Zobacz wątek - Ładowanie w Cagivie Mito '02 - Pomocy!
NAS Analytics TAG

Ładowanie w Cagivie Mito '02 - Pomocy!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Ładowanie w Cagivie Mito '02 - Pomocy!

Postprzez Xavi » 14/10/2007, 00:35

[size=18]Mam ogromny problem z moją Cagivą Mito 125 2002r.
Brak w niej ładowania akumulatora. Jak naprawić tą usterkę? Mam już dosyć ciągłego "podładowywania " akumulatora..;/. Czy to może być awaria alternatora czy może prądnicy?? Jak mi akumulator się rozładowuje w trasie to muszę palić na popych :P:P Wkuża to okropnie :evil: bo czasami jadę i mi normalnie światła wyłącza!! Help..gg.10221884
Xavi
Świeżak

Postprzez jasql » 14/10/2007, 00:55

Mozliwe przyczyny to regulator albo alternator.
Miedzy dwoma zoltymi kablami (kostka odlaczona przy regulatorze) przy ok 3000obrotach powinno byc 50V. Jak jest sprawdzasz napiecie na akumulatorze (wszystko popodlaczane) przy 6000 obrotow powinno byc okolo 15V. Jezeli jest mniejsze to musisz wymienic regulator (nie wiem gdzie kupic)
To wszystko mozesz sprawdzic dopiero, jezeli masz pewnosc, ze wszystkie polaczenia kabli sa sprawne i nie jest przerwany zaden przewod.
Jezeli nie rozumiesz co napisalem oddaj motocykl do jakiegos elektryka samochodowego. Mozliwe, ze to tylko jakas przerwa w obwodzie i wydatek bedzie niewielki.
PS> Nie uzywaj duzych liter. Wiadomo, ze w "mechanice" zawsze ktos ma jakis pilny problem :wink:
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa