Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie
I głośniejszy od IS-17 będzie. Zależy do jakiej jazdy potrzebujesz kask. Osobiście brałbym FG-17 bo ma lepszą skorupę. Ale IS-17 to też bardzo dobry garnek, trochę bardziej praktyczny- przez blendę chociażby- o poprzedniku- IS-16 nie było raczej opinii żeby coś się z blendą działo, z takimi zastrzeżeniami do Sharków gdzieś tam się spotkałem niestety.
-
kravec - Administrator
A ja mam Sharka i mi mega odpowiada, co do wyboru to brałbym FG-17 blendę w IS-17 testowałem przed sklepem moim zdaniem dużo za jasna, jeżeli chodzi o głośność to nie oszukujmy się w przedziale do 1000zł nie kupisz cichego kasku....
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Kondzio55 napisał(a):Witam!
Mam pytanie i mam nadzieję że mi pomożecie a nie wyśmiejecie,poniżycie i zostawienie tego tematu bez odpowiedzi...
Jaki kask wybrać:
1.Używanego Naxa ? - http://olx.pl/oferta/kask-naxa-m-57-58- ... 5GlIw.html
2.Nowego MT ? - http://olx.pl/oferta/kask-motocyklowy-m ... 5GjiT.html
Proszę o wyrozumiałą odpowiedz
Pozdrawiam Smile
Kondzio. Jeden kask za 200zł a drugi za 250zł. to za duzo za to co oferuja! Zwłaszcza używana NAXA

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz Sharka s600 za 299zł albo HJC CS-14 za 260zł!
-
qubus333 - Świeżak
kravec napisał(a):I głośniejszy od IS-17 będzie. Zależy do jakiej jazdy potrzebujesz kask. Osobiście brałbym FG-17 bo ma lepszą skorupę. Ale IS-17 to też bardzo dobry garnek, trochę bardziej praktyczny- przez blendę chociażby- o poprzedniku- IS-16 nie było raczej opinii żeby coś się z blendą działo, z takimi zastrzeżeniami do Sharków gdzieś tam się spotkałem niestety.
Też się zastawiam nad HJC IS-17 vs HJC FG-17
Oba leżą dobrze na głowie, może z małym wskazaniem na FG.
Oba dobrze 'współpracują' z okularami. Na blendzie mi nie zależy. Co do malowań to i tak kupie biały

Jeżdżę na nakedzie bez żadnych owiewek. Prędkości to max 160 a i to w określonych sytuacjach.
Piszesz, że IS będzie cichszy ale czy przy 120km/h zauważę różnicę? Może po prostu wziąc tańszy?
Niestety nie mogę znaleźć nigdzie bezpośredniego porównania.
Będę Ci wdzięczny za poradę.
-
qubus333 - Świeżak
qubus, jeżeli nie zależy Ci na blendzie, weź FG-17. Przez brak blendy ma mniej wystających elementów, które zwiększają hałas. Jak potrzebujesz więcej info, zapraszam na priv. 

Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Witam!
Zastanawiam się nas dwoma kaskami AGV HORIZON i HJC FG-17, nie wiem co wybrać. W AGV przekonuje mnie blenda, a w HJC skorupa. Co uważacie?
Wizjer w HJC to jest HJ-20m, czyli co to znaczy bo nie jestem w temacie. Podobno absorbuje światło, czyli działa tak jak blenda?
Zastanawiam się nas dwoma kaskami AGV HORIZON i HJC FG-17, nie wiem co wybrać. W AGV przekonuje mnie blenda, a w HJC skorupa. Co uważacie?
Wizjer w HJC to jest HJ-20m, czyli co to znaczy bo nie jestem w temacie. Podobno absorbuje światło, czyli działa tak jak blenda?
- Ducati07
- Świeżak
Kask HJC FG-17 czy HJC RPHA 10 bez +
Witam szukam kasku w okolicy 900 zł, nigdzie nie mogę znaleźć opinie o RPHA 10. Który waszym znaniem był by lepszy, jakie jest wasze znanie na temat tych 2 modeli. Może jakieś inne propozycje w tym zakresie cenowym godne uwagi. Jaka jest różnica prócz ceny między RPHA 10 i RPHA 10 plus?
- spxinx
- Świeżak
Ducati- według mnie skorupa jest ważniejszym kryterium od blendy (dużo ważniejszym). Poza tym AGV nie cieszy się najlepszą opinią.
Spxinx- RPHA 10 plus ma poprawione mocowanie podbródka, zmieniony przebieg pinlocka- nie przeszkadza jego górna krawędź. To tyle z tego co pamiętam. W cenie ok 900zł szukałbym fg-17 (napisz do Miczaba- może coś w jednokolorowym malowaniu się w tej cenie znajdzie).
Spxinx- RPHA 10 plus ma poprawione mocowanie podbródka, zmieniony przebieg pinlocka- nie przeszkadza jego górna krawędź. To tyle z tego co pamiętam. W cenie ok 900zł szukałbym fg-17 (napisz do Miczaba- może coś w jednokolorowym malowaniu się w tej cenie znajdzie).
-
kravec - Administrator
Mi sie wydawalo, ze w RPHA 10 plus zmieniono wentylacje w brodzie, bo w zwyklej niedomagala.
Jakby kogos interesowalo w miare nowe porownanie integrali z blenda (czasopismo Motorrad, 6/2014):

Jakby kogos interesowalo w miare nowe porownanie integrali z blenda (czasopismo Motorrad, 6/2014):

-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Niestety, na gazetke sie spoznilem, a nie chce mi sie wydawac na caly test w PDFie, wiec nie powiem, dlaczego akurat te integrale z blenda byly testowane.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Co sądzicie o kasku Airoh Miro XRP reklamowanym niedawno na stronie głównej?
Ktoś ma jakieś doświadczenie? Jak z wyciszeniem/aerodynamiką/wentylacją?
Całkiem niezła promocja z 1049 na 630zł i jestem ciekaw czy wart tych pieniędzy czy po prostu chwyt reklamowy
Z góry dzięki za odpowiedź!
Ktoś ma jakieś doświadczenie? Jak z wyciszeniem/aerodynamiką/wentylacją?
Całkiem niezła promocja z 1049 na 630zł i jestem ciekaw czy wart tych pieniędzy czy po prostu chwyt reklamowy

Z góry dzięki za odpowiedź!
- R.O.N.O
- Świeżak
Panowie, zastanawiam się nad jakimś kaskiem w odrębnym temacie wahałem się między Scorpion exo 500 a Shark S900C, i chyba byłby to Shark, ale zastanawiam się jeszcze i waham, teraz przyszło mi do głowy Shark Speed R / Shark Vision R czy Scorpion exo 750 lub 1000e11 który byście wybrali i dlaczego?
Czy może macie jakieś inne propozycje w tej cenie, proszę o odpowiedzi zaczynając od wyboru między tymi kaskami kaskami, ewentualnie potem jakieś propozycje.
Muszę zdecydować się na coś w miarę szybko, bo zostałem bez kasku w ogóle.
Czy może macie jakieś inne propozycje w tej cenie, proszę o odpowiedzi zaczynając od wyboru między tymi kaskami kaskami, ewentualnie potem jakieś propozycje.
Muszę zdecydować się na coś w miarę szybko, bo zostałem bez kasku w ogóle.
Idiota nie powinien nawet próbować używać sarkazmu bądź ironii gdyż są to cechy ludzi inteligentnych.
BiaÅ‚a Kawa Z¾L
A, B, B+E, C, C+E.
BiaÅ‚a Kawa Z¾L
A, B, B+E, C, C+E.
-
Barmanix - Świeżak
Siemka
Chciałbym abyście mi powiedzieli co sądzicie o tym zestawie : http://allegro.pl/komplet-fly-f-16-bluz ... 16846.html
W pakiecie wychodzi taniej niz osobno i nie wyglada to tak zle... szukalem opinii o tych srzetach lecz wszyscy pisza inaczej. Wiem ze to dobre forum i mi pomozecie. Chcialbym abyscie ocenili calosc czy warto i dali jakies opiniee o rzeczach ktore sie tam znajduja. A przy okazji, ktory kolor.? Wiem ze to kwestia gustu ale zapytac nie szkodzi
about95263-0.html Tu jest moj temat o moto. Tam pisze do czego bd uzywal moto, czyli stroju tez

Chciałbym abyście mi powiedzieli co sądzicie o tym zestawie : http://allegro.pl/komplet-fly-f-16-bluz ... 16846.html
W pakiecie wychodzi taniej niz osobno i nie wyglada to tak zle... szukalem opinii o tych srzetach lecz wszyscy pisza inaczej. Wiem ze to dobre forum i mi pomozecie. Chcialbym abyscie ocenili calosc czy warto i dali jakies opiniee o rzeczach ktore sie tam znajduja. A przy okazji, ktory kolor.? Wiem ze to kwestia gustu ale zapytac nie szkodzi

about95263-0.html Tu jest moj temat o moto. Tam pisze do czego bd uzywal moto, czyli stroju tez

Obecnie Simson Sr50
Sprzedam.!
Kupie Yamaha Dt50r
Sprzedam.!
Kupie Yamaha Dt50r
- Marioo xD
- Świeżak
-
Jankes *_* - Świeżak
Testy Sharp są bardzo kontrowersyjne. Ich wyniki ogólnie są dość ciekawe- zobacz na kaski Shoei czy Arai i kaski Nitro. Zarzuca się im że niebywale dobrze wypadają firmy angielskie, a testy też są robione w Anglii. Ja mam też wątpliwości co do punktów testowych i sposobu oceny wytrzymałości skorupy. Jeszcze inną kwestią jest to że nie uwzględniają one jakości wykonania, dopasowania, wentylacji itd.
-
kravec - Administrator
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości