Derbi Senda 50 Problem ze sprzęgłem
• Strona 1 z 1
Derbi Senda 50 Problem ze sprzęgłem
Witam wszystkich otóż mam taki problem ostatnio kupiłem derbi i podczas odpalania pękł wałek kopki bo ktoś spawał i spawy puściły, kupiłem nowy wałek założyłem uszczelke, zalałem olej pokrywę założyłem i brak sprzęgła a go nawet nie rozkrecalem, co może być nie tak albo co mógłbym źle zrobić:( . Zgory dziękuję za jakąś podpowiedzieć.
- Raperro
- Świeżak
Re: Derbi Senda 50 Problem ze sprzęgłem
do wymiany walka kopki to chyba caly silnik trza rozpolowic?
Dwie rzeczy - pierwsze to najprostsza to naciag linki i regulacja, moze trza tam pogrzebac i ustawic,
Druga, to przy skladaniu walka mogles zle zalozyc kosz, a moze docisk pekl. Jesli nie linka no to nie obejdzie sie bez zdjecia pokrywy i zajrzenia do sprzegla.
Sprzeglo dzialalo wczesniej? Jesli kupiles i nie jezdziles, moze sprzeglo bylo juz wczesniej rozyebunne i tylko teraz sie o tym dowiedziales?
Dwie rzeczy - pierwsze to najprostsza to naciag linki i regulacja, moze trza tam pogrzebac i ustawic,
Druga, to przy skladaniu walka mogles zle zalozyc kosz, a moze docisk pekl. Jesli nie linka no to nie obejdzie sie bez zdjecia pokrywy i zajrzenia do sprzegla.
Sprzeglo dzialalo wczesniej? Jesli kupiles i nie jezdziles, moze sprzeglo bylo juz wczesniej rozyebunne i tylko teraz sie o tym dowiedziales?
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
Re: Derbi Senda 50 Problem ze sprzęgłem
Problem już rozwiązany powód skleiły sie tarcze wystarczyło wypłukać w benzynie
Dzięki wielkie
Przeniosłem temat do odpowiedniego działu. Skoro wszystko już jest wyjaśnione zamykam, żeby nikt w przyszłości nie robił śmietnika
/Glenroy

Dzięki wielkie
Przeniosłem temat do odpowiedniego działu. Skoro wszystko już jest wyjaśnione zamykam, żeby nikt w przyszłości nie robił śmietnika

- Raperro
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości