kawasaki z 1000 prosze o opinie
• Strona 1 z 1
kawasaki z 1000 prosze o opinie
witam.
mam maly problem , chce kupic kawe z 1000, ale kompletnie nie mam pojęcia o tej firmie do tej pory jezdziłem głównie Yamahami.
interesuje mnie przedewszystkim, czy dobrze idzie na koło, i jakie przeróbki trzeba zrobić żeby nie zajezdzi ć silnika podczas jazdy na kole.
mam maly problem , chce kupic kawe z 1000, ale kompletnie nie mam pojęcia o tej firmie do tej pory jezdziłem głównie Yamahami.
interesuje mnie przedewszystkim, czy dobrze idzie na koło, i jakie przeróbki trzeba zrobić żeby nie zajezdzi ć silnika podczas jazdy na kole.
-
jaq - Świeżak
Jestem nowy tutaj wiec witam wszystkich Forumowiczów.
Pytanie jest takie czy chodzi ci o starego z1ooo czy nowego.
Stary to piękna klasyka nie nadająca się do jerzdżenia na gumie,choć jak człowiek się uprze to i na goldwingu da rade jeździć na gumie!!!
Nowy wręcz jest do tego stworzony,choć wymaga lekkich przeróbek.
Pytanie jest takie czy chodzi ci o starego z1ooo czy nowego.
Stary to piękna klasyka nie nadająca się do jerzdżenia na gumie,choć jak człowiek się uprze to i na goldwingu da rade jeździć na gumie!!!
Nowy wręcz jest do tego stworzony,choć wymaga lekkich przeróbek.

-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Jezdzilem Z1000 2005 przez jakies 15 minut, głównie na kole bo o to zostałem poprostony:D ale... moze nie jestem przyzwyczajony do takiej kierownicy ale siedzi sie jak na kozie:D hehe i ma strasznie krótkie biegi jak na litra, wcale sie dobrze nie dzwiga, na 2 ospale idzie na koło... bylem zawiedziony, ale ladny motocykl na miasto zajebisty, wydaje mi sie ze kwestia poznania maszyny a pozniej to melodia:P:)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
hmm.... ogolnie czytalem juz kilka raze ze lepsza jest 750... roznica w mocy nie jest wielka a poreczniejsza sporo (to teoria wyczytana z gazet i internetu)... "znoajomi" mieli i to i to (z750 kumpel ma do teraz)... na 750 jechalem (na 1000 tylko siedzialem).. po przysiadkach 750 wydawala mi sie wygodniejsza i jakos lepiej mi w niej wszystko lezalo... 1000 znowu ma fajne wydeszki... znowu 750 bedzie mniej lykal zapewne, poza tym w testach zawsze pisza ze ma super wtrysk.... tylko te dwu tloczkowe zaciski w 750.... ale daja rade... a na gume calkiem ladnie idzie z tego co widze....
-
kravec - Administrator
motocykl super jak dla mnie, w wojowniczym stylu. 750 czemu nie, ale 1000 o wiele lepiej wyglada. widzialem jak gosc gumował i robił stopie na Z1000-ce, i powiem ze pieknie to wygladało.
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
Ale pekaja ramy przy Kawasaki.Był post o tym i dosc duzo osob wypowiedziało sie i potwierdziło ten fakt .Wiec raczej nie dawaj tej maszynki na jedno koło bo poprostu szkoda
zespawac, zespawasz al e po tygodniu bedzie to samo:) mam znajomge z tym problemem a zreszta przeczytaj sobie tego posta o pekajacych ramach w kawasaki:) a jak bedziesz normalnie jezdził Bardzo polecam ta maszynke 

Motur nigdy nie umiera
Motur jest wieczny 

-
Adamo _CBR - Świeżak
Adamo _CBR napisał(a):Ale pekaja ramy przy Kawasaki.Był post o tym i dosc duzo osob wypowiedziało sie i potwierdziło ten fakt .Wiec raczej nie dawaj tej maszynki na jedno koło bo poprostu szkodazespawac, zespawasz al e po tygodniu bedzie to samo:) mam znajomge z tym problemem a zreszta przeczytaj sobie tego posta o pekajacych ramach w kawasaki:) a jak bedziesz normalnie jezdził Bardzo polecam ta maszynke
Silnik Z 1000 bazuje na zx9r. Jak w Kawach pękają ramy to w z1000 pęka chyba silnik jako że jest częścią nośną. Widzisz jakąś różnicę między ramami tych motocykli czy może nie widziałeś jeszcze motocykli kawasaki?
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
KAWASAKI Z1000
Nie wymaga częstej troski:
wtrysk
wymiana oleju co 12 000 km
regulacja zaworów co 24 000 km
Spalanie:
Małe porównanie:
http://www.bikepoint.com.au/portal/alia ... fault.aspx
A z tym wydechem bajka:
Z1000 & Two Brothers Exhaust
http://pl.youtube.com/watch?v=0hmEWuGT_84
Nie wymaga częstej troski:
wtrysk
wymiana oleju co 12 000 km
regulacja zaworów co 24 000 km
Spalanie:
Fuel consumption amongst the three over the test's duration was incredibly similar - both the Kawasaki and Honda averaging 12.9km/lt, the Yamaha 13.1km/lt, with all of them clustered around the 15km/lt mark in more relaxed touring mode.
Małe porównanie:
http://www.bikepoint.com.au/portal/alia ... fault.aspx
A z tym wydechem bajka:
Z1000 & Two Brothers Exhaust
http://pl.youtube.com/watch?v=0hmEWuGT_84
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości