Wyskakuje bieg yamaha wr 426
• Strona 1 z 1
Wyskakuje bieg yamaha wr 426
Mam problem z yamaha wr 426.
Gdy podniosę go na koło to czasami zrzuca mi bieg na niższy np jadąc na 4 zrzuci mi na 3 bieg bez powodu.
Dzieje się to na każdym biegu, bardzo rzadko gdy jadę normalnie i przyspieszam gwałtownie to też czasem zrzuci mi bieg na niższy. Nie mam problemu z wrzuceniem żadnego biegu, olej podczas zmiany był bez opiłków. Jak zrzuci bieg na niższy i wbije go ponownie to wtedy już nie ma problemu. Czy konieczne jest zaglądanie do skrzyni czy to może być inna przyczyna tego?
Gdy podniosę go na koło to czasami zrzuca mi bieg na niższy np jadąc na 4 zrzuci mi na 3 bieg bez powodu.
Dzieje się to na każdym biegu, bardzo rzadko gdy jadę normalnie i przyspieszam gwałtownie to też czasem zrzuci mi bieg na niższy. Nie mam problemu z wrzuceniem żadnego biegu, olej podczas zmiany był bez opiłków. Jak zrzuci bieg na niższy i wbije go ponownie to wtedy już nie ma problemu. Czy konieczne jest zaglądanie do skrzyni czy to może być inna przyczyna tego?
- knightryba
- Świeżak
Re: Wyskakuje bieg yamaha wr 426
dziwne nie słyszałem jeszcze zeby sie bieg zbijał - zwykle sie zaczyna od niedobijania biegów, osobiscie uwazał bym na to ostrozniej jeździł i tak pewnie niebawem czeka go jaksi serwis i wtedy skrzynie obejrzał, pewnoe problem lezy w wodzikach lub kłach skrzyni ewentualnie cos nie tak zdystansowane lub wyrobiona ta "gwiazdka" wodząca w mechanizmie - tak czy siak najlepiej to na rozebranym silniku diagnozowac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Wyskakuje bieg yamaha wr 426
Zdjąłem pół karter ale niestety tam wszystko wyglądało w porządku. Złożyłem wszystko i zalałem delikatnie ponad stan olej, co ciekawe chyba nieświadomie coś poprawiłem i problem zniknął. Gdyby ktoś miał problem jeszcze z nierównomierną pracą silnika przy jeździe ze stałą prędkością to polecam zmianę świecy na irydową, u mnie dała bardzo dużą poprawę. Jak na złość pękło teraz kolanko od wydechu;/
- knightryba
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości