Piaggio Medley 125 na wtrysku - wysokie obroty
• Strona 1 z 1
Piaggio Medley 125 na wtrysku - wysokie obroty
Witam wszystkich serdecznie.
Posiadam od niedawna skuter Piaggio Megley 125 z przebiegiem 1200km i mam problem od tygodnia.
Zauważyłem, że skuter ma zbyt wysokie obroty na postoju, które czasami falują.
Od tego czasu przestał działać system Start/Stop.
Co może być przyczyną...
Wymieniłem już czujnik temperatury ale nic to nie dało.
Posiadam od niedawna skuter Piaggio Megley 125 z przebiegiem 1200km i mam problem od tygodnia.
Zauważyłem, że skuter ma zbyt wysokie obroty na postoju, które czasami falują.
Od tego czasu przestał działać system Start/Stop.
Co może być przyczyną...
Wymieniłem już czujnik temperatury ale nic to nie dało.
- PiaggioMedley125
- Świeżak
Re: Piaggio Medley 125 na wtrysku - wysokie obroty
niestety sprzet jest nietypowy, mało popularny i trudny w diagnozowaniu.
nawet nie widzialem tej konstrukcji na oczy. trzeba by zacząć od sprawdzenia jak sa sterowane wolne obroty, byc może jest to oparte na silniczku krokowym i moze byc z nim lub jego sterowaniem problem. problem moze byc tez z czujnikiem TPS. najłatwiej pewnie zacząć by diagnoze od obejrzenia układu czy nie ma nieprawidłowosci - np niedokręcone opaski czy spękane krócce - moze bierze gdzies lewe powietrze. moze sie cos przywieszać w przepustnicach. nastepny krok najłatwiejszej diagnozy to niestety lub stety diagnostyka komputerowa
nawet nie widzialem tej konstrukcji na oczy. trzeba by zacząć od sprawdzenia jak sa sterowane wolne obroty, byc może jest to oparte na silniczku krokowym i moze byc z nim lub jego sterowaniem problem. problem moze byc tez z czujnikiem TPS. najłatwiej pewnie zacząć by diagnoze od obejrzenia układu czy nie ma nieprawidłowosci - np niedokręcone opaski czy spękane krócce - moze bierze gdzies lewe powietrze. moze sie cos przywieszać w przepustnicach. nastepny krok najłatwiejszej diagnozy to niestety lub stety diagnostyka komputerowa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości