rozwiercanie tłumika
• Strona 2 z 2 • 1, 2
bandit'a napisał(a):Tylko buraki na wioskach robią dziury w tłumikach, co by im kury nie wpadały pod koła.
tak, jestem z małej miejscowości, i właśnie o to mi q.... chodziło, grzeczne zapytałem podziękawałem za ewentualną pomoc a tu mi taki cwel niepotrzebnie chumor psuje

miasta???????????!!!
prosilbym o opanowanie emocji, jesli obrzucanie błotem sie nie skonczy temat zablokuje
januszrosa
do grzybu... pytałem czy takie kombinowanie nie wpłynie negatywnie na silnik, słyczałem że trzeba wyregulować zawory itp więc niech temat sie rozwija, ewentualnie moge zmienić tytuł.
Kupiłbym nowe tłumiki, ale to wydatek minimum 800zł, wole przenaczyć to na kupno kombinezonu, nie pracuje, tylko dorywczo, mam szkołe do skończenia, więc musze ograniczać swoje wydatki, samo kupno motocykla to dla mnie wielki sukces, chyba zostane przy tych tłumnikach co są, dają przy odcięciu piękne płomienie, kto nie ma to co lubi, ten lubi to co ma

Ostatnio edytowano 22/11/2007, 17:33 przez dawid 89, łącznie edytowano 2 razy
-
dawid 89 - Moderator
O kulturze człowieka nie decyduje czy mieszka na wsi czy w mieście tylko jego zachowanie. Wez lepiej zrób sobie wielką dziure w głowie zamiast w tłumiku i wlej tam troche oleju. Stań przed mszą w niedziele jak cała wieś z sołtsem będzie przechodzić to pokażesz wszystkim te płomienie.
- bandit'a
- Świeżak
tylko opanowanie i zdrowy rozsądek pozwala mi nie komentować wypowiedzi pana bandyty, zresztą jak on wogóle może mówić o kulturze skoro sam prowokuje takie zachowania
w dodatku niby urzędnik, człowiek starszy niż ja, pytanie w temacie było grzeczne, nieobrażające nikogo, jeśli więc wyżej wymieniony osobnik nie wnosi do tematu nic pożytecznego to uprzejmie prosze o nie udzielanie sie w tym temacie, serdeczne zapraszam do działu "skutery" żegnam pana
co do rozwiercania tłumników to wiem że to niekonwecjonalne rozwiązanie, i chciałem sie przekonać co o tym myślą inni, więc wyzwiska od buraków nie miały żadnego sesnu, jest na tym forum wielu krzykaczy, którzy lubią robić burdel, jesteście wspaniali, życze powodzenia, pozdr

co do rozwiercania tłumników to wiem że to niekonwecjonalne rozwiązanie, i chciałem sie przekonać co o tym myślą inni, więc wyzwiska od buraków nie miały żadnego sesnu, jest na tym forum wielu krzykaczy, którzy lubią robić burdel, jesteście wspaniali, życze powodzenia, pozdr
-
dawid 89 - Moderator
spazz napisał(a):moj znajomy wybebeszyl tlumiki w v maxie. osiagi ma te same nic sie nie dzieje a wydziera sie to teraz jak dzikie.
W jednym moto zadziała w drugim nie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
mówicie że firmówki lepsze ale przeczytałem ten cytat z dyszami i źle dobranym tłumikiem i zacząłem sie wachać czy kupować harpoona do mojej zxr 400 w sumie znalazłem dedytkowane scorpiony do tego modelu czy to znaczy że jesli bym założył Scorpiona to tylko skręcic śruby i cieszyć się jazdą bez zmian/y (jakichś, innych podzespołów)???
ZXR 400 + Metzeler roadtec Z6 

- stryku0
- Świeżak
strykuO - Może producent opisuje co tam jeszce warto by było zmienić... ?
A właśnie przeczytałem artykuł w "ŚM" z tego miesiąca w kategorii tuning
Przerobiona Kawa ZXR 750 ma tłumiki od R1 z "usuniętymi niektórymi trzewiami" - dla efektu akustycznego właśnie.
I o dziwo autor artykułu wychwala toto zamiast narzekać że zawory itp.
Swoją drogą.. nie bardzo mi się podoba ten sprzęt.
A właśnie przeczytałem artykuł w "ŚM" z tego miesiąca w kategorii tuning
Przerobiona Kawa ZXR 750 ma tłumiki od R1 z "usuniętymi niektórymi trzewiami" - dla efektu akustycznego właśnie.
I o dziwo autor artykułu wychwala toto zamiast narzekać że zawory itp.
Swoją drogą.. nie bardzo mi się podoba ten sprzęt.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
tłumik pasuje mi wymienic bo jest poturbowany a i oczywiście dźwięk będzie lepszy. mówisz że zxr 400 nie bardzo ci sie podoba?? no cóż mi sie podoba bo to mój pierwszy motor i własnie na nim będę szlifował swoje umiejętności przez najblizszy sezon może dwa potem chce kupic R6 z 2003
(i tak wyglÄ…da lepiej jak jakieÅ› gpz itp
)pozdrawiam

ZXR 400 + Metzeler roadtec Z6 

- stryku0
- Świeżak
Nie pisałem o zxr tylko o tym moto co w artykule w Świecie Motocykli był. On z ZXR 750 już niewiele ma wspólnego (przerobiony zadupek i czacha).
Pozdr.
Pozdr.

http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości