Bandit 1200N przerobki
• Strona 1 z 1
Bandit 1200N przerobki
Czesc ludziki potrzebuje troche waszej pomocy, chce przerobic troche przez zime bandyte a mianowicie:
1. zalozyc jakas fajna czache na przod (z tym akurat dam sobie rade...)
2. zadrzec tylek do gory (i tutaj zaczynaja sie schodzy... zna sie ktos na tym ?? ale robil ktos cos takiego ??)
3. wydech puscic pod zadupkiem (ma ktos jakies pomysly??)
1. zalozyc jakas fajna czache na przod (z tym akurat dam sobie rade...)
2. zadrzec tylek do gory (i tutaj zaczynaja sie schodzy... zna sie ktos na tym ?? ale robil ktos cos takiego ??)
3. wydech puscic pod zadupkiem (ma ktos jakies pomysly??)
"zycie jest piekne i krotkie a potem sie umiera..."
- waldas181
- Świeżak
2. Wedlug mnie nie ma sensu, bo motocykl jest za wielki na takie cos. Srodek ciezkosci bedzie za wysoko. Mozesz ewentualnie obnizyc siedzenie kierowcy co optycznie podniesie tyl.
3. Wydaje mi sie, ze nie ma za bardzo miejsca miedzy rama a wachaczem na rury. Puszczanie wydechu z boku wachacza pod siedzenie nie wyglada zbyt ladnie (czytaj: hu*****)
Byla kiedys w ogloszeniach (nie pamietam dokladnie ale chyba suzuki TL 1000 jak sie myle niech mnie ktos poprawi) taka pomaranczowo czerwona, podobno profesjonalnie przerobiona z rurami obok wachacza i tlumikami pod siedzeniem. Szczerze mowiac te rury po bokach popsuly caly motocykl. A w B12 markowy wydech wyglada super.
Z ktorego roku masz bandyte
3. Wydaje mi sie, ze nie ma za bardzo miejsca miedzy rama a wachaczem na rury. Puszczanie wydechu z boku wachacza pod siedzenie nie wyglada zbyt ladnie (czytaj: hu*****)
Byla kiedys w ogloszeniach (nie pamietam dokladnie ale chyba suzuki TL 1000 jak sie myle niech mnie ktos poprawi) taka pomaranczowo czerwona, podobno profesjonalnie przerobiona z rurami obok wachacza i tlumikami pod siedzeniem. Szczerze mowiac te rury po bokach popsuly caly motocykl. A w B12 markowy wydech wyglada super.
Z ktorego roku masz bandyte

<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
1999r. jesli chodzi o podniesienie dupy to widzialem pare fotek takich bandziorow i bardzo mi sie to podobalo... dlatego pytam czy ktos wie jak to zrobic 

"zycie jest piekne i krotkie a potem sie umiera..."
- waldas181
- Świeżak
mlodemy pewnie chodzi o cos takiego
http://www.streetfighters.nl/bandit/janmotor1.jpg
chodzi o ten zadarty do gory tylek:)
a wydech hmm troche rzezbienia ale wejdzie:)
http://www.streetfighters.nl/bandit/janmotor1.jpg
chodzi o ten zadarty do gory tylek:)
a wydech hmm troche rzezbienia ale wejdzie:)
- andy_czarny
- Świeżak
spazz dobrze mówi,
Tam masz monowachacz z tyłu, i po prawej stronie moto zostaje wiecej miejsca na puszczenie wydechu... Przy seryjnym wachaczu bedzie sporo gimnastyki.
A co do zadupka, to porawcie mnie jak sie myle ale wydaje mi sie ze w tym bandziorku konstrukcja ramy pod zadupkiem nie jest wygięta do góry
Tam masz monowachacz z tyłu, i po prawej stronie moto zostaje wiecej miejsca na puszczenie wydechu... Przy seryjnym wachaczu bedzie sporo gimnastyki.
A co do zadupka, to porawcie mnie jak sie myle ale wydaje mi sie ze w tym bandziorku konstrukcja ramy pod zadupkiem nie jest wygięta do góry
-
Felus6 - Świeżak
Dzisiaj sie przygladalem i nie ma szans przy seryjnym wachaczu. Jedyna mozliwosc to sklepac kawalek rury do grubosci okolo 10mm max 13mm. Nie musze chyba nikomu tlumaczyc jak to bedzie wplywalo na przeplyw spalin, a jak pisalem wyzej puszczanie golej rury obok wyglada jak kupa G.
A zadupek na zdjeciu jest jak byk seryjny, tylko ma obnizone przednie siedzenie.
A zadupek na zdjeciu jest jak byk seryjny, tylko ma obnizone przednie siedzenie.
-
jasql - Bywalec
JAsql, ty już nie wymyślaj...
Czacha nie musi ważyć tony. Ta w 1200S z lat 2001- jest znacznie cięższa niż w B12 starszych i obie dają radę, więc do N można dołożyc trochę na przód.
Co do zadupka - fabryczny jest znacznie bardziej poziomo, a Tobie mogło sie pomylic, bo ten z foty ma przeciez upside downy
Czacha nie musi ważyć tony. Ta w 1200S z lat 2001- jest znacznie cięższa niż w B12 starszych i obie dają radę, więc do N można dołożyc trochę na przód.
Co do zadupka - fabryczny jest znacznie bardziej poziomo, a Tobie mogło sie pomylic, bo ten z foty ma przeciez upside downy
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
Terror napisał(a):JAsql, ty już nie wymyślaj...
Ja nic o czaszy nie pisalem

Znalazlem rame ale niestety od 600 (mam nadzieje, ze 12 ma podobna)
Napisze jak ja bym to zrobil.
Na odcinku zaznaczonym czerwona linia przecinam rurki (ok 5-10mm, zeby bylo rowno z dwoch stron, ale lepiej metoda prob i bledow ciac kilka razy po troszeczku niz raz za duzo

Po zlaczeniu przerwy tyl powinien podniesc sie okolo 3-5cm mysle, ze to powinno wystarczyc.
W miejscu gdzie zaznaczylem na niebiesko powinno sie podgiac do gory.
Oczywiscie rama do tego zabiegu jest goluska.
Jak ktos ma ochote, to moze oczywiscie wywalic "bandytowski" stelaz i zrobic swoj wlasny od podstaw ale to troszke za duzo roboty jak na lekkie przerobki.
PS. Ciekawe, jak sobie z tym radza w tych nowszych, gdzie stelaz zadupka jest bardzo wkomponowany w rame

- Załączniki
-
- Nie moglem znalezc od 1200
- 213-7984-Frame-1.jpg (45.4 KiB) PrzeglÄ…dane 4106 razy
-
jasql - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 17 gości