jak mam rozumieć ten rysunek?
• Strona 1 z 1
jak mam rozumieć ten rysunek?
Chciałem ustawić poziom paliwa w gaźnikach w moim sradzie. Ja rozumiem że jeżeli ustawie poziom w przedziale A to będzie dobrze, czy tak to jest?
U mnie poziom jest wiele wiele mniejszy, ale za to na wszystkich gaźnikach jednakowy.
Może ktoś potrafi przetłumaczyć ta stronę na PL.
(otwórz link)
Tutaj myślę że jest to 2 sposób ustawienia poziomu paliwa.
(otwórz link)
U mnie poziom jest wiele wiele mniejszy, ale za to na wszystkich gaźnikach jednakowy.
Może ktoś potrafi przetłumaczyć ta stronę na PL.

Tutaj myślę że jest to 2 sposób ustawienia poziomu paliwa.

sracz 750
- Roki 86
- Świeżak
Pierwszy rysunek:
KONTROLA POZIOMU PALIWA
# Zdejmij siedzenie (odnieÅ› siÄ™ do str 6-3)
# PodnieÅ› i oprzyj bak (str. 4-2)
# Podłącz miarkÄ™ paliwa do jednego z czterech „odpÅ‚ywów gaźnika” (chyba o to chodzi)
[NarzÄ™dzie] – 09913-10760: Miarka poziomu paliwa
# Trzymaj motor pionowo
Uwaga:
Kiedy sprawdzasz poziom paliwa, napełnij opony do odpowiedniego ciśnienia, i nie podnoś opon z ziemi.
# poluźnij śrubką odpływu
Ostrzeżenie: Benzyna to łatwopalny wybuchowy środek, uniknij rozlewania itp...
# Odpal silnik i trzymaj odpalonego bez dodawania gazu przez kilka minut
# Po spełnieniu powyższych warunków, zmierz poziom A na #1 lub #4 gaźniku, tak jak pokazane na ilustracji obok
Uwaga:
Zmierz poziom paliwa po całkowitym spuszczeniu powietrza znajdującego się w miarce.
Poziom paliwa A: 15,5+/- mm (0.61 +/- 0.02 cala)
Na drugim masz opisana regulację wysokości pływaka, jak potrzebne to jutro przetłumaczę bo dzisiaj już czasu nie mam.
KONTROLA POZIOMU PALIWA
# Zdejmij siedzenie (odnieÅ› siÄ™ do str 6-3)
# PodnieÅ› i oprzyj bak (str. 4-2)
# Podłącz miarkÄ™ paliwa do jednego z czterech „odpÅ‚ywów gaźnika” (chyba o to chodzi)
[NarzÄ™dzie] – 09913-10760: Miarka poziomu paliwa
# Trzymaj motor pionowo
Uwaga:
Kiedy sprawdzasz poziom paliwa, napełnij opony do odpowiedniego ciśnienia, i nie podnoś opon z ziemi.
# poluźnij śrubką odpływu
Ostrzeżenie: Benzyna to łatwopalny wybuchowy środek, uniknij rozlewania itp...
# Odpal silnik i trzymaj odpalonego bez dodawania gazu przez kilka minut
# Po spełnieniu powyższych warunków, zmierz poziom A na #1 lub #4 gaźniku, tak jak pokazane na ilustracji obok
Uwaga:
Zmierz poziom paliwa po całkowitym spuszczeniu powietrza znajdującego się w miarce.
Poziom paliwa A: 15,5+/- mm (0.61 +/- 0.02 cala)
Na drugim masz opisana regulację wysokości pływaka, jak potrzebne to jutro przetłumaczę bo dzisiaj już czasu nie mam.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Problem wynika za zlego tlumaczenia z japonskiego na angielski.
Adjust the float level A as necessary to bring the float height B to the specified below.
Raczek odwrotnie,zmiana B wplynie na A . Doginanie plywaka tak jak w drugiej czesci instrukcji wplynie na poziom paliwa mierzonego tak jak w pierwszej czasci a nie odwrotnie .Moge to przetlumaczyc lub praktycznie opisac oc chodzi w drugiej czesci.
Gaznik nalezy tak przechylic aby jezeczek przy dzwigni do ktorej jest zamocowany plywak dotykal zawor ale nie powodowal wcisniecia kolki przy zaworze .
Jezeli zdejmiesz gazniki i pokrywy komor plywakowych to bedziesz doskonale wiedzial oco biega.
Przy takim polozeniu plywaka wymiar B ma wynosic 7 mm/+- 1mm
Adjust the float level A as necessary to bring the float height B to the specified below.
Raczek odwrotnie,zmiana B wplynie na A . Doginanie plywaka tak jak w drugiej czesci instrukcji wplynie na poziom paliwa mierzonego tak jak w pierwszej czasci a nie odwrotnie .Moge to przetlumaczyc lub praktycznie opisac oc chodzi w drugiej czesci.
Gaznik nalezy tak przechylic aby jezeczek przy dzwigni do ktorej jest zamocowany plywak dotykal zawor ale nie powodowal wcisniecia kolki przy zaworze .
Jezeli zdejmiesz gazniki i pokrywy komor plywakowych to bedziesz doskonale wiedzial oco biega.
Przy takim polozeniu plywaka wymiar B ma wynosic 7 mm/+- 1mm
- tomekd
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości