tego urządzenia.
Kiedyś dawien dawna YAMAHA stworzyła takie urządzenie w seryjnym motocyklu tylko nie pamietam w jakim to jak najbardziej spełniało pokładane w tym nadzieje.Ale to było stworzone pod konkretny model.
ale widząc co jest w sprzedaży to wątpię w działanie tego urządzenia.
Kiedyś dawien dawna YAMAHA stworzyła takie urządzenie w seryjnym motocyklu tylko nie pamietam w jakim to jak najbardziej spełniało pokładane w tym nadzieje.Ale to było stworzone pod konkretny model.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
hmm leci to po ok. 50zł i różnica z tego jest naprawde nieznaczja teoretyczne działanie tego ma na zadaniu to ,że gdy spuszczasz z gazu 2T to niespalona mieszanka cofa się do gaźnika i po następnym otworzeniu spowrotem idzie do cylka , równie dobrze możesz tam podpiąć pustą szczykawke z wężykiem , rozmawiając o tym z fachowcem od silników 2T który robi szlify remonty przeróbki tuning itd powiedział ,że niewarto ponoć w hondzie mbx 80 to było seryjnie a w dzisiejszych czasach tego już seryjnie niemontują więc chyba niespełnia to roli , lepiej kup stożek itd
Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
Żeby zamontować gazbox trzeba też zmienić króciec ssący. A co to tego modelu Yamahy z seryjnym gazboxem to była to TDR 50.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 - nie trzeba zmieniać króćca, ja w seryjnym skuterze zamontowałem gasboxa za 130zł i trochę dało, jak teraz mam dość spore modyfikacje, to nie mogę go wyregulować, nie reaguje na dawkę powietrza i będę musiał odłączyć ten gazbox. Przy seryjnym skuterze daje to, że nie ma mula przy zwalnianiu i ponownym przyspieszaniu i trochę lepszy zryw na starcie.
http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
Panowie czy to cos da mi apka rs80 po kit polini zembatka przednia 11 tyl 40 (silnik mam z 04r rs) powiem tak max speed jest 130 wiec nie nazekam przyspieszenie tez dobre ale tak z ciekawosci chcialem sobie takie cos zalorzyc
to co da czy bedzie efekt zereowy badz minimalny pozdro

- maczo1232
- Świeżak
Ja ma W sendzie GassBoxa Stage 6
a czy to coś daje to niemam pojecia;p bo kupiłem to juz było 

http://www.photoblog.pl/krizzz zapraszam!
-
kris - VIP Åšcigacz.pl
- maczo1232
- Świeżak
lipek napisał(a):Ciekawe,czy w CBR125 taki GazBox by coś dał ??
skwy napisał(a):Takie gówniuszczko co poprawia moment obrotowy przy wyższych rejestrach obrotów silnika 2T[...]
korek31 napisał(a):działanie tego ma na zadaniu to ,że gdy spuszczasz z gazu 2T to niespalona mieszanka cofa się do gaźnika i po następnym otworzeniu spowrotem idzie do cylka , równie dobrze możesz tam podpiąć pustą szczykawke z wężykiem , rozmawiając o tym z fachowcem od silników 2T który robi szlify remonty przeróbki tuning itd powiedział ,że niewarto ponoć w hondzie mbx 80 to było seryjnie a w dzisiejszych czasach tego już seryjnie niemontują więc chyba niespełnia to roli , lepiej kup stożek itd
CZYTAĆ!!!!
-
kravec - Administrator
Gdyby ktoś się zdecydował na kupno tego "gadżetu" do skutera to niech kupuje Gas Boxa Malossi- jeżeli chce najlepszą poprawę osiągów.
Gas Box Stage 6 to tylko tuning optyczny i nic więcej.
Gas Box Stage 6 to tylko tuning optyczny i nic więcej.
-
maciuś312 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości