R1 kupno
• Strona 1 z 1
R1 kupno
wiem ze taki temat pojawia sie pewnie co jakis czas ale ja mam pytanie..
a wiec odkladam juz 3 miesiac pracujac we wloszech i postawilem sobie na zadaniu kupic motocykl... od dawna mi to chodzilo po glowie od malego tlukac sie wskami i mzetkami mnie to interesowalo do czasu az swagier dal mi sie przejechac kawasaki zx9r i od tamtej pory zrozumialem ze to nie byly motocykle poprostu cos pieknego.... jednak mi ise podoba R1 ta wersja przed liftem mam juz na nia uzbierane praktycznie .. wiem ze wiekszosc was zaraz mnie zjedzie ze jestem debilem po na 1 motocykl kupuje R1 ale zrozumcie mnie ze jestem niezabogaty i nie moge sobie od tak o zmieniac motocykli ... ciezko pracowalem na ten motocykl i tylko ten mi sie podoba...a i cena z pierwszych rokow produkcji nie jest wygorowana mysle tak okolo 99'' 00'' rok
teraz sie pojawia moje pytanie
w jakich cenach sa czesci zaminne
czy R1 sa awaryjne??
co jaki czas i co trzeba zmieniac w motocyklu??
czy ktos zna jakies wloskie strony ze sprzedaza motocyli??
dziekuje za wszystkie odpowiedzi.... i nie ukrzyzujcie mnie na dziendobry ze przymierzam sie do kupna R1 dozobaczenia na forum miejmy nadzieje
a wiec odkladam juz 3 miesiac pracujac we wloszech i postawilem sobie na zadaniu kupic motocykl... od dawna mi to chodzilo po glowie od malego tlukac sie wskami i mzetkami mnie to interesowalo do czasu az swagier dal mi sie przejechac kawasaki zx9r i od tamtej pory zrozumialem ze to nie byly motocykle poprostu cos pieknego.... jednak mi ise podoba R1 ta wersja przed liftem mam juz na nia uzbierane praktycznie .. wiem ze wiekszosc was zaraz mnie zjedzie ze jestem debilem po na 1 motocykl kupuje R1 ale zrozumcie mnie ze jestem niezabogaty i nie moge sobie od tak o zmieniac motocykli ... ciezko pracowalem na ten motocykl i tylko ten mi sie podoba...a i cena z pierwszych rokow produkcji nie jest wygorowana mysle tak okolo 99'' 00'' rok
teraz sie pojawia moje pytanie
w jakich cenach sa czesci zaminne
czy R1 sa awaryjne??
co jaki czas i co trzeba zmieniac w motocyklu??
czy ktos zna jakies wloskie strony ze sprzedaza motocyli??
dziekuje za wszystkie odpowiedzi.... i nie ukrzyzujcie mnie na dziendobry ze przymierzam sie do kupna R1 dozobaczenia na forum miejmy nadzieje
- toffi
- Świeżak
jedno zdanie typu "czy r1 nadaje sie na 1 moto czy nie " i temat zostanie zablokowany. Albo odpowiadacie konkretnie albo wcale.
A do autora tematu: opcja "szukaj" i pewnie znajdziesz wszystkie odpowiedzi na nurtujÄ…ce cie pytania
A do autora tematu: opcja "szukaj" i pewnie znajdziesz wszystkie odpowiedzi na nurtujÄ…ce cie pytania
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
To może trochę na temat kosztów utrzymania.
Stary taka maszyna to skarbonka bez dna. Koszt utrzymania jest bardzo wysoki. Wyjątkowo nieekonomiczny. Spalanie pewnie 8-10l, pryz katach to pewnie 15l, opony 1200zł, napęd 800zł i najlepsze jest to, że sportowy motocykl potrafi zeżreć nowy komplet gum w dobry weekend
Jak kupisz w słabym stanie po jakimś dzwonie to zbankrutujesz.
Więc jeżeli kupujesz grata za ost. pieniądze to raczej bardzo kiepski pomysł.
Poza tym lepiej nauczysz się dobrze jeździć na czymś słabszym.
Uderz do Orlika. On kupił R1 na pierwsze moto. Nie polecał...
Do czego właściwie potrzebujesz motocykl?
Stary taka maszyna to skarbonka bez dna. Koszt utrzymania jest bardzo wysoki. Wyjątkowo nieekonomiczny. Spalanie pewnie 8-10l, pryz katach to pewnie 15l, opony 1200zł, napęd 800zł i najlepsze jest to, że sportowy motocykl potrafi zeżreć nowy komplet gum w dobry weekend

Jak kupisz w słabym stanie po jakimś dzwonie to zbankrutujesz.
Więc jeżeli kupujesz grata za ost. pieniądze to raczej bardzo kiepski pomysł.
Poza tym lepiej nauczysz się dobrze jeździć na czymś słabszym.
Uderz do Orlika. On kupił R1 na pierwsze moto. Nie polecał...
Do czego właściwie potrzebujesz motocykl?
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
to moze ja wytłumacze szwagier na pierwszy motocykl kupil kawe zx9r narazie zyje skoro on potrafi dlaczego ja nie moge. Mysle ze nie moc i osiagi sa wazne a rozum nie powiem ze 1 raz bede siedzial na motocyklu,bo wczesniej jezdzilem bardzo duzo motocyklami o mniejszej pojemnosci.kurcze nie wiedzialem ze opony sa takie drogie szwagier do kawy placil po 80 euro za sztuke. spalanie 8 litrow mysle ze jescze nie najgorzej przeciez nie bede na nim siedzial non stop i nie bede go urzywal do rozwozenia pizzy o katowaniu nie ma mowy jescze jedno pytanie czy przebieg 35000 tysiecy kilometrow to dla motocykla duzo?? nie wiem skoro sa tak wyzylowane to mysle ze i zywotnosc sie skraca a naped co ile trzeba zmieniac tak srednio?? kurcze no ludzie zrozumcie ze mam takie marzenie ciezko charuje i sie mi cos usralo we lbie ze to ma byc R1 i z moim chrakterem zdania nie zmienie aha i prosze o podanie jakichs dobrych stron ze sprzedaza motocykli we wloszech bo google mi zbytnio nie pomogly
- toffi
- Świeżak
Ja powiem że nie nadaje sie na pierwsze moto siekson blokuj
:):) prosze to już chyba 11 samobójca w oststnich 6 tygodniach zacząłem liczyć.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
wyje*** sie na pierwszym lepszym zakrecie wiec po co ci to?
nie lepiej kupic sobie skuterka? jakas aerox?
mam takie same zdanie jak i icid blokojcie to w pi**u
nie lepiej kupic sobie skuterka? jakas aerox?

nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
Re: R1 kupno
toffi napisał(a): ale zrozumcie mnie ze jestem niezabogaty i nie moge sobie od tak o zmieniac motocykli ...
ta... to wyobraź sobie, że życia na nowe też zmieniac nie możesz!! a motocykl owszem! tylko trzeba chciec. kup no lepiej cos mniejszego

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
moze nie kazdy zaczynal tak jak ty i sie wywracal na pierwszym lepszym zakrecie widocznie ie czytales poprzednich postow i sie wypowiadasz myslalem ze forum jest do zadywania pytan udzielania odpowiedzi a takze dzielenia sie informacjami w twoim wypadku najlepsze co mozna zrobic to zamknac to w piz.. gratuluje pomyslupatrykmulek napisał(a):wyje*** sie na pierwszym lepszym zakrecie wiec po co ci to?
nie lepiej kupic sobie skuterka? jakas aerox?mam takie same zdanie jak i icid blokojcie to w pi**u
- toffi
- Świeżak
tak jest to najlepsze co mozna zrobic bo moglbys ruszyc baniakiem i odszukac tematy ktorych bylo tysiace.
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
Znowu to samo...
Naprawdę sie nie opłaca na początek typowo sportowe moto to potężne koszty samego utrzymania!!! a o wywrotkę na pierwszym moto też nie trudno
a wtedy można nie tylko zostać bez moto ale stracić to czego nie da się kupić za żadne pieniądze! PS. Tak czytam sobie wypowiedzi na forach i doszedłem do wniosku że R1 to chyba jakiś fetysz jest
jeszcze trochę i będzie z nim jak BMW... 

Ostatnio edytowano 13/11/2007, 18:19 przez AZX, łącznie edytowano 1 raz
Komar->SHL175Gazela->Motorynka->YamahaDT80->Jawa350->HondaNX250->Honda Hornet600
-
AZX - Świeżak
Leitho napisał(a):najbardziej smieszy mnie fakt, ze rady dot, motocykla R1 udziela gosc ktory smiega na 125 i pewnie ma 16 lat, a na litrach juz nie raz siedzial, a nawet i pewnie sobie odpalil
chyba masz kompleksy
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
Kolego naprawde jeśli chcesz się dowiadywać to zacznij od początku. Ja jeżdże od 8 lat i bywało różnie był wypadek był szpital było troche własnych motocykli było troche jazdy na sprzętach znajomych i ja tak jak moji koledzy którzy naprawde nie są amatorami uważamy że R1 a nawet R6 są w więkrzości przypadków nie do ujarzmienia przez laika. Pamiętaj że to są praktycznie torowe motocykle które zostały dopuszczone do ruchu w dodatku po polskich drogach które tak naprawde nie nadają sie żeby jeździć po nich motocyklem. Myśle że powinnienneś postarać się najpierw o jakąś dłuższą jazde próbną i sprawdzić czy będzie ci szło tak dobrze jak teraz ci sie wydaje, a dopiero potem pytać nas o praktyczne aspekty takie jak utrzymanie i awaryjność.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
skusze się na skomentowanie... po 1. to nie znam kolesia który by się wywalił na 1. zakręcie... nie wiem skąd te opinie??? po 2 jeżeli będzie chciał to i na R1 można jeździć powoli i wydaje mi się że zakładający ten temat tak zrobi po np. pierwszym niespodziewanym wyrwaniu na koło... ja na Twoim miejscu bym się jeszcze raz zastanowił, też się napaliłem na R1 ale to nie jest do końca tak jak myślisz, gdyż ten motorek jest bardzo agresywny idzie na koło prawie cały czas
paradoksalnie do ścigania na prostej też nie jest za dobry przytocze tu przykład kuzyna który spalił sprzęgło w porównywalnym gsxrze gdyż ćwiczył ruszanie z 2 biegu żeby go na koło nie postawiło w trakcie wyścigu... Jak już tak chcesz to na podobę proponuję Ci r6- z wyglądu przypomina R1, osiągi nie są aż tak oddalone no i ma pewien zakres obrotów nadających się dla Ciebie, na których można naprawdę spokojnie i ekonomicznie pośmigać...

Kupię używany Power Commander do CBR 1000RR
-
pan_blancik 15 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości