Awaria Migaczy
• Strona 1 z 1
Awaria Migaczy
Panie I panowie mam problem z migaczami w momencie włączenia migacza w lewo lub w prawo zapalają mi się wszystkie 4 migacze jak w awaryjnych (nie posiadam ich w motocyklu) słychać klikanie jak przy normalnym włączaniu i nie świeci kontrolka migaczy z psuło się w trakcie jazdy (Honda cb 500 2001 rocznik)
ktoś wie co mogło się stać a i nie wywaliłem XD wiec niczego nie urwało
ktoś wie co mogło się stać a i nie wywaliłem XD wiec niczego nie urwało

- ZambieLama
- Świeżak
Re: Awaria Migaczy
kierunkowskazów...
czasem sie przerywacz potrafi tak uszkodzić i działać - moze warto od jego wymiany zacząc, nie kosztuje majatku
czasem sie przerywacz potrafi tak uszkodzić i działać - moze warto od jego wymiany zacząc, nie kosztuje majatku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):czasem sie przerywacz potrafi tak uszkodzić
Spojrz na schemat - nie w tym motocyklu.
Do sprawdzenia jest wiazka, wyglada jak przetarte i polaczone kable lewej i prawej strony.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
oki sprawdzę. A takie pytanko gdzie honda ma ukryte bezpieczniki bo znaleźć nie mogę XD
- ZambieLama
- Świeżak
Przeszukałem motocyk w poszukiwaniu przetartych kabil poza paroma pajęczynami i kapką kużu to kable wporzątku bezpieczniki znalazłem i też Są oki. Ta kontrolka mi nie swieci może sie przepaliła i to ona coś tam knoci wymienił bym ale nie sciągałem jeszcze tego panelu jesli to kwestia odkręcenia paru śrubek to oki co myśmicie
- ZambieLama
- Świeżak
Ja bym szukal troche inaczej: przegladal wiazke rozpinajac interesujace mnie kable i mierzyl czy jest przebicie miedzy lewa i prawa strona. Interesujace sa kawalki w ktorych kable leca obok siebie.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
No czas na trochę czarów pojechałem do mechanika na szybko i wyszło tak: przerywacz działa sprawdził przełącznik kierunkowskazów spoił na krótko lewy i prawy migacz i tak świeca wszystkie 4 tak samo zrobił z kocówką przy rozdzielaczu to przepaliło bezpiecznik 15v . Ktoś wyczaruje rozwiązanie XD
- ZambieLama
- Świeżak
oki temat do zamknięcia okazało się że przy wymianie migaczy nie tak kabelek podłączono XD i przerywacz dostawał błędny sygnał dzięki za pomoc teraz spokojnie mogę zimować motocykl

- ZambieLama
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości