Zobacz wÄ…tek - Motocyklizm
NAS Analytics TAG

Motocyklizm

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Motocyklizm

Postprzez pitrekr1 » 4/12/2007, 15:16

[b]Witam. Intryguje mnie jedno pytanie. Czy motocyklista musi miec motocykl?? Moim zdaniem nie :!: Dlatego ze ta milosc nosi sie w sercu!! Czy kazdego czlowieka posiadajacego motcykl mozna nzawac motocyklista?? Bardzo prosze o opinie. :idea:
pitrekr1
Świeżak

Postprzez motoman » 4/12/2007, 15:58

Ja gdy nie mialem motocykla <po glebie> i nie moglem poprostu wyjsc i nim pojezdzic czulem sie ciut wykastrowanym motocyklistą, żołnierzem bez karabinu:D

mozliwe ze jak czlowiek nie doswiadczy jazdy swoim motocyklem, tylko poprostu kocha same motocykle to tak jest jak mowisz, ale nie wiem czy można taka osobe nazwać motocyklistą, tak jakby człowieka kochającego latanie, odrazu nazwać pilotem:)

Ale uważam, że jeżeli ktoś kocha motocykle to nie można go dyskryminować za to, że motocykla nie posiada. pozdr
Ostatnio edytowano 4/12/2007, 16:00 przez motoman, łącznie edytowano 1 raz
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez falconiforme » 4/12/2007, 15:59

wystarczy że dziewczyna ma motocykl :D
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez korek31 » 4/12/2007, 16:16

wg. nie jest motocyklistą trzeba mieć motocykl i wtedy się jest , jeżeli ktos kocha to kupi bo co z tego ,że kochasz laske jak ona śpi z innym ?

tak samo ludzie na skuterach pierdopędach mają się za motocyklistów a tak niejest .
Korek rozporek.
korek31
Świeżak

Postprzez Leitho » 4/12/2007, 16:17

jak dla mnie motocyklista musi posiadac motocykl, sama nazwa to wskazuje
a czlowiek ktory nie ma maszyny ale kocha jednoslady, to chyba mozna go nazwac pasjonatem motocykli
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MadboY » 4/12/2007, 17:15

Moim zdaniem, zeby byc motocyklista trzeba miec swoje moto i nim jezdzic. Co wiaze sie z cala przyjemnoscia tej pasji jak i z doswiadczeniami wszelkiego rodzaju. Osobiscie sprzedalem Suzi miech temu i czuje sie jakos tak dziwnie.. ale na wiosne znowu bede 100% motocyklista ;)
A jak ktos "tylko" pasjonuje sie to jest pasjonata tak jak to zostalo powiedziane.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Re: Motocyklizm

Postprzez msebek » 4/12/2007, 17:23

pitrekr1 napisał(a):[b]Witam. Intryguje mnie jedno pytanie. Czy motocyklista musi miec motocykl?? Moim zdaniem nie :!: Dlatego ze ta milosc nosi sie w sercu!! Czy kazdego czlowieka posiadajacego motcykl mozna nzawac motocyklista?? Bardzo prosze o opinie. :idea:

Tak jak "wędkarz" bez wędki nic nie złapie tak i "motocyklista" bez motocykla nigdzie nie zajedzie... Więc jeśli nie posiada się motocykla to można być tak jak ktoś już powiedział - miłośnikiem teoretykiem.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 4/12/2007, 17:29 przez msebek, łącznie edytowano 1 raz
msebek
Świeżak

Postprzez GregorMoto » 4/12/2007, 17:28

moto musi byc :D
ale dobre chęci też się licza ;)
Ostatnio edytowano 4/12/2007, 17:43 przez GregorMoto, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha R1 RN19 :)
GregorMoto
Bywalec

Postprzez pan_blancik 15 » 4/12/2007, 17:34

korek31 napisał(a):wg. nie jest motocyklistą trzeba mieć motocykl i wtedy się jest , jeżeli ktos kocha to kupi bo co z tego ,że kochasz laske jak ona śpi z innym ?

tak samo ludzie na skuterach pierdopędach mają się za motocyklistów a tak niejest .
a co ma 3 koła?? bo mi się wydaje że motocyklista to nie jest człowiek który jeździ tylko 45km/h++, skuter to też motocykl...
Kupię używany Power Commander do CBR 1000RR
pan_blancik 15
Świeżak

Postprzez msebek » 4/12/2007, 17:46

pan_blancik 15 napisał(a):
korek31 napisał(a):wg. nie jest motocyklistą trzeba mieć motocykl i wtedy się jest , jeżeli ktos kocha to kupi bo co z tego ,że kochasz laske jak ona śpi z innym ?

a co ma 3 koła?? bo mi się wydaje że motocyklista to nie jest człowiek który jeździ tylko 45km/h++, skuter to też motocykl...

A jak rower wyposażymy w silnik elektryczny lub spalinowy to też motocykl?
msebek
Świeżak

Postprzez driver92 » 4/12/2007, 19:00

dobra...ja mam skuter 125 i to juz nie taki pierdoped jest bo to moj pierwszy motocykl (nigdy nie mialem 50tki...mialem kupic w salonie 50tke ale ojciec niechcial mi kupic za co mu teraz dziekuje :) ) a jak za malo tomam jeszcze MZtke...Ci co jezdza skuterami sa "mlodymi motocyklistami"bo zaczyna sie od skuterow a pozniej po kupujÄ… sobie prawdziwe motory..i tak powstaje nowy motocyklista:)
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
driver92
Świeżak

Postprzez palgumeniedusze » 4/12/2007, 19:05

driver92 napisał(a):dobra...ja mam skuter 125 i to juz nie taki pierdoped jest bo to moj pierwszy motocykl (nigdy nie mialem 50tki...mialem kupic w salonie 50tke ale ojciec niechcial mi kupic za co mu teraz dziekuje :) ) a jak za malo tomam jeszcze MZtke...Ci co jezdza skuterami sa "mlodymi motocyklistami"bo zaczyna sie od skuterow a pozniej po kupują sobie prawdziwe motory..i tak powstaje nowy motocyklista:)

jakos skuterek kurteczka i biale adidaski nie przmawiaja za tym ze jestes motocyklista!!to jest tzw. "TABORECIARYZM" motocykl musi miec biegi (tak jak no twoja mz).... a nie chodzic jak pralka albo odkurzacz!:) bez urazy ale skuterrowcy to skuterowcy a motocyklisci to motocyklisci:P
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Postprzez pan_blancik 15 » 4/12/2007, 19:15

musi to na rusi... motocykl nie musi mie biegów tylko 2 koła, a co do tego roweru to będzie wtedy rower z silnikiem a nie motor. Nie jeden skuterowiec by pokazał nam więcej niż Ty... Jeżeli ktoś kupuje skuter jako środek transportu dom-sklep, sklep-dom to wtedy nie jest motocyklistą ale jeżeli kocha motorki i jeździ skuterem gdyż jest bezpieczny to wtedy nim jest. Skuter jest typem motocykla nie wiem skąd u was brak do niego szacunku.
pan_blancik 15
Świeżak

Postprzez CeBeRek » 4/12/2007, 19:21

Chyba zapomniales ze niektorzy maja motocykl, a jezdza skuterami... do miasta, po bułki

A ich jak nazwiesz ?:D
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez palgumeniedusze » 4/12/2007, 19:22

mi jakos nie pasuje skuter do tej subkultury......motocyklisci od zawsze kojarzyl mi sie ze zlotami dalekimi wyjazdami skora dobra muza itp...a skuter kojazy mi sie z dzieciakami ktorzy dosali na komunie od wuja zabawke....i skuter to nie motocykl tylko motorower..:P a 125 i wyzej to duze pralki:) ale szanuje tych ludzi zebu nie bylo jakiegos haloooo takie moje zdanie

mowie o tych co maja tylko skutery.....(wiekszosc to dzieciaki ktorzy dopiero stana sie motocyklistami)aaaa i zeby nie bylo jakis niejasnosci to uwazam ze nie kazdy co ma motocykl jest motoyklista bo np jak sobie jasiu kupi motocykl zalozy swoj super dres i biale adidaski i super zolty kask w rozowe paski i bedzie wozil sie po miescie myslac ze laski siuraja jak go widza to tez nie jest motocyklista tylko uzytkowanikiem motocykla:)
Ostatnio edytowano 4/12/2007, 19:26 przez palgumeniedusze, łącznie edytowano 1 raz
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Postprzez icid » 4/12/2007, 19:25

pan_blancik 15 napisał(a):musi to na rusi... motocykl nie musi mie biegów tylko 2 koła, a co do tego roweru to będzie wtedy rower z silnikiem a nie motor. Nie jeden skuterowiec by pokazał nam więcej niż Ty... Jeżeli ktoś kupuje skuter jako środek transportu dom-sklep, sklep-dom to wtedy nie jest motocyklistą ale jeżeli kocha motorki i jeździ skuterem gdyż jest bezpieczny to wtedy nim jest. Skuter jest typem motocykla nie wiem skąd u was brak do niego szacunku.
Bo my w przeciwieństwie do ciebie nie jeździmy na skuterach :lol: :lol:
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez pan_blancik 15 » 4/12/2007, 19:52

icid napisał(a):
pan_blancik 15 napisał(a):musi to na rusi... motocykl nie musi mie biegów tylko 2 koła, a co do tego roweru to będzie wtedy rower z silnikiem a nie motor. Nie jeden skuterowiec by pokazał nam więcej niż Ty... Jeżeli ktoś kupuje skuter jako środek transportu dom-sklep, sklep-dom to wtedy nie jest motocyklistą ale jeżeli kocha motorki i jeździ skuterem gdyż jest bezpieczny to wtedy nim jest. Skuter jest typem motocykla nie wiem skąd u was brak do niego szacunku.
Bo my w przeciwieństwie do ciebie nie jeździmy na skuterach :lol: :lol:
dobra dziadziuś wsiadaj na swą zamuloną 600 i jeeeeedź, jeżeli horneta 900 nazywasz skuterem to Ty jeździsz zablokowaną motorynką... a co do tych co mają motory a jeżdżą skuterami do sklepu nazwe ich "oszczędnymi nade wszystko" :) P.S. jak już se docinamy to do końca... Icid chciałbym dodać że jeżdżę większym sprzętem od Ciebie mimo że mam tylko 17 lat... i uwierz mi wykorzystuje więcej niż "forumowe 30% mocy" tego horneta :twisted:
Ostatnio edytowano 4/12/2007, 20:03 przez pan_blancik 15, łącznie edytowano 1 raz
pan_blancik 15
Świeżak

Postprzez palgumeniedusze » 4/12/2007, 20:00

no tera to nie wem o co chodzi nikt nie napisal ze hornet 900 to skuter.... tak jak juz napisalem jasli masz motocykl to zaraz nie stajesz sie motocyklista tylko uzytkownikiem motocykla .... motocyklista musi miec to "cos" miec w sobie tzw blusa hahaha a jesli nazywasz dzieciaka ktory ma 15 lat i ma skuter motocyklista to ja cie prosze...
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Postprzez pan_blancik 15 » 4/12/2007, 20:05

palgumeniedusze napisał(a):no tera to nie wem o co chodzi nikt nie napisal ze hornet 900 to skuter.... tak jak juz napisalem jasli masz motocykl to zaraz nie stajesz sie motocyklista tylko uzytkownikiem motocykla .... motocyklista musi miec to "cos" miec w sobie tzw blusa hahaha a jesli nazywasz dzieciaka ktory ma 15 lat i ma skuter motocyklista to ja cie prosze...
Bo to nie jest skuter... tylko icid chciał się troszkę dowartościować lecz mu nie wyszło i w ostateczności się chyba troszkę ośmieszył... nie wiem czy to robił celowo czy nie no ale skoro 900 nazwał skuterem to automatycznie jego "starej konstrukcji 600" staje się zablokowaną motorynką :lol:
Ostatnio edytowano 4/12/2007, 20:06 przez pan_blancik 15, łącznie edytowano 1 raz
pan_blancik 15
Świeżak

Postprzez mr_neox » 4/12/2007, 20:06

pan_blancik 15 napisał(a): Nie jeden skuterowiec by pokazał nam więcej niż...

taa... jak to kładzie na nim butlę z gazem, kask zakłada na lusterko, stawia na centralkę, odwija manetkę do końca i rusza z piskiem po kostce zatrzymując się na pobliskim płocie...

oczywiście nie każdy jest takim "talentem" ale w ten sposób szpanuje, tylko komu i po co??? a potem mamusia idzie z takim typkiem do serwisu i kupuje pęknięty plastik... a że mechanika się sypie to nie ważne :?
Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
mr_neox
Świeżak

Następna strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê