jaka opona na przód do YBR 125
• Strona 1 z 1
jaka opona na przód do YBR 125
Witam,
Doradzi ktoś co założyć do YBR 125 na przód? Z tyłu jest Michelin pilot street. Myślałem nad Michelin city pro, bo bieżnik jest troszkę agresywniejszy od pilot street ale to nie jest bezdętkowa. W tej chwili jest ten chiński czy tajwański oryginał i już parcieje.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Doradzi ktoś co założyć do YBR 125 na przód? Z tyłu jest Michelin pilot street. Myślałem nad Michelin city pro, bo bieżnik jest troszkę agresywniejszy od pilot street ale to nie jest bezdętkowa. W tej chwili jest ten chiński czy tajwański oryginał i już parcieje.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
- pedrosek83
- Świeżak
Re: jaka opona na przód do YBR 125
opona najlepiej gumowa.
Miszeliny spokojnie montuj jak chcesz miec do pary, ale np. tansze Continental ContiGo w zupelnosci wystarcza i sa w uj lepsze od tych fabrycznych szrotów (róznice odczujesz od razu)
Miszeliny spokojnie montuj jak chcesz miec do pary, ale np. tansze Continental ContiGo w zupelnosci wystarcza i sa w uj lepsze od tych fabrycznych szrotów (róznice odczujesz od razu)
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
Potwierdzam. W cbr 125 miałem wlaśnie z przodu ContiGo i bez problemu dało się zrobić stopala czyli raczej jest wystarczająca
- Oastra
- Świeżak
Oki, dzięki, oblukam to. A wie ktoś jak jest z tymi bezdętkowymi i dętkowymi? Podobno nie zakłada się bezdętkowych opon na felgę dostosowaną do dętkowych i na odwrót. Oryginał jest chyba bezdętkowy (sądząc po wyglądzie wentyla) ale mogę się mylić. Jak to sprawdzić?
- pedrosek83
- Świeżak
Z rowerow wiem, ze detkowa felga nie dziala z bezdetkowa opona.
Za to detka w bezdetkowej oponie, na bezdetkowej feldze sprawdza sie bardzo dobrze jako rozwiazanie awaryjne.
Bezdetkowa opona wymaga wiekszego nakladu sil i srodkow (narzedzi), niz detkowa.
Za to detka w bezdetkowej oponie, na bezdetkowej feldze sprawdza sie bardzo dobrze jako rozwiazanie awaryjne.
Bezdetkowa opona wymaga wiekszego nakladu sil i srodkow (narzedzi), niz detkowa.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Z wlasnego doswiadczenia, wielokrotnie mialem zalozona bezdentkowa opone na detkowa felge.
Po prostu musisz pod nia zalozyc... detke
Uot i cala filozofia.
Detkowa opona tez mi sie zdarzyla na bezdetkowej feldze.... rowniez z detka
Taki los byl.
Po prostu musisz pod nia zalozyc... detke

Detkowa opona tez mi sie zdarzyla na bezdetkowej feldze.... rowniez z detka

-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości