Zabezpieczenie MZ ETZ 150 czy każden innej
• Strona 1 z 1
Zabezpieczenie MZ ETZ 150 czy każden innej
Witam nurtuje mnie pytanie jakie zabezpieczenia zastosować do etki, wiadomo że kluczyk pasuje do każdej etz... dlatego tu moje pytanie co zastosować ?
zamki blokady ? jak to działa i jak sie ma do zabezpieczenia przed odpaleniem silnika .
Aha i dodam jeszcze jedno pytanie ... mianowicie jak dokładnie sprawdzić spalanie i ilośc paliwa w baku ? nie chce spalać całego paliwa żeby niie syfić gaźnika
Pozdrawiam
zamki blokady ? jak to działa i jak sie ma do zabezpieczenia przed odpaleniem silnika .
Aha i dodam jeszcze jedno pytanie ... mianowicie jak dokładnie sprawdzić spalanie i ilośc paliwa w baku ? nie chce spalać całego paliwa żeby niie syfić gaźnika
Pozdrawiam
- gaja166
- Świeżak
wszystkie twoje problemu były już poruszane...wystarczy poszukać na odpowiednim forum....polecam to http://forum.mz-klub.pl/
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Dobre zabezpieczenie kosztuje więcej niż taka MZ kup dobry łańcuch z kłódką chociaż nie sądze żeby ktoś chciał ryzykować jakąś kradzież motocykla wartego 800 zł.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
ok ok icid wiem że takie zabezpieczenie dobrze to bardziej opłacało by sie ukraśc niż motor ale może wytłumaczysz mi jak to http://allegro.pl/item272600007_simson_ ... wnicy.html działa ?
- gaja166
- Świeżak
Jest montowane w główce ramy i blokuje kierownice w jednej pozycji w nowszych motocyklach jest wmontowane w stacyjke.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
-
icid - VIP Ścigacz.pl
w mz etz masz taka sama blokade kiery jak np w jawie 350 ts jezeli to ci nie styknie kup bloka na tarcze a jezeli jeszcze bedzie sie bał o swoja strzałe to mozesz dorzucic łancuch i przypiac ete np do drzewa prawda jest taka ze na zlodzieja nie ma skutecznej metody i jak chce zaj... to zrobi to chociaz o mz bym sie nie martwil
- wariat3000
- Świeżak
Nie ma to jak dobra rada, kup sobie locka na tarcze hamulcową która nie ma ani jednego otworu żeby go zapiąć. Człowieku miałem taką Mz tylko 250 i to w czasach kiedy była jeszcze cokolwiek warta przypinałem zwykłym zapięciem z linki stalowej i kłódki i nikomu nie przyszło do bani żeby ją kraść, kup łańcuch i daj spokój to stara mz nie nowa R1.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
icidi ma racje..ja mam ETZ 250 teraz w stanie renowacji ale moj stary jezdzil nia tyle lat i nigdy NICZYM niezabezpieczal i wiadomo to bylo dawno....takich motorow sie nie kradnie
niewiem czemu ale MZtka ma sporo lat a u mojego dziadka jeszcze stoi
ale Cie rozumiem bo nikt niechcialby zeby mu ukradli swoja drugo polowke
pozdro

motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
No nie przesadzajmy że MZki nikt nie ukradnie - przyszło nam żyć w takim kraju że wszystko jest możliwe... a wracać do domu na piechotę np.50km to nic przyjemnego
Ja tam swoją ETZkę zapinam pożądnym zapięciem za 30zł
ale chyba tylko po to żebym ja sam miał większy komfort psychiczny 

Ja tam swoją ETZkę zapinam pożądnym zapięciem za 30zł

Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
• Strona 1 z 1