Ubezpieczenie wdzianka... :)
• Strona 1 z 1
Ubezpieczenie wdzianka... :)
witam!
przytrafiła mi się taka sytuacja:
byłem w sklepie motocyklowym i rozmawiałem ze sprzedawcą o butach... polecał mi pewna firmę tłumacząc między innymi że "w razie szlifu uszkodzisz w butach tylko osłony które są wymienne, a firmy ubezpieczeniowe na szczęście tego nie wiedzą i oddają za całe buty"
OK odpowiedziałem, ale po powrocie do domu zacząłem się zastanawiać z jakiego tytułu firmy ubezpieczeniowe oddają kasę za zniszczone ubranko?
ponieważ nie mam w tym zakresie żadnego doświadczenia czekam na wasze uwagi. OC? AC? a może jakieś dodatkowe ubezpieczenie?
pozdrawiam
CZECHO
przytrafiła mi się taka sytuacja:
byłem w sklepie motocyklowym i rozmawiałem ze sprzedawcą o butach... polecał mi pewna firmę tłumacząc między innymi że "w razie szlifu uszkodzisz w butach tylko osłony które są wymienne, a firmy ubezpieczeniowe na szczęście tego nie wiedzą i oddają za całe buty"
OK odpowiedziałem, ale po powrocie do domu zacząłem się zastanawiać z jakiego tytułu firmy ubezpieczeniowe oddają kasę za zniszczone ubranko?

ponieważ nie mam w tym zakresie żadnego doświadczenia czekam na wasze uwagi. OC? AC? a może jakieś dodatkowe ubezpieczenie?
pozdrawiam
CZECHO
Suzuki GSF 600N Bandit '99 - już służy komuś innemu
Panie kolego, to się nie ma co przejmować ... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
Panie kolego, to się nie ma co przejmować ... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
-
czecho - Świeżak
OC na pewno, bo ten kto dokonał szkody musi ją naprawić w całości. Co do AC to raczej nigdzie w standardzie nie ma, ale zawsze możesz zapytać agenta o warunki szczególne czy jakoś tak się to nazywało. Może się zgodzi.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
opcja szukaj.... było o tym dużo mówione
Pozdr

Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
-
R1 - Bywalec
-
CeBeRek - Stały bywalec
ciekawi mnie tylko jedna kwestia. otoz jesli uszkodzeniu (nawet niewielkiemu) ulegnie kask, to co wtedy? powiedzmy, ze jest lekko stuknięty i jest w pewnym miejscu starta farba. niby mozna jezdzic, ale zalozmy ze ja sobie wzialem do serca uwagi producenta, ze nawet po niewielkim stuknieciu zmianie ulega wewnetrzna struktura kasku i lepiej go wymienic (bo takie opinie gloszą producenci kaskow). co na to firma ubezpieczniowa?
Kawasaki ZX-6R
-
harry89 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości