Dopasowanie - kombinezon jednoczęściowy
• Strona 1 z 1
Dopasowanie - kombinezon jednoczęściowy
zastanawiam się nad zakupem jednoczęściówki wybór padł na IXON pulsar. kombinezon w rozmiarze 48 leży fajnie, Lecz krok jest jakby za wysoko i gniecie mnie w krocze (pozycja stojąca) na moto jest już ok. Nogawki zaczynają mi się jakieś 5cm nad kostka, czy tez tak macie czy jest za krótki według Was?
Najbardziej zastanawiam mnie czy kombi rozbije się i nie będzie już ucisku.. no wiece na co
Najbardziej zastanawiam mnie czy kombi rozbije się i nie będzie już ucisku.. no wiece na co

*GS 5OOE 91'
*ZX9r 02'
*ZX9r 02'
-
#Cinek - Świeżak
Re: Dopasowanie - kombinezon jednoczęściowy
Zasadniczo, kombinezon, mający w nazwie "motocyklowy" ma się poprawnie układać i być komfortowym w miejscu jego przeznaczenia, czyli na motocyklu
.
Czy się ułoży? Tooo jest na prawdę temat rzeka, powiem, że minimalnie się dopasuje, ale jeżeli już teraz na surowo czujesz jakiś ucisk i dyskomfort, to nie, nie rozciągnie się.

Czy się ułoży? Tooo jest na prawdę temat rzeka, powiem, że minimalnie się dopasuje, ale jeżeli już teraz na surowo czujesz jakiś ucisk i dyskomfort, to nie, nie rozciągnie się.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
glenroy no to teraz troszke glupoty piszesz bo oczywiscie kurtka skorzana zawsze sie troszeczke rozciagnie, konsultowalem to nawet z gosciem ktory pracuje w 4ride, gdzie kupowalem skore i np kurtka skorzana zawsze po jakims czasie sie uciagnie, spodnie tez.. nieznacznie ale tak
- hedow
- Świeżak
hedow napisał(a):glenroy no to teraz troszke glupoty piszesz bo oczywiscie kurtka skorzana zawsze sie troszeczke rozciagnie, konsultowalem to nawet z gosciem ktory pracuje w 4ride, gdzie kupowalem skore i np kurtka skorzana zawsze po jakims czasie sie uciagnie, spodnie tez.. nieznacznie ale tak
Przecież właśnie napisałeś dokładnie to samo co ja

Ja konsultowałem to z dystrybutorem RST i Helda, pisałem też do dobrych sklepów motocyklowych, we wszystkich przypadkach dostałem taką samą odpowiedź, czyli że producent nie przewiduje żeby skóra się rozciągnęła, ale może to zrobić np. pod wpływem wilgoci, tylko że producent nie bierze już w takim przypadku odpowiedzialności za produkt.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
jak chodzisz w skorze to i tak sie chodzi w takiej dziwnej pozycji zgarbionej ,popatrz po ludziach z motogp (oni maja dobrze dopasowane kombiaki) - tam nikt prosto nie chodzi, ma byc wygodnie na moto,
kombiak sie minimalnie rozciagnie tak jak piszecie, ale jak na moto jest wygodnie to bym nie szukal problemu
mozesz sprobowac kombiaki z innej firmy, bo mzoe akurat cie jakos dziwnie uciska, ale watpie
kombiak sie minimalnie rozciagnie tak jak piszecie, ale jak na moto jest wygodnie to bym nie szukal problemu
mozesz sprobowac kombiaki z innej firmy, bo mzoe akurat cie jakos dziwnie uciska, ale watpie
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Inna sprawa to to ze kombi musi byc ciasne bo tego typu strój ma ci zapewnić bezpieczeństwo a nie masz go miec dla lansu. Kombi ma dolegać do ciała i np kurtka jeśli jest nawet ciasna w barkach ale jestes w stanie ja dopiąć tzn ze jest dobra
- sfff
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości