Zmiana czaszy w Yamaha R6.. Pytanie........
• Strona 1 z 1
Zmiana czaszy w Yamaha R6.. Pytanie........
Witam. Jestem tu NOWY
Mam pytanko!!!!! Czy jest możliwość zmiany czaszy w YAmaha R6 z roku 2000 na tą z roku 2003 - 2005.... Konkretnie to mam okazkie kupić tą z 2000 roku (uszkodzoną) bez czaszy!!!! i stąd moje pytanko.... Nie ukrywam, ze te Yamahy z powyżej 2003 roku są ładniejsze i czy dałoby rade zamontować taką czasze!!!!!!! Dodam jeszcze, że dopiero zaczynam swoją przygode z moto i to byłby moj pierwszy moto (na razie pomykam skuterkiem ale ile można
.............. Pozdrawiam i dziękuje za cenne info.

- Prax
- Świeżak
To owiewka ci nie potrzebna po przesiadce ze skutera to i tak ci sie na długo nie przyda
:):) Poszukaj może ktos sprzedaje poduszki powietrzne na motor, te akurat mogą ci sie przydać 

Ostatnio edytowano 24/10/2007, 21:32 przez icid, łącznie edytowano 1 raz
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
hehhe icid co racja to racja. ale zyczymy szerokiej drogi.
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
wiecie co siedze sobie i czekam az icid wysle mi filmik przez gg i sie juz zaczynam nudzic a ten mi podsyla taki smaczek ...ale jaka byla mpoja pierwsza reakcja...
no w morde znoowu
druga reakcja
HAHAHAHAHAHA9(x50)
no kolejny ktory kupije r6 po skuterze...ja proponuje poszukac artykuluw o takich co zrobili to wczesniej...ich tez bluzgali a teraz maja ''wieczny spokoj''
no nic to twoj wybor ale ostrzegam ze to nie zarty taka r6.
aha i zycze gumowych drzew zielonych swiatel pustej i prostej, oraz rownej drogi.
pozdrawiam.
no w morde znoowu
druga reakcja
HAHAHAHAHAHA9(x50)
no kolejny ktory kupije r6 po skuterze...ja proponuje poszukac artykuluw o takich co zrobili to wczesniej...ich tez bluzgali a teraz maja ''wieczny spokoj''
no nic to twoj wybor ale ostrzegam ze to nie zarty taka r6.
aha i zycze gumowych drzew zielonych swiatel pustej i prostej, oraz rownej drogi.
pozdrawiam.

-
AT_man - Świeżak
Mój znajomy zaczął przygodę z motocyklami od R6 i żyje!!! Choć jeździ nią MAX 140km/h a po mieście jak znaki nakazują to czerpie radość z jazdy!
żeby nie robić OFF-TOP'ów to moim zdaniem nie da się od tak tej czachy przełożyć po w 2003 weszła nowa rama ale może są jakieś szanse że sie uda.
pozdrawiam
żeby nie robić OFF-TOP'ów to moim zdaniem nie da się od tak tej czachy przełożyć po w 2003 weszła nowa rama ale może są jakieś szanse że sie uda.

- BlackDevil
- Świeżak
Witam ponownie.... Wiem, wiem, że z R6 to nie żarty
.... Ale mam jedno ale
Taka moja mała historia
: gdy tylko zrobiłem prawko na auto to jeżdziłem Maluchem.... Troche pojeżdziłem i trafiło mi się autko SPORTOWE 2.0L. I co???????? I kurcze wcale ostro nim nie jeżdze - naprawde..... Wcale mnie nie korci, żeby nim zapierniczać jak głupi, oszalały...... Normalnie w ruchu jade płynnie, razem z innymi uczestnikami drogi....... Nie szaleje (wyprzedzam na trzeciego) itp..... Jade NORMALNIE!!!!!!!!!!!!!! I kurcze myśle, że z moto bedzie tak samo!!!!!!!!!!! Wcale nie mam zamiaru kręcic go do 15 tyś..... Mam zamiar jeżdzić nim turystycznie po okolicy
...... Pozdrawiam...... P. S. BlackDevil dzięki za info.......

- Prax
- Świeżak
aha no jak turystycznie to nie ta klasa motocykli
ale spoko jak takie zamiary to obys ich rzestrzegal
a co do tej czaszy to moze byc ciezko i raczej samemu trudno bedzie to zrobic ale jak bys zaniusl do jakiegos mechanika motocyklowego to ci to zrobic powinien

a co do tej czaszy to moze byc ciezko i raczej samemu trudno bedzie to zrobic ale jak bys zaniusl do jakiegos mechanika motocyklowego to ci to zrobic powinien

-
AT_man - Świeżak
Re: Zmiana czaszy w Yamaha R6.. Pytanie........
Prax napisał(a):Czy jest możliwość zmiany czaszy w YAmaha R6 z roku 2000 na tą z roku 2003 - 2005.... Konkretnie to mam okazkie kupić tą z 2000 roku (uszkodzoną) bez czaszy!!!! i stąd moje pytanko.... Nie ukrywam, ze te Yamahy z powyżej 2003 roku są ładniejsze i czy dałoby rade zamontować taką czasze!!!!!!!
A po co kombinować? Kup tą bez czachy i zrób ją na oryginał. Jak Ci nie podpasuje - bo chcesz jeździć turystycznie, a R6 kompletnie się do tego nie nadaje - to będzie łatwiej ją sprzedać a nie bujać się z kolejnymi klientami jak zawsze szukającymi czegoś "w oryginale".
A tak na początek to proponuję sprawdzić czy w tej R6 nie wypada 2gi bieg. Tylko ciekawe jak chcesz to zrobić bez owiewki itp, itd. Bo na wiosnę będziesz zakładał temat: "wylata mi dwójka jak przebijam z jedynki, co robić? Czy zostałem oszukany przez sprzedającego?"
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Ludzie jak koleś Was pyta to poprostu mu odpowiedzcie na to co chce wiedzieć a jak już macie zamiar go pouczyć, że r6 na pierwsze moto jest troche za silna to większy efekt zdobędziecie tym, że wytłumaczycie takim ludziom jakie są tego konsekwencje aniżeli zaczniecie go wyśmiewać... skąd wiecie może uda Wam się komuś życie uratować? pomyślcie troche a poza tym może wkońcu się to forum troszke uspokoi...
YAMAHA YZF R6 2003r.
- Pomian
- VIP Åšcigacz.pl
1. Podpisuje sie pod tym.
Zarty na ten temat sprawiaja tylko ze taka osoba sobie kupi ta R1/R6/Gixa na pierwsze moto i w przewazajacej czesci przypadkow rozwali sie pod domem
lepiej spokojnie powiedziec jakie sa zagrozenia i ile takich przypadkow bylo, niz szydzic. Nie budzi to zaufania sluchajacego.
2. Sadze ze nie da sie przelozyc, jako ze kazda nowa buda raczej robiona jest tak by czesci nie pasowaly
Taki marketing, musialbys pewnie przerobic zaczepy, nie wiem jak to tam jest montowane ale na 80% bezproblemowo tego zrobic sie nie da.
Zarty na ten temat sprawiaja tylko ze taka osoba sobie kupi ta R1/R6/Gixa na pierwsze moto i w przewazajacej czesci przypadkow rozwali sie pod domem

2. Sadze ze nie da sie przelozyc, jako ze kazda nowa buda raczej robiona jest tak by czesci nie pasowaly

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Re: Zmiana czaszy w Yamaha R6.. Pytanie........
Prax napisał(a): Nie ukrywam, ze te Yamahy z powyżej 2003 roku są ładniejsze i czy dałoby rade zamontować taką czasze!!!!!!! Dodam jeszcze, że dopiero zaczynam swoją przygode z moto i to byłby moj pierwszy moto (na razie pomykam skuterkiem ale ile można.............. Pozdrawiam i dziękuje za cenne info.
A wiesz ile kosztuje czasza z 2003 r. ? Cena może Ciebie skutecznie odstraszyć. A owiewka z 2000 r. nie jest zła. Z samą czaszą możesz mieć małe problemy, ale na 95% nie dopasujesz do pozostałych owiewek, chyba że kupisz je również. I tak jak poprzednik napisał oryginał nie odstrasza kupca.
Prax napisał(a): SPORTOWE 2.0L. I co????????
A przyspiesza w 3,5 s do setki, staje na kole i przechylasz się w zakręcie skręcając w przeciwną stronę?
Chłopie gdybyś miał na wale 300 Nm przy masie 1200 kg auta mógłbym powiedzieć że masz jedynie szybki samochód. A gdybyś chciał mieć porównanie do motocykla musiałbyś kupić nową 911 Turbo po tuningu na 650 KM. A i tak nie osiągnąłbyś wrażeń motocyklowych.
I mówię Tobie: nie miną 2 tygodnie od kupna R6 i będziesz miał zamknięte 2 paki na liczniku. Moto uzależnia i to skutecznie i gwarantuję, że wcale nie będzie tak samo jak w samochodzie.
Domyślam się że R6 kupisz tak czy inaczej dlatego polecam Tobie książkę motocyklową i filmiki na youtube z wypadkami, byś nie był jednym z tych co kupili i się nie nacieszyli. Tu znajdziesz mój wywód na ten temat:
viewtopic.php?t=11394&postdays=0&postorder=asc&highlight=moto+kobiety&start=30
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości