Motocykl 250ccm do 3000zł max 4000zł
• Strona 1 z 1
Motocykl 250ccm do 3000zł max 4000zł
Witam
Poszukuję motocykla na kategorię A2. Zależy mi na kompromisie pomiędzy osiągami a spalaniem dlatego celuję w jakąś 250'tkę. Najlepiej by było gdyby był też tani w eksploatacji dlatego chińczyki też wchodzą w grę, nawet bym je preferował
Od biedy może być nawet jakaś 125 byle jakoś się rozpędzała i spalanie nie przekraczało 4l/100km. Budżet mocno ograniczony bo mogę wydać maksymalnie do 4000zł ale wolałbym raczej celować w okolice 3000zł. Proszę o jakieś propozycje. Myślałem nad Yamahą YBR250 albo Hondą CBF250 ale nieco wykraczają poza mój budżet.
Poszukuję motocykla na kategorię A2. Zależy mi na kompromisie pomiędzy osiągami a spalaniem dlatego celuję w jakąś 250'tkę. Najlepiej by było gdyby był też tani w eksploatacji dlatego chińczyki też wchodzą w grę, nawet bym je preferował

- kewert
- Świeżak
Re: Motocykl 250ccm do 3000zł max 4000zł
Yamaha YBR 250. Dla poczÄ…tkujÄ…cych idealny model.
Pryszcze odbierają ci pewność siebie? https://www.instagram.com/explore/tags/sevolium/ (otwórz link)
-
Dygas - Świeżak
Re: Motocykl 250ccm do 3000zł max 4000zł
Jak ma byc tani w eksploatacji, to chinczyki sobie odpusc. Czesci owszem tanie, ale trza je wymieniac czesto i gesto. Plus nie mozna na nich polegac. A i robic trza samemu, bo malo który warsztat w ogóle chce to tykac.
A wiec jak wyzej, YBR250 jest calkiem spoko, robilem prawo jazdy na takiej
Jednak co do spalania, to wcale nie musi byc tak, ze 250 bedzie palic mniej niz 400 czy 500cc. Warto rozwazyc klasyke - Kawasaki ER5 czy Suzuki GS500.
A najlepiej jakis motocykl z ogranicznikiem. XJ600 w takiej cenie, ograniczona, bedzie nie dosc ze relatywnie dobrze sie zbierala dzieki calkiem mocnemu dolowi, ogranicznik zapewni niskie spalanie na poziomie 4 - 4.5l/100km a i bedzie podstawa do dalszej jazdy jak zrobisz pelne prawko. Do tego czesci tanie i jest ich pelno, motocykl bardzo prosty w obróbce, byleby tylko pilnowac poziomu oleju i lac olej WYSOKIEJ JAKOSCI i o odpowiedniej gradacji, a nie rzepakowy z lidla.
A wiec jak wyzej, YBR250 jest calkiem spoko, robilem prawo jazdy na takiej

Jednak co do spalania, to wcale nie musi byc tak, ze 250 bedzie palic mniej niz 400 czy 500cc. Warto rozwazyc klasyke - Kawasaki ER5 czy Suzuki GS500.
A najlepiej jakis motocykl z ogranicznikiem. XJ600 w takiej cenie, ograniczona, bedzie nie dosc ze relatywnie dobrze sie zbierala dzieki calkiem mocnemu dolowi, ogranicznik zapewni niskie spalanie na poziomie 4 - 4.5l/100km a i bedzie podstawa do dalszej jazdy jak zrobisz pelne prawko. Do tego czesci tanie i jest ich pelno, motocykl bardzo prosty w obróbce, byleby tylko pilnowac poziomu oleju i lac olej WYSOKIEJ JAKOSCI i o odpowiedniej gradacji, a nie rzepakowy z lidla.
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości