Czuje, ze skuter mi sie psuje :(( sprawa zycia i smierci
• Strona 1 z 1
Czuje, ze skuter mi sie psuje :(( sprawa zycia i smierci
Co jest z moim aeroxem? (mbk nitro) A mianowicie im bardziej jest rozgrzany tym bardziej zamula, gdy temperatura dochodzi do połowy znacznika, czyli optymalnej to jezdzi jak ZIPP VAPOR, doslownie z miejsca zamuły, nawet z biegu jałowego, vmax- 55 km/h. Poprostu tragedia
Tak jakbby stracił 70% mocy. Pomocy co z nim jest? Co trzeba wymienic? Dodam ze mam nowe rolki (przejechaly jakies 200km) 4 gramowe, oraz nowy pasek. Kumpla roxik chodzi jak igła, momentalnie wchodzi na obroty, a moj chodzi jak diesel, praktycznie nie reaguje na manetke gazu, a kumpla roxik podrzuca do gory w takiej samej sytuacji, chodzi okropnie ociężale (zwlaszcza gdy sie rozgrzeje) przyklad:
odpalam jest zimny wiec pomalu dodaje gazu, manetke przekrecam jedynie do polowy jade i jest ok. ale gdy 1 raz dam w rure, to sie zaczyna, tzn zaczyna sie zamulanie coraz to gorsze, a na koncu, poruszanie sie ma bardzo malo wspolnego z jazda na minarelli horizontal czyli bardzo mocnym silniku jak na 50 ccm. Az mi sie plakac chce

odpalam jest zimny wiec pomalu dodaje gazu, manetke przekrecam jedynie do polowy jade i jest ok. ale gdy 1 raz dam w rure, to sie zaczyna, tzn zaczyna sie zamulanie coraz to gorsze, a na koncu, poruszanie sie ma bardzo malo wspolnego z jazda na minarelli horizontal czyli bardzo mocnym silniku jak na 50 ccm. Az mi sie plakac chce
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
Jak na moje to tłok Ci puchnie, ale moze inni mieli cos podobnego to sie wypowiedza.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Mi też sie wydaje ze tlok puchnie , moze zly przyklad ale w simku u mnie tak samo bylo jak go przegrzalem . Problem sie skonczyl jak wymienilem cylinder i tlok
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
tak to jest jak sie sprzęta nie rozgrzewa przed jazdą
najpierw w dupe dostaje tłok potem gładz cylindra i mamy muła jak
Mi5i3K
jedyne co ci pomoze to wymiana tłoka na nadwymiar i szlif lub jakis zestaw tuningowy z tłokiem i cylem

najpierw w dupe dostaje tłok potem gładz cylindra i mamy muła jak
Mi5i3K
jedyne co ci pomoze to wymiana tłoka na nadwymiar i szlif lub jakis zestaw tuningowy z tłokiem i cylem
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości