ProszÄ™ O odpowiedz w Sprawie Aprili 125 !!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ProszÄ™ O odpowiedz w Sprawie Aprili 125 !!
A wiec Napisałem Tutaj Bo w Dziale "Jaki wybrac 1 Motocykl" czy cos takiego NIKT mi nie chciał udzielic info Dlatego Zrobilem Nowy temat.
WITAM WSZYSTKICH (PROSZĘ O KONKRETNĄ I ROZWINIĘTĄ ODPOWIEDZ =) )
a wiec ... Mam zamiar kupić Aprilie RS 125 lub RS 125 "GS"
Moje Pytania :
--CO radzicie Np "Aprilie z 2002 Roku 15 TyÅ› Przejechane" czy lepiej "Aprilie z 1999 Roku ( po Generalce ) ale WErska GS ????
-- Zwykla Rs ma podobno cos kolo 36 Koni a GS 42 czy to prawda ??
--Jaki silnik Ma Zwykla RS a jaka GS mam Tu na mysli silniki "ROTAX 123 i ROTAX 122 " i czym one sie różnią ?? Który silniejszy , mocniejszy , mniej awaryjny itp ???
Czytałem Różne forum ale nigdy sie nie dowiedzialem Konkretów ! Mysle ze wy mi w Tym pomozecie
Dzieki z Górki .
WITAM WSZYSTKICH (PROSZĘ O KONKRETNĄ I ROZWINIĘTĄ ODPOWIEDZ =) )
a wiec ... Mam zamiar kupić Aprilie RS 125 lub RS 125 "GS"
Moje Pytania :
--CO radzicie Np "Aprilie z 2002 Roku 15 TyÅ› Przejechane" czy lepiej "Aprilie z 1999 Roku ( po Generalce ) ale WErska GS ????
-- Zwykla Rs ma podobno cos kolo 36 Koni a GS 42 czy to prawda ??
--Jaki silnik Ma Zwykla RS a jaka GS mam Tu na mysli silniki "ROTAX 123 i ROTAX 122 " i czym one sie różnią ?? Który silniejszy , mocniejszy , mniej awaryjny itp ???
Czytałem Różne forum ale nigdy sie nie dowiedzialem Konkretów ! Mysle ze wy mi w Tym pomozecie
Dzieki z Górki .
Na lato Aprilka 125 RS
" Patrz w Lusterka .. Spójrz dwa razy .. Twoje pierwsze wymuszenie pierwszeństwa .. dla mnie może być ostatnim .."

" Patrz w Lusterka .. Spójrz dwa razy .. Twoje pierwsze wymuszenie pierwszeństwa .. dla mnie może być ostatnim .."
-
Kamikadze - Świeżak
Ok .
Czy ktos teraz wie do którego Roku Sa silniki rotax 122 a do ktorego rotax 123 ?? czy moze w kazdej wersji GS jest rotax 123 czy moze nie czy z niemiec sa rotaxy 122 czy nie ? Kto sie na tym zna iech odpowie .. Dziieki
Czy ktos teraz wie do którego Roku Sa silniki rotax 122 a do ktorego rotax 123 ?? czy moze w kazdej wersji GS jest rotax 123 czy moze nie czy z niemiec sa rotaxy 122 czy nie ? Kto sie na tym zna iech odpowie .. Dziieki
Na lato Aprilka 125 RS

-
Kamikadze - Świeżak
GS gaznik 34mm
RS gaznik 28mm
GS 42 konie wieksze spalanie od standardowej RS srednio o 2-3 litry na 100 przy ostrym kreceniu obrotami
RS 32 KM spalanie (mowimy o rozblokowanej) przy normalnej jezdzie w trasie czyli minimalne to 6 litrów w miescie przy ostrym kreceniu obrotami nawet do 8-9 litrów(ale nieprzestrasz sie tego jest to najwieksze spalanie)
MUWIE TUTAJ O ROZBLOKOWANYCH SILNIKACH
Rotax 123 w silnikach do 96 roku
Rotax 122 w silnikach od 97 roku
roznica pomiedzy tymi silnikami to przedewszystkim inna skrzynia biegow, w rotaxie 123 brak zaworu wydechowego ktory wspomaga szybsze wkrecanie sie na obroty i zmniejsza spalanie przy spokojnej jezdzie oraz zeliwny wklad cylindra. w Rotaxie 122 Nikasyl na nikasylu jak bedziesz jezdzil umiarkowanie i na dobrych olejach jestes wstanie wykrecic 30000-40000 tys km. Potem remont koszt nowego zestawu okolo 1200 zł (cylinder z tłokiem, cylindrem, wkladem, oraz tulejami do korby). Polecam zakupienie takiej RS jezeli juz chcesz uzywana w wersji RS 28mm gaznik z przebiegiem niewiele przekraczajacym 10000 km oraz z oryginalnym malowaniem. osobiscie jak widze te malowane motory to zal dupe sciska. najlepiej kupuj w rocznikach 2002-2005 xzalzy jaka kasa dysponujesz:) to chyba wszystko.
blokady masz w wydechu (zwezka w dyfuzorze) rozblokowac mozesz sobie jÄ… samemu, tylko wydech ktos ci musi potem pospawac
oraz modol sterujacy silnikiem trzeba przeciac w nim drucik.. szczegoly na www.125.pl
RS gaznik 28mm
GS 42 konie wieksze spalanie od standardowej RS srednio o 2-3 litry na 100 przy ostrym kreceniu obrotami
RS 32 KM spalanie (mowimy o rozblokowanej) przy normalnej jezdzie w trasie czyli minimalne to 6 litrów w miescie przy ostrym kreceniu obrotami nawet do 8-9 litrów(ale nieprzestrasz sie tego jest to najwieksze spalanie)
MUWIE TUTAJ O ROZBLOKOWANYCH SILNIKACH
Rotax 123 w silnikach do 96 roku
Rotax 122 w silnikach od 97 roku
roznica pomiedzy tymi silnikami to przedewszystkim inna skrzynia biegow, w rotaxie 123 brak zaworu wydechowego ktory wspomaga szybsze wkrecanie sie na obroty i zmniejsza spalanie przy spokojnej jezdzie oraz zeliwny wklad cylindra. w Rotaxie 122 Nikasyl na nikasylu jak bedziesz jezdzil umiarkowanie i na dobrych olejach jestes wstanie wykrecic 30000-40000 tys km. Potem remont koszt nowego zestawu okolo 1200 zł (cylinder z tłokiem, cylindrem, wkladem, oraz tulejami do korby). Polecam zakupienie takiej RS jezeli juz chcesz uzywana w wersji RS 28mm gaznik z przebiegiem niewiele przekraczajacym 10000 km oraz z oryginalnym malowaniem. osobiscie jak widze te malowane motory to zal dupe sciska. najlepiej kupuj w rocznikach 2002-2005 xzalzy jaka kasa dysponujesz:) to chyba wszystko.
blokady masz w wydechu (zwezka w dyfuzorze) rozblokowac mozesz sobie jÄ… samemu, tylko wydech ktos ci musi potem pospawac

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
kto ci tak powiedział ?? zawór jestpabll0 napisał(a): w rotaxie 123 brak zaworu wydechowego

ta...... odrazu 68 konipabll0 napisał(a):
GS 42 konie

- apriliaaf1125
- Świeżak
- Matychmaster
- Świeżak
apriliaaf1125 napisał(a):kto ci tak powiedział ?? zawór jestpabll0 napisał(a): w rotaxie 123 brak zaworu wydechowego
GS 42 konie
ja w ksiazce serwisowej mam 42 konie niepamietam jakie wydawnictwo
a co do zaworu to mialem rotaxa 123 i tam niebylo nawet miejsca wyznaczonego na ten zawór kolega w RS z 95 mial tak samo.. z reszta w tej ksiazce nawet tak pisze:P
moza ty miales cos zmieniane i masz ten zawor dodany.. w rotax 123 nawet nie ma takiego modulu ktory by tym sterowal

Matychmaster napisał(a):Ej no dobra mam pytanko a jak z blokadami w rs`ce 125 z roku 2007 tej w nowej budzie??
DOkladnie tak samo jak w RS np. z 2005 roku czyli tak jak opisywalem powyzej

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>

-
pabll0 - Świeżak
- Matychmaster
- Świeżak
pabll0 napisał(a):apriliaaf1125 napisał(a):kto ci tak powiedział ?? zawór jestpabll0 napisał(a): w rotaxie 123 brak zaworu wydechowego
GS 42 konie
ja w ksiazce serwisowej mam 42 konie niepamietam jakie wydawnictwo
a co do zaworu to mialem rotaxa 123 i tam niebylo nawet miejsca wyznaczonego na ten zawór kolega w RS z 95 mial tak samo.. z reszta w tej ksiazce nawet tak pisze:P
moza ty miales cos zmieniane i masz ten zawor dodany.. w rotax 123 nawet nie ma takiego modulu ktory by tym sterowalMatychmaster napisał(a):Ej no dobra mam pytanko a jak z blokadami w rs`ce 125 z roku 2007 tej w nowej budzie??
DOkladnie tak samo jak w RS np. z 2005 roku czyli tak jak opisywalem powyzejtam juz niebylo zmian
ja mam '97r RS GS i odcina ja na 8 tys. jak to odblokowac?? :/
moduł mam DUCATTI 7800.. on podobno jest seryjnie bez blokady.
ProszÄ™ o szybkÄ… odp
.. nie jeździj szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać ..
- qkamil
- Świeżak
- genek
- Świeżak
-
Cannabis13 - Świeżak
srania nie docierania, dobija mnie ta zesza znawcow scigaczowych.
Na odpowiednik niemieckiej kategorii A1 moto o pojemnosci 125ccm musi byc zablokowane do vmax 80km/h. I zazwyczaj do 80km/h blokuje sie poprzez dodatkowy modul podlaczany do normalnego modulu i nie **** ze to na czas docierania bo nie masz racji
Na odpowiednik niemieckiej kategorii A1 moto o pojemnosci 125ccm musi byc zablokowane do vmax 80km/h. I zazwyczaj do 80km/h blokuje sie poprzez dodatkowy modul podlaczany do normalnego modulu i nie **** ze to na czas docierania bo nie masz racji
- h4zell
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości