Loncin 125 Pali stator/iskrownik.
• Strona 1 z 1
Loncin 125 Pali stator/iskrownik.
Cześć.
Ostatnio troche jeździłem tym chińczykiem w lekko mokrym terenie. No i nagle zgasł i nie chce palic, sprawdziłem iskre (brak) wiec zdjąłem magneto i iskrownik był spalony, (dodam iż był zakładany nowy i max 20mth pojezdził) wiec wykrecilem ze starego iskrownika ta czesc, kopłem i iskra była jak talala. Wszystko złozylem, dałem mu się rozgrzać (zgasł) i znów iskry brak. Więc co może być przyczyna.
Przepraszam za ten chaos w mojej wypowiedzi,
Dziękuje za pomoc.
https://zapodaj.net/eaca8c3d47a48.png.html - SCREEN ze spalonym iskrownikiem.
Ostatnio troche jeździłem tym chińczykiem w lekko mokrym terenie. No i nagle zgasł i nie chce palic, sprawdziłem iskre (brak) wiec zdjąłem magneto i iskrownik był spalony, (dodam iż był zakładany nowy i max 20mth pojezdził) wiec wykrecilem ze starego iskrownika ta czesc, kopłem i iskra była jak talala. Wszystko złozylem, dałem mu się rozgrzać (zgasł) i znów iskry brak. Więc co może być przyczyna.
Przepraszam za ten chaos w mojej wypowiedzi,
Dziękuje za pomoc.
https://zapodaj.net/eaca8c3d47a48.png.html - SCREEN ze spalonym iskrownikiem.
- Ninja312
- Świeżak
Re: Loncin 125 Pali stator/iskrownik.
chinczyk wiec wszystkiego mozna sie spodziewac
ciezko powiedziec co moze byc przyczyna - spróbował bym wymienic moduł cewke i nowy stator - wyeliminuje to wiekszosc ewentualnosci

ciezko powiedziec co moze byc przyczyna - spróbował bym wymienic moduł cewke i nowy stator - wyeliminuje to wiekszosc ewentualnosci
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Loncin 125 Pali stator/iskrownik.
Wiesz co jednak nie chciałbym ładować kasy w chiński szajs. Znalazłem na allegro właśnie tą cewke od statora, kupie ja i wymienie, no jak nie pomoze, to pożycze od kumpla cewke i moduł. Bede juz cos wiecej wiedział co jest nie tak.
- Ninja312
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości