Zobacz wątek - POMOCY!!!Z hondą cr 125 co zrobić.
NAS Analytics TAG

POMOCY!!!Z hondą cr 125 co zrobić.

Enduro, Cross
_________

POMOCY!!!Z hondą cr 125 co zrobić.

Postprzez motomaniak1201 » 12/12/2007, 18:09

Witam mam takie pytanie sotatnio rozbierałem motor (honde cr 125) i kumpel poradził mi żebym ustawił zawory wydechowe bo nie równo się otwierały>Oki zrobiłem to zawory otwierają się obydwa tak same lecz po złożeniu okazało sie że na jałowym biegu motor kręci do maxymalnych obrotów jech gdy się wrzuci na na pierwszy bieg tp pruba ruszania kończy się tak buuuuuu motor dusi sie,I mam wrażenie że to w skutek nie otwierania się zaworów wydechowych.Czy to możliwe????Prosze o pomoc z góry dzięki:))
Jaki motor kupić najlepiej z 250-tek w rocznikach 1996 do 1999 kx,rm,yz,cr,
motomaniak1201
Świeżak

Postprzez Samael » 17/12/2007, 21:08

Ustaw sobie prawidłowe luzy zaworowe takie jak powinny być i wszystko powinno wrócić do normy.
Honda cm400 Custom (NC01)
Samael
Świeżak

Postprzez Manhatan » 17/12/2007, 23:17

Ale to jest panowie dwusów.

Nie wiem kim jest ten Twój kolega, ale skoro nie wie, że w dwusówach jest tylko jeden zawór wydechowy, który nie jest typowym zaworem takim jak w czterosuwowych motocyklach, to lepiej niech Ci nie doradza. Tego nikt Ci przez klawiature nie ustawi. Proponuje serwisówkę dobrze przejrzeć i wszystko według niej poregulować. Jeżeli sam nie dasz rady, najlepszym rozwiązaniem mógłby być serwis Hondy, a jeżeli nie serwis to chociażby pożadny mechanik znający się na rzeczy.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez plazgut » 1/3/2008, 19:10

w dwusówach jest tylko jeden zawór wydechowy

Nie prawda. W Hondzie CR sÄ… dwa zawory - po prawej i lewej stronie. W KTM'ie masz nawet 3 zawory.
W CR nie ma możliwości żeby zawory nie równo się otwierały bo są obydwa prowadzone na jednym wałku.
plazgut
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê