HONDA SHADOW SPIRIT VT 1100 wersja USA
• Strona 1 z 1
HONDA SHADOW SPIRIT VT 1100 wersja USA
Witam! Bardzo bym prosil o opinie kolegów na temat Hondy Shadow Spirit 1100 wersja USA z rocznika 2002, ze skrzynia 4-ro biegową bo podobno 5-cio biegowe są też (USA). Moje obawy związane z zakupem tego moto to take że może być problem z częściami a jesli już to będą drogie. Znajomi odradzaja zakup wersji USA bo to "nie typowy silnik" bo 4-ro biegowy itd. Bardzo trudno uzyskać więcej informacji gdziekolwiek, dzwonilem do serwisów ale tam nawet nie są zorientowani że wersja usa ma skrzynie 4-rke, może dzwonilem do kiepskich serwisow, nie wiem
A więc bardzo proszę o każde info, opinie na temat tego moto, bede bardzo wdzięczny. Dziekuje i pozdrawiam!!

- dominiq
- Świeżak
Wcale się nie dziwię że w Polsce w serwisie Hondy nie wiedzą że w SHADOW SPIRIT VT 1100 wersja USA czy ma 4 czy 5 biegów.Przecież to moto z USA a nie z Europy.
Druga sprawa jeśli go nabędziesz to graty do niego są tylko trzeba dłuuugo czekać.
Przypuszczam że skusiła cię cena bo jest zdecydowanie niższa niż w Europie.
Jeśli stać cię na kupno moto ze stanów(czytaj:kupno+transport+cło+opłaty manipulacyjne+rejestracja)to chyba będzie cię stać na jego utrzymanie.
Druga sprawa jeśli go nabędziesz to graty do niego są tylko trzeba dłuuugo czekać.
Przypuszczam że skusiła cię cena bo jest zdecydowanie niższa niż w Europie.
Jeśli stać cię na kupno moto ze stanów(czytaj:kupno+transport+cło+opłaty manipulacyjne+rejestracja)to chyba będzie cię stać na jego utrzymanie.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Sęk w tym ze moto jest juz w polsce, po oplatach, zostaje tylko rejestracja, a cena jest nadal atrakcyjna... Cholernie sie zadluze kupujac go ale posatnowilem kupic moto na kilka a moze kilkanascie lat, wiec jesli ma sie okazac ze to bedzie wtopa to sobie odpuszczam temat mtocykli z USA... Pozycze jeszcze ze 2 tys i bedzie wersja europejska 

- dominiq
- Świeżak
Star weź ze sobą jakiegoś szpeca od moto.
Niech sprawdzi czy wszysto z nim w pożo.
Z tego co wiem na motocyklach które przyszły ze stanów wcześniej czy później zaczyna wyłazić korozja.(sól morska)Chyba że sprzęt przyleciał samolotem?Tak że możesz mieć problemy z instalacją elektryczną itp.
Nie wydaje mi się żeby ten ktoś kto przemycił moto drogą morską zadał sobie trudu żeby zabezpieczyć go przed wpływem soli morskiej?!Pozdrowienia. Wybór należy do ciebie.
Z tego co wiem na motocyklach które przyszły ze stanów wcześniej czy później zaczyna wyłazić korozja.(sól morska)Chyba że sprzęt przyleciał samolotem?Tak że możesz mieć problemy z instalacją elektryczną itp.
Nie wydaje mi się żeby ten ktoś kto przemycił moto drogą morską zadał sobie trudu żeby zabezpieczyć go przed wpływem soli morskiej?!Pozdrowienia. Wybór należy do ciebie.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Wiesz co moim zdaniem nie warto ryzykować bo te 2 tys może cie potem kosztować sprowadzenie jakieś części z USA o ile do amerykańskich samochodów z częściami nie ma problemów bo jest troche firm które je sprowadzają, to z motorem będzie więkrzy problem.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Wiecie co bzdury piszecie na części czeka się około 14 dni jak ich niema w kraju ja posiadałem pare motocykli ze stanów właśnie szadoły i nigdy nie miałem problemów z częciami no chyba że ktoś pomyli zamówienie,ja miałem taki przypadek
- bankowy
- Świeżak
ja mam shadow ale wersje sabre (USA) z 2000r nie ma zadnych problemow z czesciamy po 2 tyg wszytko jest na miejscu!! (Moja shadow jest na sprzedaz nie robie reklamy ale do porownania 2000r 2200 mil przebieg poniewaz stala 5 lat stan techniczny igla) nie wiem jak wersja 4 biegowa ale moja 5 biegowa jest bardzo zrywna i dynamiczna mimo swojej wagi troche gorzej jest z wychamowaniem
))) duzy wygodny motocykl dla silnego chlopa:P

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
skwy napisał(a):Star weź ze sobą jakiegoś szpeca od moto.
Sól morska ?? Widzę że nie jesteś w temacie, coś takiego jest bardzo, ale to bardzo mało prawdopodobne, były kiedyś przypadki że coś tam zamokło, ale tylko sporadycznie a potem chodziła opinia że często jest zalane i takie tam. Firmy teraz konkurują ze sobą jak tylko mogą i standard przewozu czegokolwiek drogą morską znaczonco się wzrósł. Np. Moja R6 była tak zapakowana że chyba by trzeba wrzucić ją do morza żeby woda się dostała do środka

Co do korozji to nie mam pojęcia, może inaczej konserwują u nich motocykle ?? Musze to sprawdzić na swojej maszynie.
Moja opinia jest taka : Jeśli możesz kupić moto w USA to tam kup bo wychodzi znacznie taniej, różnica w przypadku Mojej maszyny była ok 5500zł ( Yamaha R6 2004, dałem po wszystkich kosztach ( standardowej rejestracji ) 14500zł, a jak podliczyć totalnie wszystko (sprowadzenie moto + rejestracja, wizyta w serwisie i parę pierdółek to niecałe 16000zł )
pozdro
R6 2004 - sprzedana
VN900-2007
i jazda byle dalej 
VN900-2007

- MrYogi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 7 gości