Zobacz wÄ…tek - Realny przebieg
NAS Analytics TAG

Realny przebieg

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Realny przebieg

Postprzez drat_wa » 25/11/2007, 13:48

Witam
Mówi się że handlarze zajmujący się importem potrafią cofnąć przebieg nawet o 2/3 i iść w zaparte, że jest on prawdziwy. Jak rozpoznać taki przekręt, czy stan licznika jest może zapisywany jeszcze w innym miejscu (typu czarna skrzynka). Może ktoś zetkną się z innymi przekrętami i zechciał by się podzielić swoją wiedzą.
drat_wa
Świeżak

Postprzez jasql » 25/11/2007, 16:13

Zobacz sobie ile kilometrow robi sie srednio w jeden sezon w temacie "podsumowanie sezonu" na HP i pomnoz przez wiek motocykla. 40000 w 10 letnim motocyklu jest prawdopodobne ale nie wydaje mi sie, zeby w motocyklu z 1990 roku taki przebieg byl prawdziwy.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez elco » 25/11/2007, 17:30

inne przekrety :idea:

w motocyklu nawet dla nie do konca wprawionego mechanika cofniecie analogowego licznika to kwestia jednej, tudziez dwoch godzin. Jak juz wiele razy pisano na forum - stan licznika to ostatnia rzecz, ktora powinno sugerowac sie przy kupnie motocykla. I jezeli chodzi o wykrycie takiego przekretu to jest to raczej niemozliwe.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Xemiz » 26/11/2007, 13:48

No w tej kwestii to raczej jesteśmy bezradni bo tylko licznik zlicza przejechane kilometry ale jak wyżej pisali koledzy nie ma co wierzyć w teksty typu "kupiony od pierwszej właścicielki, 80letniej babci która lubiła niedzielne przejażdżki - stad też mały przebieg motocykla - 26.320km rocznik 1990" ...
Wiem po sobie bo jak kupowałem moto sie z tym spotkałem :P Kupiłem od handlarza u którego wypatrzyłem mój moto zaraz po przywiezieniu ... na początku zerknąłem aby co to jest itp ale też przebieg sprawdziłem ... czyli 80tys ... Przyjeżdżam na dokładne oględziny a tu 50 tys xD żeby było śmiesznie to było to zrobione dosyć nieudolnie bo nie zaskoczyły ząbki i pierwsza cyfra była w połowie drogi od cyfry 4 :) Tak więc raczej olać te licznikowe przebiegi :P
Romet "Polo" >>> WSK Dudek >>> Yamaha XJ550 >>> Honda VFR 750 rc36
Xemiz
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

na górê