Yamaha Xt 600 83r -- brak kompresji
• Strona 1 z 1
Yamaha Xt 600 83r -- brak kompresji
Tak jak w temacie w mojej Xt znikła kompresja.. gdzie szukac przyczyny??
Jakis miesiac temu wymienilem tlok i uszczelniacze pochodzila pochodzila az pozniej zaczela zdychac az zdechla calkowicie. Gdzie moze byc przyczyna braku kompresji. Gdy zmierze pokazuje jedynie 0,6-0,7MPa.
Pozdrawiam i z czekam na jakÄ…kolwiek podpowiedz.
Jakis miesiac temu wymienilem tlok i uszczelniacze pochodzila pochodzila az pozniej zaczela zdychac az zdechla calkowicie. Gdzie moze byc przyczyna braku kompresji. Gdy zmierze pokazuje jedynie 0,6-0,7MPa.
Pozdrawiam i z czekam na jakÄ…kolwiek podpowiedz.
- marekjasiok
- Świeżak
- nitro8888
- Świeżak
tlok wymieniony razem z pierscieniami swieca nowa dzis doszlem chyga do sedna sprawy.. tlok sie zatarl prawdopodobnie zle spasowany za ciasno lub wina oleju
- marekjasiok
- Świeżak
wina oleju ???? czyli co lałeś ???? a może tłok się nie zatarł tylko coś jest z odpaleniem go napisz więcej info na temat jego to coś się poradzi!!!
- mateo Fazer 600
- Świeżak
No wlasnie w tym problem ze nie wiem jaki byl wlany olej bo ja nie wlewalem. Ale zrobilem próbe olejową i przed wlaniem oleju moto kopało sie jak simsona a po wlaniu oleju bez dekompresatora mala byla mozliwosc kopniecia, co swiadczy chyba ze na pierscieniach puszcza. Ale jestem otwarty na wszelkie rady i oponie na ten temat
- marekjasiok
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości