Problem z simsonem
• Strona 1 z 1
Problem z simsonem
A więc tak simson chodził jak żyleta znakomicie wkręcał się na obroty aż tu nagle odpalam go rano i nie chce chodzić. Jest jakis taki mułowaty w gaźniku wyczyściłem wszystko co się da, filter powietrza czysty, nie wiem co zrobić. Aha bym zapomniał chodzi tylko na ssaniu i jak się przygazuje to słychać takie coś jakby ktoś kluczami potrząsał no i jeszcze jedno gażnik ustawiony dobrze a iskra jest i to brdzo mocna. Prosze o pomoc bo już nie wiem co robić. 

MOTÓR !!!!!!!!!!!!!!!!!! YEAH
- tomcio
- Świeżak
posprawdzaj zimmeringi na wale
powiedz cos jeszcze bo trudni cos ci doradzic
kopci?, jezeli chodzi tylko na ssaniu to pewnie gaznik zatkał sie gdzies gdzie trudno go doczyscic
powiedz cos jeszcze bo trudni cos ci doradzic

kopci?, jezeli chodzi tylko na ssaniu to pewnie gaznik zatkał sie gdzies gdzie trudno go doczyscic
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Jak słychać jakieś stukanie w stylu kluczy obijanych o siebie to mogą to być pierścienie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
hmm jeśli chodzi tylko na ssaniu to moze byc cos nie tak z powietrzem. Może nie dostaje poprostu powietrza i na uboższej mieszance bez ssania nie chce kręcić.
wieki temu jak mialem jeszcze simsona to mialem podobny przypadek , guma laczaca puszke z gaznikien byla zgnieciona - nie dochodzilo powietrze.
wieki temu jak mialem jeszcze simsona to mialem podobny przypadek , guma laczaca puszke z gaznikien byla zgnieciona - nie dochodzilo powietrze.
- pk.
- Świeżak
wyjmij gume, i bez ssania z jakiejs gorki go na pych
Z drógiej strony to raczej paliwa mam mało jak tylko na ssaniu działa.
Miałem podobny przypadek w hondzie MB50 moto jechał tylko na ssaniu słabo palitł, gasł itp. Okazało sie ze był problem z zaworkiem, który reguluje dopływ benzyny.

Z drógiej strony to raczej paliwa mam mało jak tylko na ssaniu działa.
Miałem podobny przypadek w hondzie MB50 moto jechał tylko na ssaniu słabo palitł, gasł itp. Okazało sie ze był problem z zaworkiem, który reguluje dopływ benzyny.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Jeśli chodzi oto jak pali to pali tak jak zawsze czyli z zimnego 2 - 3 kopnięcia. Próbowałem jechać bez wężyka od powietrza to wtedy od razu gaśnie a kiedy był dobry to bez węzyka jeszcze lepiej szedł. Nie wiem co robić chyba go zapchne do mechanika
- tomcio
- Świeżak
jak cos cis tam skacze to albo pierscionki poszly i szoruja o cylinder lub skrzynia poprostu go rozluz a zaraz problem sie znajdzie moga to byc nawet lozyska
YAMAHA YZ 125 ^^
- danielpolak
- Świeżak
pk. napisał(a):hmm jeśli chodzi tylko na ssaniu to moze byc cos nie tak z powietrzem. Może nie dostaje poprostu powietrza i na uboższej mieszance bez ssania nie chce kręcić.
Chyba Pan myli trochÄ™ fakty.
Przyjęło się mówić że jak chodzi o mieszankę ubogą to ubogą w paliwo a nie w powietrze.
Jeśli chodzi o ssanie to ono ma za zadanie dostarczyć więcej paliwa przy rozruchu zimnego silnika.
Jeśli chodzi na ssaniu to znaczy że dusza główna jest zatkana lub w inny sposób z niej nie wypływa paliwo dlatego chodzi tylko i wyłącznie na ssaniu.
Przy konstrukcjach gaźników w które są zaopatrzone Simsony, niema prawa sam chodzić na wolnych obrotach na ssaniu dlatego trzeba przygazowywać żeby nie zgasł.
A jeszcze jedno jeśli chodzi o dzwonienie z cylindra to może być to spowodowane ubogą mieszanką która spala się detonacyjnie(czyli czoło płomienia rozprzestrzenia się z prędkością do 2000m/s i powstaje fala dźwiękowa która odbija się od ścianek cylindra, denka tłoka i komory spalania więc powstaje efekt akustyczny w postaci dzwonienia(normalnie mieszanka spala się 20-50m/s)).
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Dzieki chłopaki za pomoc. Simson nareszcie chodzi. Dzisiaj rano już miałem go zapchnąć do mechanika ale pomogła bardzo dokładna regulacja gaźnika ( uff dobrze że spróbowałem go wyregulować jeszcze raz bo bym za taka banalną rzecz zapłacił )
- tomcio
- Świeżak
-
lukaszbiernacki - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości