Przebieg w skuterze
• Strona 1 z 1
Przebieg w skuterze
Witam, chciałbym sie dowiedziec jaki przebieg jest duży dla skutera markowego takiego jak Peugeot vivacity w moim przypadku
Oraz np co nalezy wymienic po przejechaniu 20tyÅ› itd.

-
gba4 - Bywalec
po 15.000 km w silniku dwusuwowym robimy mini remoncik. Po remoncie silniczek powinien pracowac bez zarzutow niemal jak taki ktory ma 5.000 mysle ze peugeocik powinien wytrzymac jakies 25.000,znam typa ktory ma F12 ma przebieg 100.000 i lata mu 120km/h wiec zalezy od serwisowania. ELo
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
Re: Przebieg w skuterze
gba4 napisał(a):Witam, chciałbym sie dowiedziec jaki przebieg jest duży dla skutera markowego takiego jak Peugeot vivacity w moim przypadku
Dla markowego skutera jak Peugeot to te 15-20 tys. km gdzieś. Po przejechaniu 20 tys. km na pewno trzeba wymienić pasek napędowy (o ile wcześniej nie był wymieniany), gąbkę filtru powietrza, wyczyścić gaźnik itd. ew. szlif cylindra i nowy tłok, rolki w wariatorze (akurat co parę tys. sie wymienia), sprzęgło jeśli jest starte i wariator. Czyli reasumując mały remont kapitalny

http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
re
Dziś zdałem karte i jutro po szkole ją bede miał i wkoncu wyproboje porządnie moj sprzet
Czyli sugerujecie ze już powinienem zaczynac mały remont silnika??
moj peugeot ma 17,500KM
Z tego co widze to narazie wszystko jest sprawne i dobrze chodzi ale spytam sie ile te wszystkie czynnosci mniejwiecej bedą kosztowały i w jakich zakładach je mozna zrobic
Chodzi mi o szlif cylindra i te rzeczy które napisaliscie.

Czyli sugerujecie ze już powinienem zaczynac mały remont silnika??
moj peugeot ma 17,500KM
Z tego co widze to narazie wszystko jest sprawne i dobrze chodzi ale spytam sie ile te wszystkie czynnosci mniejwiecej bedą kosztowały i w jakich zakładach je mozna zrobic
Chodzi mi o szlif cylindra i te rzeczy które napisaliscie.
-
gba4 - Bywalec
dopoki wszystko chodzi ok to nie masz co sie martwic. i to wszystko sie nie psuje z dnia na dzien wiec jesli teraz jest wporzo to jeszcze pare tysi masz przed soba a co do remontu to w specjalnym serwisie zrobia ci to gdzies do 1000zl
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
i po co do serwisu
samemu mozna
tłok do 100zł
pasek do 120
rolki (nie wiem ile ale mało)
szlif do 50 zł
czeszczenie i regulacja gaznika 15 zł (koszt preparatu)
filtr powietrza do 60 zł
czyli trzeba liczyc ok 300zł i ewentualnie jezeli sam tego nie zrobisz dla kolegi(który sie zna) ze 40-50 zł (jednak troche z tym roboty jest bo trzeba dostac sie do cylindra co nie jest takie proste w suterze)

tłok do 100zł
pasek do 120
rolki (nie wiem ile ale mało)
szlif do 50 zł
czeszczenie i regulacja gaznika 15 zł (koszt preparatu)
filtr powietrza do 60 zł
czyli trzeba liczyc ok 300zł i ewentualnie jezeli sam tego nie zrobisz dla kolegi(który sie zna) ze 40-50 zł (jednak troche z tym roboty jest bo trzeba dostac sie do cylindra co nie jest takie proste w suterze)
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
re
Dziś wreszcie dostałem moją karte moto-rowerową
Odrazu przygotowałem skuter i pojechałem na 5 kilometrowy prosty odcinek drogi
Pomimo ze skuter ma jeszcze jakies blokady to 60km/h jechał na niepełnej manetce bez problemow
Wiec z tego co widze to jeszcze troche na nim pojezdze

Odrazu przygotowałem skuter i pojechałem na 5 kilometrowy prosty odcinek drogi

Pomimo ze skuter ma jeszcze jakies blokady to 60km/h jechał na niepełnej manetce bez problemow

Wiec z tego co widze to jeszcze troche na nim pojezdze

-
gba4 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości