Pierwszy motocykl do 4000 - 5000zł
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl do 4000 - 5000zł
- Doświadczenie: świeżo po zdaniu prawa jazdy, wcześniej nie jeździłem.
- 35 lat, 125 kg, 183 cm.
- Szukam swojego pierwszego motocykla. Ma on służyć głównie do jazdy rekreacyjnej. Raczej na bliskich odległościach, w przyszłości z kufrem.
- W sezonie myślę że będę jeździł max 4k km?
Na sam motocykl chciałbym wydać max 5000 zł. Wiem że to bardzo mało, ale może zaproponujecie jakiś motocykl...w którą stronę spojrzeć i się rozejrzeć?
- Chciałbym motocykl mało awaryjny, odpada Triumph i ... podobno Kawasaki ? (nie wiem czy to prawda, taka opinia znajomego)
Jak na razie zastanawiam się nad szosowymi, z lekkim spojrzeniem na choppery. Z racji mojego wzrostu w internecie często polecacie Hondę Shadow 750. Osobiście bardzo podoba mi się Honda TransAlp.
Swoją drogą..czy wysoki motocykl jak TransAlp dobrze się prowadzi? Z jednej strony ma wysoko środek ciężkości i trudniej się prowadzi. Druga grupa poleca go jako pierwszy moto...
Może jakaś tańsza alternatywa dla TransAlpa?
- 35 lat, 125 kg, 183 cm.
- Szukam swojego pierwszego motocykla. Ma on służyć głównie do jazdy rekreacyjnej. Raczej na bliskich odległościach, w przyszłości z kufrem.
- W sezonie myślę że będę jeździł max 4k km?
Na sam motocykl chciałbym wydać max 5000 zł. Wiem że to bardzo mało, ale może zaproponujecie jakiś motocykl...w którą stronę spojrzeć i się rozejrzeć?
- Chciałbym motocykl mało awaryjny, odpada Triumph i ... podobno Kawasaki ? (nie wiem czy to prawda, taka opinia znajomego)
Jak na razie zastanawiam się nad szosowymi, z lekkim spojrzeniem na choppery. Z racji mojego wzrostu w internecie często polecacie Hondę Shadow 750. Osobiście bardzo podoba mi się Honda TransAlp.
Swoją drogą..czy wysoki motocykl jak TransAlp dobrze się prowadzi? Z jednej strony ma wysoko środek ciężkości i trudniej się prowadzi. Druga grupa poleca go jako pierwszy moto...
Może jakaś tańsza alternatywa dla TransAlpa?
- mich@l
- Świeżak
Re: Pierwszy motocykl do 4000 - 5000zł
Nie obraź się, ale wydaje mi się, że opinia kolegi "kawasaki się psują" wzięła się z faktu, że sam jeździ na hondzie. Bierz pod uwagę, że za takie pieniądze kupisz ~20-latka. Wtedy liczy się głównie to jak jest zadbany. Chopperki może na Twoim miejscu odłożyłbym na następne moto. Na razie jakieś xj600/900, może jakies cbf600, er6. Świętą trójcę (er5, cb500, gs500) chyba lepiej odrzucić bo gabarytowo nie mały z Ciebie chłop 

- Dziurawa Podeszwa
- Świeżak
Dzięki, a skąd wiesz że jeździ na Hondzie? 
Dlaczego odradzasz choppery? Sa za trudne w prowadzeniu?
Rozumiem że xj600/900 i cbf600 to większe motocykle?

Dlaczego odradzasz choppery? Sa za trudne w prowadzeniu?
Rozumiem że xj600/900 i cbf600 to większe motocykle?

- mich@l
- Świeżak
A jakieś takie przeczucie miałem
Na chopperkach ciężko nauczyć się techniki jazdy. Zupełnie inna pozycja. Uwierz mi, że dopóki nie usiadłem na 500ccm nie zdawałem sobie sprawy ze swoich braków. Teraz po kilku miesiacach i 8 tys km jest już o wiele lepiej, ale jeszcze długa nauka przede mną. Najlepiej zrobisz, jak się trochę pokręcisz i poprzymierzasz do motocykli. Pamiętaj, że to Tobie ma być wygodnie, a nie ludziom z forum
ja dałem tylko jakieś dość łagodne, a zarazem mocniejsze od typowej 500 propozycje

- Dziurawa Podeszwa
- Świeżak
cbf600 w tych pieniążka to będzie ulep jakich mało i lepiej trzymać się z daleka od takich okazji. 7-8 byłoby sensowniejsze.
Ciut tańsze i z podobne gabarytowo będzie cbf500 ale tu bez 6 tysi też nie ma czego szukać.
Więc pozostaje święta trójca
.
Ciut tańsze i z podobne gabarytowo będzie cbf500 ale tu bez 6 tysi też nie ma czego szukać.
Więc pozostaje święta trójca

-
setup - Świeżak
Nie wiem czy może być ten dzial, ale co myślicie o tym:
https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsx-60 ... i28V9.html
Jest tani, a nawet gdybym musiał łańcuch wymienić to do 5 powinienem się zmieścić?
https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsx-60 ... i28V9.html
Jest tani, a nawet gdybym musiał łańcuch wymienić to do 5 powinienem się zmieścić?
- mich@l
- Świeżak
Jeśli jest Ci to po drodze i masz kogoś kto pojedzie z Tobą obejrzeć, to myślę, że oferta warta uwagi. Z ogłoszenia na oeliksie nikt Ci nie da rady wywnioskować jaki jest stan pojazdu. Sprawdź i ciesz się z zakupu lub szukaj dalej. Warto właśnie, żeby był ktoś z Tobą, żeby studzić Ci trochę głowę. Samemu mogłaby wyjść wtopa z powodu entuzjazmu do wizji, że już będę mógł pojeździć na własnym moto. Powodzenia 

- Dziurawa Podeszwa
- Świeżak
Finalnie zakupiłem moto z ogloszenia. Jak na razie przejechane 50 km i jest ok 

- mich@l
- Świeżak
No i elegancko
. Niech Ci służy (bezawaryjnie najlepiej). Powodzenia

- Dziurawa Podeszwa
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość