czy przepalone kolanko może świadczyć o "katowaniu"
• Strona 1 z 1
czy przepalone kolanko może świadczyć o "katowaniu"
Witam!
Ponieważ nie mam wielkiego doświadczenia z motocyklami (moja przygoda skończyła się 11 lat temu na MZ 150) mam do was być może banalne pytanie-jak w temacie. Jestem zainteresowany zakupem cb 500, dużo przeglądam zdjęć np. na allegro i nurtuje mnie pytanie dlaczego niektóre hondy mają czarne nie przepalone kolanka wydechowe a niektóre prawie białe? Co sądzicie o tym motocyklu, bo mi się wydaję że przebieg jast zaniżony albo dastawał ostre baty, a może taki kolor rury wydechowej jest normą i nie ma się czym przejmować?
http://moto.allegro.pl/item266483903_ho ... ecam_.html
Pozdrawiam
Ponieważ nie mam wielkiego doświadczenia z motocyklami (moja przygoda skończyła się 11 lat temu na MZ 150) mam do was być może banalne pytanie-jak w temacie. Jestem zainteresowany zakupem cb 500, dużo przeglądam zdjęć np. na allegro i nurtuje mnie pytanie dlaczego niektóre hondy mają czarne nie przepalone kolanka wydechowe a niektóre prawie białe? Co sądzicie o tym motocyklu, bo mi się wydaję że przebieg jast zaniżony albo dastawał ostre baty, a może taki kolor rury wydechowej jest normą i nie ma się czym przejmować?
http://moto.allegro.pl/item266483903_ho ... ecam_.html
Pozdrawiam
- choczar
- Świeżak
ja bym powiedział że te kolanka nie są w dobrym stanie i niedługo będą wymagały naprawy bo będą w nich dziury. Jakby kolanko było ładnie niebieskie to bym się tym wcale nie martwił. A te jest poprostu bardzo skorodowane.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Wyglad kolanek zależy od budowy samego kolektora. Moze nie wiele ich rozebrałem ale wiem, że Bandit ma kolektor wykonany z dwóch rur z przerwą pomiędzy nimi okolo 2,5mm Taka budowa pozwala na dłuzszą eksploatację takowego kolektora. Może się mylę ale w wielu 500 kolektor jest nazwijmy to "jedno warstwowy" pojedyncza rura która ma tendencję do przedrzewania np w korkach gdzie jak wiemy niema pędu powietrza.
Zaobserwowałem to w GPZ, GS, CB. Jak dlamnie ten kolektor jest jak najbardziej normalny.
Taka jest moja opinia ale pamiętaj że mam prawo się mylić.
Wielu powie Ci, że jeśli szukasz sprzęta to patrz na takiego który niebędzie potrzebował wkładu finansowego.
Zaobserwowałem to w GPZ, GS, CB. Jak dlamnie ten kolektor jest jak najbardziej normalny.
Taka jest moja opinia ale pamiętaj że mam prawo się mylić.
Wielu powie Ci, że jeśli szukasz sprzęta to patrz na takiego który niebędzie potrzebował wkładu finansowego.
Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
tu ewidentnie widac korozje na tlumiku i jak pisal marcin wkrotce moga powstac dziury. jezeli kolektory sa dosc grube, moze jeszcze uda sie je jakos ladnie oszlifowac i pomalowac. taki bialy, tudziez zolty kolor rur jest normalny. u mnie kolektory przed malowaniem mialy wlasnie taki kolor, jednak nie bylo na nich sladu korozji. przebieg motocykla rzeczywiscie moze budzic watpliwosci. Stan wizualny jest jak dlamnie zbyt "dobry", jednak nie twierdze, ze motocykl nie jest bardzo zadabny.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
rdza raczej nie swiadczy o katowaniu, ale mysle ze przy niskich przebiegach czarne kolanka to rzeczywiscie moga swiadczyc o ostrej jezdzie ja w swojej xj 600 po przejechaniu mam juz takie zolto-niebiesko-szare kolanka a jak kupilem to byly prawie idealnie w chromie, no i fakt motor nie byl szanowany jesli chodzi o zakres obrotow podczas jazdy 

<a href="http://brazowy.ehh.pl/">brazowy</a>
- letnag
- Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości