Zobacz wÄ…tek - Problem z zalewaniem Kawasaki KX 125
NAS Analytics TAG

Problem z zalewaniem Kawasaki KX 125

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z zalewaniem Kawasaki KX 125

Postprzez korylcio » 8/2/2018, 16:50

Siema, na jesień robiłem remont silnika w kx125 2002 rok, po złożeniu i ustawieniu zapłonu w tym samym miejscu co poprzednio [ze zdjęcia] motocykl odpalił za pierwszym strzałem i wszystko działa, zachowuje się dobrze. Jedyny problem jest taki, gdy zostawie motocykl na dłużej nie chce odpalić na kopa, odkręcam świece, lekko jest zawilgocona, czyszczę i znów odpala za pierwszym. Gdy to zauważyłem, gaźnik rozebrałęm i przedmuchałem, a wszystkie ustawienia zostały te same, a także zmieniłem świecę na nową - ale problem nadal ten sam. Dodam, że kiedyś motor musiał leżeć, aby z gaźnika lała się benzyna, teraz wystarczy 45-60stopni pochyłu i już leję się z wężyka. Wężyk puszczony po prowadnicy, za silnik w stronę podłogi.

Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
korylcio
Świeżak

Re: Problem z zalewaniem Kawasaki KX 125

Postprzez henio12323 » 9/2/2018, 22:00

tak - brak odpowiedniej regulacji
opcja jeszcze taka że trzeba zobaczyc króciec dolotowy - te membranki, zobaczyc jak listki dolegaja, czy nie są gdzies ukruszone itp

no a sprawa z gaźnikiem, wyczysciłes spoko - ale moze wmagac regulacji, skoro zalewa to trzeba mu zmniejszyc dawke, zaczac od regulacja srubka składem, zobaczyc ile wychodzi składu.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê