Jazda crossem zimÄ…
• Strona 1 z 1
Jazda crossem zimÄ…
Witam
Mam pytanie czy warto trenować jazdę crossem zimą, czy przynosi to jakieś efekty??
Nie chodzi mi o tor tylko o jazde na bezdrożach
Mam pytanie czy warto trenować jazdę crossem zimą, czy przynosi to jakieś efekty??
Nie chodzi mi o tor tylko o jazde na bezdrożach
- kks1922
- Świeżak
Efekty to może być radość z jazdy po śniegu albo parę dodatkowych siniaków jak niespodziewanie pod nogami napotka się lód.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
Beavis - Moderator
Szczerze? Oponę z kolcami możesz sam zrobić i nie warto na to wywalać kasiury. Możesz także bez problemu latać bez kolców i też dasz radę, a przynajmniej potrenujesz porządnie kontrolę nad motocyklem.
-
Beavis - Moderator
Jazda zima jest ok jesli tylko przygotujesz motocykl i siebie na zimno i upadki. uwazaj na zaspy- ja juz w jedną wjechałem kiedys i simmering na łozysku zaczął przeciekac
. A i jak bedziesz jezdził po zamarzniętej ziemi (twarda nawieszchnia) to nie szalej za bardzo bo w tedy przy ewentualnym upadku mozna sobie zrobić poządną krzywde, zamarznięta ziemia jest holernie twarda- prawie jak beton.
Powodzenia

Powodzenia

- Pirek
- Świeżak
Ja sobie pojeździłem ostatnio i odniosłem wrażenie że pierdopedami sie lepiej jeździ po śniegu niż po piachu czy błocie, bo wtedy jest mocy pod dostatkiem.
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
jazda zima to super zabawa,z punktu widzenia amatora nie jeżdżę po torze mam za daleko ale w zupełności wystarczają mi pola i lasy.Najlepsza jest zabawa jak ci tyl motocykla odjeżdża,cos w rodzaju drifftu
.Pojeździsz to zobaczysz wtedy o czym mowie.podstawa to ciepło sie ubrać ! i zabrać ze sobą móżg
Piotrek ma racje,nie przesadzaj jak będziesz jeździł np:po zamarzniętym polu na którym nie będzie śniegu,ewentualny upadek jest cholernie nie przyjemny.Unikaj dróg po których jeżdżą samochody i na których jest mocno ubity śnieg,wtedy bardzo łatwo o uślizg przedniego kola i co prawie zawsze kończy sie gleba.Unikaj głębokich rowów zasypanych śniegiem,mój koleś w tym roku wjechał w taki cr'ka myślał ze to zwykła zaspa chcial przejechać okazało sie ze to zaspa niespodzianka o glebokosci 1,5 m tak sie wbił ze było widać tylko jego głowę 30min nam zajęło żeby odkopać motocykl. ale fajnie bylo
Co do opon z kolcami to nie mam pojęcia,to juz moja czwarta zima z crossem i jakoś nigdy nie myślałem żeby zaopatrzyć sie w kolce,jest mi to po prostu nie potrzebne i tobie tez nie będzie jak załapiesz o co chodzi
pozdr

Piotrek ma racje,nie przesadzaj jak będziesz jeździł np:po zamarzniętym polu na którym nie będzie śniegu,ewentualny upadek jest cholernie nie przyjemny.Unikaj dróg po których jeżdżą samochody i na których jest mocno ubity śnieg,wtedy bardzo łatwo o uślizg przedniego kola i co prawie zawsze kończy sie gleba.Unikaj głębokich rowów zasypanych śniegiem,mój koleś w tym roku wjechał w taki cr'ka myślał ze to zwykła zaspa chcial przejechać okazało sie ze to zaspa niespodzianka o glebokosci 1,5 m tak sie wbił ze było widać tylko jego głowę 30min nam zajęło żeby odkopać motocykl. ale fajnie bylo

Co do opon z kolcami to nie mam pojęcia,to juz moja czwarta zima z crossem i jakoś nigdy nie myślałem żeby zaopatrzyć sie w kolce,jest mi to po prostu nie potrzebne i tobie tez nie będzie jak załapiesz o co chodzi

pozdr
- falken86
- Świeżak
dokładnie można sobie podszlifować kontrole w poślizgu i mieć niezłom frajde 

Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
Ja chciałem sobie polatać po śniegu ale narazie to w centralnej Polsce zimy nie widać. Więc narazie biorę kąpiele błotne 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości