HDTV - opinie i porady
• Strona 1 z 1
HDTV - opinie i porady
Hej!
Jako, iż powszechnie wiadomo, że w Ścigaczu zarabia się kokosy straszne, to mam pytanie: jaki telewizor HD byście polecili? Nie znam się na tym za bardzo, ale chodzi o coś o przekątnej większej niż 35", z minimum dwoma wyjściami HDMI i naprawdę ładną jakością obrazu w stosunku do dobrej ceny. Nie mogę na to wydać więcej niż 4k. Do tego jakieś porządne kino domowe.
Może ktoś kto się na tym zna pomóc?
Jako, iż powszechnie wiadomo, że w Ścigaczu zarabia się kokosy straszne, to mam pytanie: jaki telewizor HD byście polecili? Nie znam się na tym za bardzo, ale chodzi o coś o przekątnej większej niż 35", z minimum dwoma wyjściami HDMI i naprawdę ładną jakością obrazu w stosunku do dobrej ceny. Nie mogę na to wydać więcej niż 4k. Do tego jakieś porządne kino domowe.
Może ktoś kto się na tym zna pomóc?

-
Beavis - Moderator
Tak, ale FullHD mimo wszystko trochę więcej kosztuje, a póki co filmów na rynku w FullHD jest jak na lekarstwo - to samo z grami. Dlatego chciałem kupić coś w 1366x768 na dwa lata, a potem wymienić na FullHD. Patrzyłem na Philipsy 42PFL3312 - co o nim sądzicie?
-
Beavis - Moderator
Nie obędzie się Bez przejścia się do sklepu. Musisz zobaczyć ekran na własne oczy przed kupnem.
Ja porównywałem włączone telewizory Full HD głównie w 3 kategoriach:
1. WIELKOŚĆ PLAMKI
W niektórych plamkę z bliska widać, dla mnie nie jest to coś przyjemnego.
Co do mniejszej rozdziałki to Full HD myślę że poprawia jakość obrazu momo że sygnał źródłowy jest w mniejszej rozdzielczości.
2. OGÓLNA JAKOŚĆ OBRAZU
3. CZERŃ
w 30 % telewizorów dało się zauważyć przelatujące jasne pasy gdy na ekranie nie było nic wyświetlone.
I jak się przekonałem ekran 40" TV LCD Full HD najlepiej się sprawował w cenie prawie 8000 zł, a poniżej 5000 zł nie było co oglądać. Takie jest moje zdanie.
.
W sklepie byłem jakiś czas temu a tam LCD zmieniają się prawie jak rękawiczki więc wszystkie parametry mogły ulec zmianie.
Ja był poczekał na obniżkę cen
albo kupił zamiast TV monitor + satelitę z wyjściem HDMI + http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/15899
24" Hyundai W241D 2100 zł
http://sklep.benchmark.pl/pelny_48087.html?.
30" HP LP3065 4500 zł
http://sklep.benchmark.pl/pelny_44994.html?
Ja porównywałem włączone telewizory Full HD głównie w 3 kategoriach:
1. WIELKOŚĆ PLAMKI
W niektórych plamkę z bliska widać, dla mnie nie jest to coś przyjemnego.
Co do mniejszej rozdziałki to Full HD myślę że poprawia jakość obrazu momo że sygnał źródłowy jest w mniejszej rozdzielczości.
2. OGÓLNA JAKOŚĆ OBRAZU
3. CZERŃ
w 30 % telewizorów dało się zauważyć przelatujące jasne pasy gdy na ekranie nie było nic wyświetlone.
I jak się przekonałem ekran 40" TV LCD Full HD najlepiej się sprawował w cenie prawie 8000 zł, a poniżej 5000 zł nie było co oglądać. Takie jest moje zdanie.
.
W sklepie byłem jakiś czas temu a tam LCD zmieniają się prawie jak rękawiczki więc wszystkie parametry mogły ulec zmianie.
Ja był poczekał na obniżkę cen
albo kupił zamiast TV monitor + satelitę z wyjściem HDMI + http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/15899
24" Hyundai W241D 2100 zł
http://sklep.benchmark.pl/pelny_48087.html?.
30" HP LP3065 4500 zł
http://sklep.benchmark.pl/pelny_44994.html?
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
HD Ready tylko z nazwy oznacza gotowość do odtwarzania HD. I jeżeli już kupować to naprawdę tylko i wyłącznie Full HD, a to z tego względu, że jak się okaże że TV z HD Ready nie spełniają swojej roli to można zostać z ręką w nocniku
i stracić kasę za coś co nie będzie w pełni sprawne do odtworzenia obrazu w formacie HDTV.

-
gelo007 - Administrator
A więc tak:
1.) zobacz co wpuściło na rynek Sony Bravia -mieli wprowadzać coś nowego
2.) na jesień 2007 najlepsza jakość dla mnie to SAMSUNG LCD- LE46-56"M87BD:
primo:
ma najlepszy kontrast- matryca z odblaskową powłoką zapewniająca max-czerń.
secundo- posiada wszystkie we/wyjścia fullHd itp jednak:
przetestowałem wszystkie sygnały od euro, svideo, chinche a nawet hdmi i nie ma to jak sygnał z komputera do oglądania filmów-kabel monitorowy z karty. Można z powodzeniem używać takie tv jako monitor i kontrolować w pełni obraz czego nie zastąpi żadne inne multimedialne łącze na dzień dzisiejszy.
1.) zobacz co wpuściło na rynek Sony Bravia -mieli wprowadzać coś nowego
2.) na jesień 2007 najlepsza jakość dla mnie to SAMSUNG LCD- LE46-56"M87BD:
primo:
ma najlepszy kontrast- matryca z odblaskową powłoką zapewniająca max-czerń.
secundo- posiada wszystkie we/wyjścia fullHd itp jednak:
przetestowałem wszystkie sygnały od euro, svideo, chinche a nawet hdmi i nie ma to jak sygnał z komputera do oglądania filmów-kabel monitorowy z karty. Można z powodzeniem używać takie tv jako monitor i kontrolować w pełni obraz czego nie zastąpi żadne inne multimedialne łącze na dzień dzisiejszy.
-
SpeedyG - Świeżak
Beavis zbieraj kasę zapłać więcej za full HD, a będziesz w 100% pewny, że nie wyrzuciłeś pieniędzy w błoto :d. Przejdź się do centrum Sony xD niech Ci zapuszczą grę na Playstation 3
to zrozumiesz o co chodzi z Full HD xD.

-
gelo007 - Administrator
Heh. O co chodzi z PS3 to wiem, bo od jakiegoś 5 roku życia mam konsole i to moja pasja zaraz obok motocykli
. No chyba będzie trzeba tak zrobić - czyli dozbierać.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i zarazem proszę moda o zamknięcie tematu.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i zarazem proszę moda o zamknięcie tematu.
-
Beavis - Moderator
Zbieraj zbieraj, namiastki sÄ… do d...
Jak HD to Full HD. Też się rozglądam, bez ciśnienia, na spokojnie i takie TV40'' FullHD robi wrażenie.
Kupujesz takie coś raz na lata, nie opłaca się przyoszczędzić 500PLN
Jak HD to Full HD. Też się rozglądam, bez ciśnienia, na spokojnie i takie TV40'' FullHD robi wrażenie.
Kupujesz takie coś raz na lata, nie opłaca się przyoszczędzić 500PLN
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości