Mechanik wkręcił złą świecę?
• Strona 1 z 1
Mechanik wkręcił złą świecę?
Cześć po odebraniu motocykla (Aprilia Mx 125 - silnik rotax 122) od mechanika popatrzyłem trochę co i jak.
Facet wkręcił NGK BPR8ES i twierdzi że jest lepsza bo "nie zalewa" nie mogę znaleźć za wiele informacji o tej świecy ale na pewno nie jest zalecana do 125..
Serwisówka zaleca BR8ES.
Co sÄ…dzicie?
Facet wkręcił NGK BPR8ES i twierdzi że jest lepsza bo "nie zalewa" nie mogę znaleźć za wiele informacji o tej świecy ale na pewno nie jest zalecana do 125..
Serwisówka zaleca BR8ES.
Co sÄ…dzicie?
ggggg
-
pioneer656 - Świeżak
Re: Mechanik wkręcił złą świecę?
trzeba by poczytac czym sie dokładnie róznią
na szybko znalazłem dane techniczne obu świec to wygląda że sie niewiele róznią, wizualnie to wysunięta jest bpr troche nizej, przy takim motocyklu w niczym to nie przeszkadza
aczkolwiek - jak juz sie montuje nową lepiej taka ja kzaleca producent, na twoim miejscu bym to teraz olał i smigał, ( o ile pogoda pozwoli
) a nastepnym razem wymienisz na innÄ… ewentualnie
na szybko znalazłem dane techniczne obu świec to wygląda że sie niewiele róznią, wizualnie to wysunięta jest bpr troche nizej, przy takim motocyklu w niczym to nie przeszkadza
aczkolwiek - jak juz sie montuje nową lepiej taka ja kzaleca producent, na twoim miejscu bym to teraz olał i smigał, ( o ile pogoda pozwoli

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli tak mówisz to tak musi być.
Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć czy polatam na tym tłoku i w jakiej jest kondycji?

Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć czy polatam na tym tłoku i w jakiej jest kondycji?

ggggg
-
pioneer656 - Świeżak
hahahha
ciekawe pytanie - ale to nie forum wróżek
jakby to było takie proste że 2 fotki i na tej podstawie sie ocenia tłok to praca mechanika była by na prawde łatwa i przyjemna
jak chcesz sie dowiedziec to czapka w góre, i mierzysz tłok - mierzysz cylinder, sprawdzasz jaki jest luz, jaki luz moze byc i wtedy wszystko jasne. a tak to mozna sobie tylko wróżyć
ciekawe pytanie - ale to nie forum wróżek

jakby to było takie proste że 2 fotki i na tej podstawie sie ocenia tłok to praca mechanika była by na prawde łatwa i przyjemna

jak chcesz sie dowiedziec to czapka w góre, i mierzysz tłok - mierzysz cylinder, sprawdzasz jaki jest luz, jaki luz moze byc i wtedy wszystko jasne. a tak to mozna sobie tylko wróżyć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
pioneer656 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości