bandit 600s rok 99 wymiana płynów
• Strona 1 z 1
bandit 600s rok 99 wymiana płynów
witam serdecznie
kupiłem właśnie swój pierwszy jednoślad czyli bandit 600s z 1999 r
nie mam jeszcze za dużego pojęcia o obsłudze technicznej
chce wymienić płyn w chłodnicy bo przez zimę będzie stał w nieogrzewanym garażu a nie wiem co jest w chłodnicy i boje się że może zamarznąć ale nie wiem gdzie się spuszcza płyn i gdzie dolewa
poza tym jaki olej proponujecie i czy wymienić olej przed zimą czy lepiej o zrobić na wiosnę
mam też mały wyciek silni8k się poci pod przy uszczelce kapy zaworów czy podołam sam przy wymianie tej uszczelki czy mogą mnie z tym napotkać jakieś niespodzianki
Z góry dzięki za pomoc
kupiłem właśnie swój pierwszy jednoślad czyli bandit 600s z 1999 r
nie mam jeszcze za dużego pojęcia o obsłudze technicznej
chce wymienić płyn w chłodnicy bo przez zimę będzie stał w nieogrzewanym garażu a nie wiem co jest w chłodnicy i boje się że może zamarznąć ale nie wiem gdzie się spuszcza płyn i gdzie dolewa
poza tym jaki olej proponujecie i czy wymienić olej przed zimą czy lepiej o zrobić na wiosnę
mam też mały wyciek silni8k się poci pod przy uszczelce kapy zaworów czy podołam sam przy wymianie tej uszczelki czy mogą mnie z tym napotkać jakieś niespodzianki
Z góry dzięki za pomoc
BANDIT 600s
na moto się wie że się jedzie:)
na moto się wie że się jedzie:)
- bartasnt
- Świeżak
Ja mam badziora 600 i polecam motul 5100. Co do wymiany oleju - jedni radzą przed zimną, inni na początku sezonu. Poszukaj na forum. A korka wlewu płynu chłodniczego nie znajdziesz bo ten silnik jest chłodzony powietrzem i olejem
Chłodnica pod głowką ramy to chłodnica oleju.

Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
1. chłodnica jest ale oleju, B6 nie jest chlodzony ciecza
2. lej olej jaki chcesz, nawet full syntetyk mozesz go wymienic sam, nie musisz niczego plukac
3. jedź do serwisu:
-wyreguluj zawory
-synchronizuj gaźniki
-wymień świece
(około 400 zł )
- w serwisie ci dokręcą i wymienią uszczelkę
(jeśli nie wiesz kiedy moto miało ostatnio serwis)
2. lej olej jaki chcesz, nawet full syntetyk mozesz go wymienic sam, nie musisz niczego plukac
3. jedź do serwisu:
-wyreguluj zawory
-synchronizuj gaźniki
-wymień świece
(około 400 zł )
- w serwisie ci dokręcą i wymienią uszczelkę
(jeśli nie wiesz kiedy moto miało ostatnio serwis)
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Pierwsze i najwaznijsze - pociagnij sobie brachu instrukcje + serwisówke z internetu w jakims pdf albo docu. Na prawde przyda Ci sie, szczegolnie ze w instrukcji masz juz wszystkie dane odnosnie eksploatacji i oleju... w sumie zmiana plynu chlodniczego, oleju itp to sprawy eksploaacyjne.
Zerknij na przyklejony temat na gorze mechaniki - serwisówki - na pewno cos tafisz
Zerknij na przyklejony temat na gorze mechaniki - serwisówki - na pewno cos tafisz

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Re: bandit 600s rok 99 wymiana płynów
bartasnt napisał(a):mam też mały wyciek silni8k się poci pod przy uszczelce kapy zaworów czy podołam sam przy wymianie tej uszczelki czy mogą mnie z tym napotkać jakieś niespodzianki
skoro do silnika chłodzonego powietrzem i olejem szukasz wlewu cieczy chłodzącej ...to przy wymianie uszczelki przewiduję niespodzianki...

taka tylko mała uwaga...

- piter-111
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość