Naklejka + plastikowy bak
• Strona 1 z 1
Naklejka + plastikowy bak
mam pytanie, w sumie moze sie wydac smieszne, ale zaczne od poczatku
jestem w fazie projketowania oklein na plastiku, zauwazylem ze na zadnym motorze nie ma ich na baku. bak jest plastikowy tak wiec pytanie brzmi : czy taka naklejka bedzie sie odklejac z plastikowego baku. Mi wydaje sie ze tak ale wolalbym sie upewnic.
dzieki z gory za odpowiedz.
jestem w fazie projketowania oklein na plastiku, zauwazylem ze na zadnym motorze nie ma ich na baku. bak jest plastikowy tak wiec pytanie brzmi : czy taka naklejka bedzie sie odklejac z plastikowego baku. Mi wydaje sie ze tak ale wolalbym sie upewnic.
dzieki z gory za odpowiedz.
- Bkillah
- Świeżak
Przecież w każdym motorze okleiny są na plastikach. To czy będzie się odklejała to zależy od tego jak odtłuścisz powierzchnię.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Hmmm... zależy wszystko od tego jaki masz sprzęt (jak dziwnie by to nie zabrzmiało
). Jeżeli boczne plastiki nie zakrywają zbiornika, to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś go sobie okleił. Oczywiście nie rób zintegrowanej okleiny dla bocznych plastików i zbiornika, ponieważ będziesz miał problemy ze ściąganiem tych pierwszych. Zresztą to nielogiczne...
Ale same naklejenie jakiś logotypów na zbiornik to normalka - każda przestrzeń reklamowa jest ważna. Pamiętaj także, że naklejki owe pełnią dość ważną funkcję - chronią przed wycieraniem się plastików, które przecież kosztują.
A tak z ciekawości: jaki masz motocykl i jak projektujesz okleinę?

Ale same naklejenie jakiś logotypów na zbiornik to normalka - każda przestrzeń reklamowa jest ważna. Pamiętaj także, że naklejki owe pełnią dość ważną funkcję - chronią przed wycieraniem się plastików, które przecież kosztują.
A tak z ciekawości: jaki masz motocykl i jak projektujesz okleinę?
-
Beavis - Moderator
chodzi o to ze zauwazylem ze jak dobra naklejka by nie bylo to z plastikowego kanistra zawsze odpadnie, nastepnie rozmawialem z kilkoma osobami z wydzialu inzynierii materialowej i wedlug nich plastik w pewnym stopniu przepuszcza opary banzyny ktore rozpuszczaja klej - stad naklejki odpadaja.
rozmawialem tez ze znajomymi ktorzy jezdza od lat i mowia ze z platikowego zbiornika zawsze odpadaja naklejki. wiec juz nie wiem
to ze naklejki na boczki i zbiornik musialyby byc z dowch czesci to sie domyslam
w nowszych motorach boczki sa tak projektowane ze zaslaniaja praktycznie caly zbiornik z boku.
motor mam taki : http://www.mcnews.com.au/Wallpaper/KTM/2004/SX_200.jpg
:] tylko rok wczesniej :]
a jak projektuje ? w sensie jak bedzie wygladac ? chcialem cos na styl fmxowych motorow - ala ronnie renner czy metal mulisha
i do tego piasty na pomaranczowo i felgi na czarno ale to w styczniu dopiero ;]
rozmawialem tez ze znajomymi ktorzy jezdza od lat i mowia ze z platikowego zbiornika zawsze odpadaja naklejki. wiec juz nie wiem

to ze naklejki na boczki i zbiornik musialyby byc z dowch czesci to sie domyslam

w nowszych motorach boczki sa tak projektowane ze zaslaniaja praktycznie caly zbiornik z boku.
motor mam taki : http://www.mcnews.com.au/Wallpaper/KTM/2004/SX_200.jpg
:] tylko rok wczesniej :]
a jak projektuje ? w sensie jak bedzie wygladac ? chcialem cos na styl fmxowych motorow - ala ronnie renner czy metal mulisha
i do tego piasty na pomaranczowo i felgi na czarno ale to w styczniu dopiero ;]
- Bkillah
- Świeżak
Możliwe że naklejki się odklejają bo praktycznie nie da sie zatankować motoru żeby nie uronić ani kropli a jak pocieknie trochę więcej to benzyna rozpuszcza klej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości