karbonowy wydech do sv650 N '99 z allegro
• Strona 1 z 1
karbonowy wydech do sv650 N '99 z allegro
Witam,
czy ktoś miał doczynienia z tym karbonowym wydechem który można kupić na tej aukcji?
http://www.allegro.pl/item254859965_sportowe_tlumiki_carbon_do_motocykli_japonskich.html (otwórz link)
cena jest bardzo atrakcyjna..
A może lepiej zaufać jakiejś marce? Albo kupić markowy, używany na allegro, ale dedykowany do mojego sprzętu?
z góry dziękuję za info
czy ktoś miał doczynienia z tym karbonowym wydechem który można kupić na tej aukcji?
http://www.allegro.pl/item254859965_sportowe_tlumiki_carbon_do_motocykli_japonskich.html (otwórz link)
cena jest bardzo atrakcyjna..
A może lepiej zaufać jakiejś marce? Albo kupić markowy, używany na allegro, ale dedykowany do mojego sprzętu?
z góry dziękuję za info
pozdro
frango
Suzuki SV650 N
frango
Suzuki SV650 N
- frango
- Świeżak
ja bym kupił coś markowego lepiej, jakośc lepsza by byla napewno, brzmienie tak samo
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Waga-pewno mniejsza niż seryjny-w końcu przelotowy i niby z carbonu. Tez mam ochote założyc go do swojego B6. Pisalem do gościa który kupil taki wydech i zalozyl wlasnie do B6 i mówil że dźwięk ma ładny, basowy a moto jest bardziej zrywne....Jak uzbieram kasy to pewno zdecyduje się na zakup i opisze na forum. Ciekawostka: bez żadnych dopłat facet może zrobić wkładke wyciszającą 

Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
Czy sÄ… zatem jakieÅ› nowe karbonowe wydechy w rozsÄ…dnej cenie? Czyli powiedzmy do 1000pln.
Mi nie chodzi o wagę, bo różnica jest pewnie kilka kg, ale raczej o to, że powierzchnia boczna się nie grzeje, potem kwestia dźwięku i wyglądu
Pawle, czyli jednak ktoś znajomy ma taki wydech? Koniecznie napisz, jak dowiesz się czegoś więcej. Dzięki
Mi nie chodzi o wagę, bo różnica jest pewnie kilka kg, ale raczej o to, że powierzchnia boczna się nie grzeje, potem kwestia dźwięku i wyglądu

Pawle, czyli jednak ktoś znajomy ma taki wydech? Koniecznie napisz, jak dowiesz się czegoś więcej. Dzięki
pozdro
frango
Suzuki SV650 N
frango
Suzuki SV650 N
- frango
- Świeżak
Jak coÅ› jest do wsyzstkiego, to jest do niczego.
Tłumik powinen być zaprojektowany i przetestowany pod konkretny silnik.
Tłumik powinen być zaprojektowany i przetestowany pod konkretny silnik.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Frango: nie znajomy. Napisalem mail do goscia który byl na lisćie którzy kupili te tłumiki. Facet tylko mi odpisal ze jest zadowolony, wyslał pare zdjęc jak to wygląda na motorze. Cichy masz chyba rację - ale nurtuje mnie pytanie: czy wymiana końcówki może zmniejszyć osiągi? Wydawalo mi się, że po wymianie tłumika seryjnego na inny o pustym przelocie osiągi mogą tylko wzrosnąć ponieważ spaliny mogą szybciej uciekać. Ale mogę sie mylić. Poprawcie mnie
-
mlody-pawel - Świeżak
LeoVince są względnie tanie i ładne.
CoÅ› takiego: http://moto.allegro.pl/item222707920_ho ... vinci.html
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
cichy napisał(a):LeoVince są względnie tanie i ładne.
Tja, tylko, że karbonowy Leo dedykowany do SV65 i B6 kosztuje 1670zł...
Najpierw mówisz o tym, że inne wydechy niż przygotowane dla danego modelu motocykla to kupa a potem proponujesz koledze wydech dedykowany do Bladego? Dobre... gdzie tu konsekwencja?

Tak naprawdę wydech z allegro o którym tutaj mowa jest OK - sprawdzone organoleptycznie kilka razy. Jedyne o czym trzeba pamiętać to że w cenie nie ma midpipe - rury łączącej kolektor z tłumikiem. Trzeba taką sobie dorobić w jednym z warsztatów typu "Motowydech" w Konstancinie.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
musieli napisał(a):Najpierw mówisz o tym, że inne wydechy niż przygotowane dla danego modelu motocykla to kupa a potem proponujesz koledze wydech dedykowany do Bladego? Dobre... gdzie tu konsekwencja?![]()
Nie chciało mi się przekopywać allegro, a w obserwowanych miałem akurat wydech do mojego motocykla.
Dziwi mnie fakt że między jednym, a drugim modelem motocykla może być aż taka różnica w cenie.
Widziałem też kiedyś gościa który w tej cenie proponował tłumiki leovince do dowolnego modelu motocykla.
musieli napisał(a):
Tak naprawdę wydech z allegro o którym tutaj mowa jest OK - sprawdzone organoleptycznie kilka razy. Jedyne o czym trzeba pamiętać to że w cenie nie ma midpipe - rury łączącej kolektor z tłumikiem. Trzeba taką sobie dorobić w jednym z warsztatów typu "Motowydech" w Konstancinie.
Każdy układ wydechowy jest robiony specjalnie pod dany silnik.
Jakoś mi się nie wydaje żeby firma "no name" inwestowała grubą kasę, w badania rozwojowe i testy na hamowni, tym bardziej że tłumiki do różnych modeli i różnych pojemności są identyczne.
Szczególnie silniki na gaźnikach są podatne na takie eksperymenty.
Należy też pamiętać, że nie zawsze większy przepływ oznacza wzrost mocy.
Krzywa mocy i momentu może wzrosnąć w jednym miejscu, a w drugim, może się pogorszyć np. w średnim zakresie obrotów.
Moi koledzy ostatnio mieli takÄ… historiÄ™ z cbr900 sc33.
Okazało się ze motocykl miał połowę mocy, nie chciał w ogóle jechać.
Nie wiedzieli co się dzieje, zamienili się nawet gaźnikami, żeby zlokalizować usterkę.
Po całym dniu grzebania okazało się, że po założeniu seryjnego filtra w miejsce K&N-a wszystko wróciło do normy.
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Tak naprawdę wydech z allegro o którym tutaj mowa jest OK - sprawdzone organoleptycznie kilka razy. Jedyne o czym trzeba pamiętać to że w cenie nie ma midpipe - rury łączącej kolektor z tłumikiem. Trzeba taką sobie dorobić w jednym z warsztatów typu "Motowydech" w Konstancinie
W opisie aukcji pisze ze za cene 585zl dostajemy końcówke, rure dolotową, spręzyne mocującą oraz opaske

Co do wypowiedzi o filtrze K&N - jeżeli po założeniu fitra nie ustawimy gaźników to efekt będzie własnie taki jak mówi cichy.
-
mlody-pawel - Świeżak
widzę, że dyskusja zrobiła się interesująca
w tzw międzyczasie zapytałem się kumpla, który zna się troche na technice motocyklowej jak to będzie z przelotowym wydechem w mojej Suzie... A on, był na tyle miły, że zadzwonił do polandposition i wszystkiego się dowiedział
Otóż, podobno, wystarczy, że po zamontowaniu tego wydechu z allegro do mojej SV podjadę do P&P na hamownię, gdzie za "drobną" opłatą wyregulują gaźniki i co tam jeszcze trzeba
Jestem żółtodziobem motocyklowym, więc nie zależy mi na zwiększaniu mocy SV, a raczej na wyglądzie i praktyczności karbonowego wydechu. Ważne by oryginalne parametry zostały zachowane.
Jeśli zdecyduję się na tę przeróbkę, na pewno dam znać co z tego wyszło

w tzw międzyczasie zapytałem się kumpla, który zna się troche na technice motocyklowej jak to będzie z przelotowym wydechem w mojej Suzie... A on, był na tyle miły, że zadzwonił do polandposition i wszystkiego się dowiedział

Otóż, podobno, wystarczy, że po zamontowaniu tego wydechu z allegro do mojej SV podjadę do P&P na hamownię, gdzie za "drobną" opłatą wyregulują gaźniki i co tam jeszcze trzeba

Jestem żółtodziobem motocyklowym, więc nie zależy mi na zwiększaniu mocy SV, a raczej na wyglądzie i praktyczności karbonowego wydechu. Ważne by oryginalne parametry zostały zachowane.
Jeśli zdecyduję się na tę przeróbkę, na pewno dam znać co z tego wyszło

pozdro
frango
Suzuki SV650 N
frango
Suzuki SV650 N
- frango
- Świeżak
dzięki evil
już prawie się zdecydowałem, tylko jeszcze liczę kasę
koleś z allegro napisał mi, że zostało mu już tylko kilka sztyk tych karbonowych wydechów... zastawiam się czy warto kupić taki teraz, kiedy sa dostępne czy liczyć na to, że wiosną też będzie można je kupić...?
już prawie się zdecydowałem, tylko jeszcze liczę kasę

koleś z allegro napisał mi, że zostało mu już tylko kilka sztyk tych karbonowych wydechów... zastawiam się czy warto kupić taki teraz, kiedy sa dostępne czy liczyć na to, że wiosną też będzie można je kupić...?
pozdro
frango
Suzuki SV650 N
frango
Suzuki SV650 N
- frango
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości